Το γάλα αποτελεί κομμάτι της ανθρώπινης διατροφής εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αποτελεί μια από τις διατροφικά πληρέστερες τροφές και μια φυσική πηγή βιταμινών και μετάλλων απαραίτητων για καλή υγεία.
Το γάλα αποτελεί καλή πηγή μιας μεγάλης γκάμας θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και δεν περιέχει συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες. Το γάλα συνεισφέρει σημαντικά στην διατροφή μας μέσω θρεπτικών στοιχείων, βιταμινών και μετάλλων. Το γάλα είναι απαραίτητο για:Υγεία των Οστών
Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα παρέχουν ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και πρωτεΐνη που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την συντήρηση των οστών.
Η κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από την παιδική ηλικία και καθ’ όλη την υπόλοιπη ζωή μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη γερών οστών και να τα προστατεύσει από ασθένειες όπως η οστεοπόρωση.
Δόντια
Οι ποσότητες ασβεστίου και φωσφόρου στο γάλα και τα γαλακτοκομικά είναι ευεργετικές για την καλή υγεία των δοντιών
Οι οδοντίατροι συνιστούν ότι το γάλα είναι το μόνο ασφαλές ρόφημα μεταξύ γευμάτων (εκτός φυσικά του νερού) καθώς έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει φθορά των δοντιών ακόμα και σε συνθήκες κατάλληλες για την φθορά τους.
Αρτηριακή Πίεση
Αυξανόμενος αριθμός μελετών δείχνει ότι η κατανάλωση 2 μερίδων γαλακτοκομικών κάθε μέρα, μαζί με πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών ως τμήμα δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι, μπορούν να μειώσουν την υψηλή πίεση του αίματος τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.
Επίσης, το ασβέστιο μπορεί να δεσμεύσει τα επικίνδυνα λιπαρά μεταξύ τους μέσα στο στομάχι και έτσι να αποτρέψει την απορρόφησή τους, πράγμα που επίσης μειώνει τα επίπεδα υψηλής πίεσης του αίματος.
Παχυσαρκία
Σε αντίθεση με τις κοινές αντιλήψεις, έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που καταναλώνουν γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα τείνουν να είναι πιο αδύνατα από άτομα που δεν καταναλώνουν γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι η κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στα πλαίσια μιας θερμιδικής δίαιτας σχετίζεται με αυξημένη απώλεια βάρους.
Διαβήτης Τύπου Β
Έρευνες συνιστούν ότι η τακτική κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της πιθανότητας εμφάνισης διαβήτη τύπου Β.
Εικάζεται ότι το παραπάνω οφείλεται σε συνέργεια των πολλών θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο, ή και στο γεγονός ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που βοηθά στον έλεγχο του επιπέδου ζαχάρου στο αίμα.
Ενυδάτωση
Το γάλα ενυδατώνει το σώμα και επιπλέον παρέχει μια γκάμα θρεπτικών συστατικών που προστατεύουν τα δόντια!
Η επανυδάτωση μετά από άσκηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επανάκτηση χαμένων υγρών, ενώ παράλληλα, μια πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι το σοκολατούχο γάλα βοηθά το σώμα να επανέλθει μετά από εξαντλητική άσκηση!
http://www.toxrima.gr
Το γάλα και τα οφέλη του
Reviewed by Unknown
on
00:40
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου