Τι έψαχνε για δεκαετίες η CIA και το FBI κάτω από το Όρος Χέιζ στην Αλάσκα;


Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά δεκάδες ήταν τα περιστατικά θέασης ιπτάμενων αντικειμένων αγνώστου ταυτότητας στο όρος Χέιζ της Αλάσκα κατά την ψυχροπολεμική εποχή...

περιστατικά τα οποία είχαν βρεθεί στο επίκεντρο εκτενών ερευνών από το FBI. Και πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται μονάχα για την «κορυφή του παγόβουνου»...
Μάρτυρας των περιστατικών στο «όρος Χέιζ», ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας Πατ Πράις από το Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια, ο οποίος είχε συμμετάσχει επί Ψυχρού Πολέμου σε μία σειρά από «πειράματα RV» (remote viewing), ελληνιστί «πειράματα θέασης εξ αποστάσεως», κατά τα οποία
αποπειράται κανείς να «δει» κάποιο απομακρυσμένο ή αόρατο αντικείμενο μέσω ειδικών μεθόδων διαλογισμού και υπεραισθητής αντίληψης (extra-sensory perception).

Όσο αστεία και αν ακούγονται, τα εν λόγω πειράματα είχαν χρηματοδοτηθεί ουκ ολίγες φορές από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και μάλιστα για μία αρκετά μεγάλη περίοδο από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Αιτία για την κυβερνητική υποστήριξη τέτοιων προγραμμάτων υπήρξε η αποκάλυψη από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ότι η Σοβιετική Ένωση και η Κίνα είχαν ήδη ξεκινήσει να διεξάγουν ανάλογες έρευνες στον τομέα psi.

Με το πέρασμα του χρόνου, οι έρευνες πάνω στην υπεραισθητή αντίληψη βρήκαν ισχυρούς υποστηρικτές στους κόλπους της CIA και αργότερα από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ενώ το 1984 ο περίφημος τότε «εξ αποστάσεως θεατής» Τζόζεφ ΜακΜόνιγκλ τιμήθηκε με το Μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων για την παροχή σημαντικών πληροφοριών που ήταν αδύνατον να έχουν παρασχεθεί από άλλες πηγές.
Ο αξιωματικός της ιστορίας μας είχε συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό τέτοιων πειραμάτων, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοδοτούμενων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδίων SCANATE και Star Project.



Δουλεύοντας με χάρτες και φωτογραφίες που του προμήθευε η CIA, ο Πράις είχε καταφέρει να ανακτήσει πληροφορίες υψίστης στρατηγικής σημασίας σχετικά με στρατιωτικές εγκαταστάσεις οι οποίες βρίσκονταν πίσω από τις Σοβιετικές Γραμμές.
Πέρα, όμως, από τη συμμετοχή του σε πειράματα «εξ αποστάσεως θέασης», ο Πράις ισχυριζόταν ότι είχε ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη τεσσάρων υπόγειων αγνώστου ταυτότητας βάσεων, τις οποίες είχε υποβάλλει στον Χάρολντ Πάτχοφ, ο οποίος ήταν τότε επικεφαλής του επιστημονικού ερευνητικού προγράμματος Project SCANATE.

Συγκεκριμένα, o Πατ Πράις ήταν της άποψης ότι κάτω από το όρος Χέιζ στην Αλάσκα, βόρεια του Άνκορατζ, φιλοξενούνταν μία από της μεγαλύτερες βάσεις εξωγήινων στον κόσμο.
Κατ' εκείνον, οι εξωγήινοι που ζούσαν στα βάθη του εν λόγω όρους είχαν όψη που έμοιαζε πολύ με εκείνη των ανθρώπων, ενώ είχαν την ικανότητα να μας ελέγχουν κινητικά μέσω μεταβίβασης της σκέψης. Τέλος, κατά τους ισχυρισμούς του, η συγκεκριμένη τοποθεσία ευθυνόταν για μία σειρά από ανεξήγητες δραστηριότητες και δυσλειτουργίες αμερικανικών και σοβιετικών διαστημικών αντικειμένων.
Οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι' αυτές τις ενδείξεις που αφορούσαν στην Αλάσκα: τον Αύγουστο του 1947, μία εντυπωσιακή αναφορά σχετικά με τη θέαση ενός ιπτάμενου αντικειμένου αγνώστου ταυτότητας από δύο στρατιώτες έφτασε στα γραφεία του FBI στο 'Άνκορατζ. Το κείμενο της αναφοράς έκανε λόγο για την εμφάνιση ενός αντικειμένου σφαιροειδούς σχήματος το οποίο κινείτο με ασύλληπτη για τα ανθρώπινα τεχνολογικά δεδομένα ταχύτητα.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, το FBI συνέχισε να λαμβάνει και να αρχειοθετεί υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας αναφορές για θεάσεις UFO σε τακτική βάση. Προωθημένη στο FBI από έναν αξιωματικό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, η απόρρητη τρισέλιδη αναφορά απαριθμούσε μία ανησυχητική σωρεία περιστατικών θεάσεων και συναντήσεων που ενέπλεκαν το στρατό. 

Ο τίτλος του: «Μη ταυτοποιημένα φαινόμενα στο Κόντιακ της Αλάσκα»...-->











πηγή: iefimerida.gr
Τι έψαχνε για δεκαετίες η CIA και το FBI κάτω από το Όρος Χέιζ στην Αλάσκα; Τι έψαχνε για δεκαετίες η CIA και το FBI κάτω από το Όρος Χέιζ στην Αλάσκα; Reviewed by junior on 22:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.