Μοναδικό πέτρωμα από τον Άρη βρέθηκε στη Σαχάρα!


Σε αναβρασμό βρίσκονται οι επιστήμονες μετά τις αναλύσεις ενός χρόνου σε πέτρωμα που ήρθε από τον Άρη...

 και προσγειώθηκε στην έρημο Σαχάρα.
Μοναδικό πέτρωμα από τον Άρη βρέθηκε στη Σαχάρα!


Πρόκειται για ένα πέτρωμα εντελώς διαφορετικό από τους αρειανούς μετεωρίτες που έχουν φτάσει στη Γη και έχουν εξετάσει οι επιστήμονες μέχρι σήμερα. Έχει μέγεθος μιας μπάλας του μπέιζμπολ και είναι χρώματος ανθρακί. Η ηλικία του υπολογίζεται σε 2 δισεκατομμύρια χρόνια.

Ο μετεωρόλιθος όχι μόνο είναι πολύ πιο παλιός από αυτούς που είχαν μέχρι σήμερα στα χέρια τους οι επιστήμονες, αλλά περιέχει και μεγάλη ποσότητα νερού.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα πέτρωμα, εντυπωσιακά όμοιο με αυτά που έχουν συλλέξει τα ρομπότ εξερεύνησης της NASA «Spirit» και «Opportunity», μόνο από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.

«Εδώ έχουμε ένα κομμάτι του Άρη, το οποίο μπορώ να κρατήσω στο χέρι μου. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτων Μετεώρων στο πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού.

Για το πώς κατέληξε στη Σαχάρα το μοναδικό αυτό πέτρωμα, οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι ένας αστεροειδής ή άλλο διαστημικό αντικείμενο προσέκρουσε στον Άρη, εκτοξεύοντας πέτρες από την επιφάνειά του στο διάστημα.


prisonplanet
Μοναδικό πέτρωμα από τον Άρη βρέθηκε στη Σαχάρα! Μοναδικό πέτρωμα από τον Άρη βρέθηκε στη Σαχάρα! Reviewed by junior on 20:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.