Άλλη μία ξεχωριστή ιστορία ξεχασμένου κρατούμενου στις ΗΠΑ

 

Ο Στέφεν Σλέβινς είναι ένας - κυριολεκτικά - ξεχασμένος από την αμερικανική δικαιοσύνη, όπως και διάφοροι άλλοι κρατούμενοι στις φυλακές των ΗΠΑ. 


Συγκεκριμένα, χρειάστηκε να περάσουν 22 μήνες στη φυλακή - στην απομόνωση μάλιστα - χωρίς δίκη μετά τη σύλληψη του το 2005 επειδή βρισκόταν στο αυτοκίνητο ενός φίλου του, στο οποίο βρέθηκαν κλεμμένα. Είχε πιεί και υπέφερε από κατάθλιψη. Εστάλη στη φυλακή «Dona Ana County» στην πολιτεία του Νέου Μεξικού, όπου χαρακτηρίστηκε ως αυτοκτονικός και κλείστηκε στην απομόνωση.


Τελικά, οι κατηγορίες αποσύρθηκαν και ο Σλέβινς προσέφυγε στη δικαιοσύνη που του επιδίκασε 15 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Το ερώτημα που εγείρεται είναι το κατά πόσο τα χρήματα μπορούν να... τον αποζημιώσουν για όσα έχει - αποδεδειγμένα πλέον - άδικα υποστεί. Οι κακουχίες σημάδεψαν το σώμα και την υγεία του. Πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα, υποφέρει από μυκητιάσεις στο πρόσωπο και φλεγμονές στα δόντια. Οι δύο φωτογραφίες, πριν και μετά τη φυλακή δείχνουν τις επιπτώσεις στο πρόσωπο και στην υγεία του Σλέβινς.

«Δεν το έκανα για τα χρήματα», λέει ο 59χρονος που υποφέρει πλέον και από μια διαταραχή μετα-τραυματικού στρες. «Ήθελα να δώσω το παράδειγμα ότι οι κρατούμενοι πρέπει να τυγχάνουν ανθρώπινης μεταχείριση. Δεν έχω δει ποτέ πιο θαρραλέο άνθρωπο», λέει ο δικηγόρος του. «Αγωνίστηκε για όλους. Αυτή η ιστορία μας αγγίζει όλους και αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα μας». Για τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Σλέβινς είναι απλώς ένας άλλος ξεχασμένος του συστήματος απονομής δικαιοσύνης των ΗΠΑ.


http://lefteria.blogspot.gr
Άλλη μία ξεχωριστή ιστορία ξεχασμένου κρατούμενου στις ΗΠΑ Άλλη μία ξεχωριστή ιστορία ξεχασμένου κρατούμενου στις ΗΠΑ Reviewed by junior on 21:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.