Ερωτική Απόρριψη




Μερικές σχέσεις είναι περιστασιακές ή βολικές και όταν τελειώσουν, δεν είναι πάρα πολύ μεγάλο το βάρος που πέφτει στους ώμους των δύο συντρόφων, δεν έχει μεγάλη επίδραση στο μέλλον έτσι ώστε να τους εμποδίσει να κοιτάξουν μακριά και να προχωρήσουν μπροστά. Σε κάποιες σχέσεις όμως υπάρχει αληθινή αγάπη, και στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά, βιώνεται σαν ένα φρικτό ατύχημα. Ένα πραγματικά σοβαρό περιστατικό που αφήνει διαταραγμένο τον ψυχισμό των εμπλεκομένων. Μετά το ατύχημα δεν είσαι συνειδητοποιημένος και σίγουρος για το τι συνέβη ή τι θα κάνεις στη συνέχεια.

Το να ξεπεράσεις την ερωτική ρήξη, μπορεί είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία, η οποία επιδρά συναισθηματικά, ψυχικά και σωματικά. Στη περίπτωση μάλιστα που ο σύντροφός σας με τον οποίο μοιράζατε πολύτιμες καθημερινές στιγμές, κατέληξε να πάρει την απόφαση να τερματίσει την σχέση σας, πριν το θελήσετε και οι δύο (κοινή απόφαση), τότε μετατρέπεται σε ακόμη πιο επίπονη διαδικασία. Όσο και εάν σιχαίνεστε ή μισείται το γεγονός αυτό, το αποτέλεσμα παραμένει ότι, ήταν η απόφαση του συντρόφου σας να διακόψει τη σχέση. Είτε το είδες να έρχεται, είτε είχες εντελώς τυφλωθεί από τη διάλυση, δεν θα είσαι σε θέση να προχωρήσεις προς τα εμπρός μέχρι να βάλεις στην άκρη κάθε άρνηση.

To vα αποδεχτείς το γεγονός ότι η σχέση έχει τελειώσει είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα σε μία σχέση με την ερωτική απόρριψη, αλλά αν δεν το αποδεχτείς είναι δύσκολο να προχωρήσεις παρακάτω και να το ξεπεράσεις. Το να προσπαθείς να κατανοήσεις γιατί τελείωσε η σχέση, ζητώντας εξηγήσεις είναι κάτι που δεν θα αποφύγεις, αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι ίσως και να μην μπορεί να πάρεις μια επαρκή απάντηση στο γιατί. Οι απαντήσεις πάντα προέρχονται από τον εσωτερικό σου ψυχισμό, άρα θα πρέπει να προσπαθήσεις να δεις τη σχέση ρεαλιστικά και ν’ αποδεχτείς το δικό σου ρόλο στην ερωτική διάλυση. Ανέπτυξε ένα εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό σου και ρώτησέ τον αν ήσουν πραγματικά ευτυχισμένος/η, και εάν πραγματικά η σχέση αυτή κάλυπτε τις ανάγκες σου. Η διαδικασία αυτή θα σε οδηγήσει στην κατανόηση του γιατί επήλθε η μοιραία ρήξη.

Προσπάθησε να διαχειριστείς, να διακρίνεις και να δεις τι προκαλεί τα συναισθήματά που βιώνεις . Μπορεί να νιώθεις λύπη, θυμό, ενοχή, απελπισία, αλλά και ανακούφιση, το σίγουρο είναι ότι μπορείς να μιλήσεις για τα συναισθήματα σου σε κοντινά σου πρόσωπα τα οποία σίγουρα θα σε βοηθήσουν. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα λόγια αυτά προέρχονται από κάποιον που έχει ήδη βιώσει την διαδικασία αυτή, καταλήγουμε ότι δεν ωφελεί να κάθεσαι να αναλώνεσαι και να στεναχωριέσαι τιμωρώντας έτσι τον εαυτό σου , ο οποίος την συγκεκριμένη στιγμή σε χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. θα χρειαστεί δύναμη να παραδεχτείς στον εαυτό σου ότι η σχέση έχει τελειώσει, άσχετα με το πως εσύ μπορεί να νιώθεις μέσα σου. Το να ξεπεράσεις τον συντροφό σου , ο οποίος έχει ήδη επιλέξει να τερματίσει την μέχρι τότε σχέση σας, είναι εικονικά αδύνατο αν εσύ συνεχίζεις να έχεις ουτοπικές φαντασιώσεις μαζί του.

Τονίζοντας και πάλι αυτό. Ο δρόμος προς την ανάκαμψη αρχίσει με την αποδοχή της διάλυσης. Μέχρι να το κάνεις αυτό, δεν μπορείς πραγματικά να κάνεις τίποτα άλλο. Αν κολλήσεις τοξικά πάνω στη σχέση και για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να σε αναγκάσει να κάνεις ανώριμα και απελπισμένα πράγματα, τα οποία μπορεί να μετανιώσεις αργότερα. Η άσχημη αλήθεια είναι ότι την συγκεκριμένη στιγμή αποτελείς αντικείμενο απόρριψης και που κανείς δεν θέλει να βιώσει. Δεν είναι στη ανθρώπινη φύση του ανθρώπου να αποδέχεται την απόρριψη. Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να σε κάνει μαγικά να αισθανθείς καλύτερα για ότι έχει συμβεί, αλλά τελικά εάν το αντιμετωπίσεις η επιβράβευση θα είναι η ελευθερία και η εξέλιξή σου.

Πολλές φορές η ερωτική απόρριψη είναι ένα πλήγμα στην εικόνα μας, που μπορεί να οδηγήσει σε στεναχώρια και θυμό. Έχει μεγάλη σημασία να είσαι επιεικής με τον εαυτό σου, να προσπαθήσεις να κάνεις ευχάριστα πράγματα και να αποφύγεις να απομονωθείς. Προσπάθησε να μην γενικεύσεις την εμπειρία αυτή και σε μελλοντικούς συντρόφους όπως επίσης προσπάθησε να αποφύγεις να πέσεις στην παγίδα και να κατηγορείς τον εαυτό σου. Αν και το τέλος μιας σχέσης μπορεί να είναι ένα επώδυνο γεγονός, προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία να γνωρίσεις τον εαυτό σου καλύτερα και να αποκομίσεις σημαντικές εμπειρίες.

http://www.bloggare.gr
Ερωτική Απόρριψη Ερωτική Απόρριψη Reviewed by Unknown on 23:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.