O μητρικός θηλασμός βελτιώνει τη νοημοσύνη των παιδιών!!!


Ο μητρικός θηλασμός συμβάλλει σημαντικά στην διανοητική ανάπτυξη των παιδιών, σύμφωνα με μία...

πρόσφατη βρετανική έρευνα.

Η έρευνα αυτή, που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Οικονομικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Έσσεξ, καταλήγει σ’ έναν κοινό παρανομαστή με προηγούμενες μελέτες, ότι δηλαδή ο μητρικός θηλασμός αυξάνει την μαθητική επίδοση ενός παιδιού.

Κύριο συμπέρασμα της πρόσφατης έρευνας, όπως αναφέρει το ygeiaonline.gr, ήταν ότι ακόμα και έστω 4 εβδομάδες μητρικού θηλασμού κατά την νεογνική περίοδο έχουν ένα σημαντικό θετικό αποτέλεσμα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, επίδραση που διαρκεί πολύ πέρα από αυτήν την ηλικία και παραμένει μέχρι τουλάχιστον την ηλικία των 14 ετών.

Οι ερευνητές συνέδεσαν προοπτικά κάθε βρέφος που θήλαζε από την αρχή της ζωής του με ένα ή περισσότερα βρέφη που δεν θήλαζαν, αλλά είχαν παρόμοια προφίλ σε όλες τις άλλες παραμέτρους (κοινωνικο-οικονομικές, γέννησης κλπ). Έπειτα τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν και στις ηλικίες των 5 ετών, 7 ετών, 11 ετών και 14 ετών πέρασαν από τεστ ανάγνωσης, γραφής και μαθηματικών. Σε όλες τις ηλικίες βρέθηκαν στατιστικά σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε εκείνα τα παιδιά που είχαν θηλάσει και σε εκείνα που δεν είχαν.

http://www.pygmi.gr
O μητρικός θηλασμός βελτιώνει τη νοημοσύνη των παιδιών!!! O μητρικός θηλασμός βελτιώνει τη νοημοσύνη των παιδιών!!! Reviewed by Unknown on 19:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.