Πάπια γέννησε κοτόπουλο…!!!


Όσο περίεργο κι αν ακούγεται…

Ερευνητές από το Κεντρικό Εργαστήριο Κτηνιατρικών Ερευνών του Ντουμπάι ενέχυσαν γεννητικά κύτταρα κοτόπουλου – τα οποία είχαν το DNA για να παράγουν αυγά και σπέρμα – στα αναπαραγωγικά όργανα ενός αρσενικού εμβρύου πάπιας. Μόλις η πάπια ενηλικιώθηκε, ξεκίνησε να παράγει το σπέρμα του κοτόπουλου.

Πρωτοποριακή μέθοδος για την διάσωση των υπό εξαφάνιση ζώων ή διασάλευση της ισορροπίας της φύσης;

Σύμφωνα με το pathfinder, αρχικά, στόχος των επιστημόνων ήταν η γενετική τροποποίηση κοτόπουλων για να παράγουν πιο γόνιμες κότες αλλά, τώρα, σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνική για να επιτρέψουν σε κότες να γεννούν τα αυγά άλλων πουλιών, όπως οδικών πτηνών, αετών ή γερακιών.

Σε πρόσφατη ομιλία ο επιστήμονας του Ινστιτούτου Roslin, Mike McGrew, ο οποίος συνεργάζεται με την ομάδα από το Ντουμπάι, δήλωσε ότι ο απώτερος σκοπός είναι «να εκμεταλλευτούμε αυτό το σύστημα ώστε να βοηθηθεί η αναπαραγωγή ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση ή, ενδεχομένως, να φέρουμε πίσω κάποια που έχουν εξαλειφθεί».

Να σημειωθεί ότι οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Roslin έχουν δημιουργήσει γενετικά τροποποιημένα κοτόπουλα ανθεκτικά στον ιό της γρίπης των πτηνών ενώ και η προβατίνα Dolly, το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό στην ιστορία, ήταν δικό τους επίτευγμα.

http://www.pygmi.gr
Πάπια γέννησε κοτόπουλο…!!! Πάπια γέννησε κοτόπουλο…!!! Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.