Βιογραφία | Marilyn Manson




Ο Μπράιν Χιου Γουόρνερ, πιο γνωστός με το ψευδώνυμό του: Μέριλυν Μάνσον (αγγλικά: Marilyn Manson), είναι Αμερικανός μουσικός και καλλιτέχνης γνωστός για τις εκκεντρικές και προκλητικές εμφανίσεις του, την άκρως σαρκαστική μουσική του και τους ακατάλληλους στίχους των τραγουδιών του.

Είναι μέλος του ομώνυμου συγκροτήματος με το όνομά του, Μέριλυν Μάνσον, μαζί με άλλα 3 μέλη. Γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1969. Το ψευδώνυμό του ήρθε από τον συνδυασμό δύο άλλων ονομάτων, της διάσημης ηθοποιού Μέριλιν Μονρόε και του Τσαρλς Μάνσον, ο οποίος ήταν γνωστός εγκληματίας στις ΗΠΑ. Ως συντομογραφία του ψευδωνύμου του, χρησιμοποιεί τα δύο Μ, δηλαδή: Μ. Μ. αλλά και χωρίς τελείες: ΜΜ.
Η μητέρα του είναι η Μπάρμπαρα Γουάιερ (Barbara Wyer) και ο πατέρας του ο Χιου Τζακ Γουόρνερ (Hugh Jack Warner). Ο πατέρας του ήταν Ρωμαιοκαθολικός ενώ η μητέρα του Επισκοπιανή. Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του, “The Long Road Hard Out of Hell”, ο Μάνσον είναι γερμανικής καταγωγής από την πλευρά της μητέρας του και πολωνικής από την πλευρά του πατέρα του. Μεγάλωσε με τη θρησκεία της μητέρας του. Φοίτησε στο Ρωμαιοκαθολικό Χριστιανικό σχολείο Heritage Christian School (Καντόν, Οχάιο) από την πρώτη έως τη δέκατη τάξη. Αργότερα μετεγγράφηκε στο λύκειο Cardinal Gibbons High School στο Φορτ Λόντερντέιλ (Fort Lauderdale) της Φλόριντα. Αποφοίτησε από το λύκειο το 1987 και φοίτησε στο Broward Community College το 1990. Εργαζόταν για πτυχίο στη δημοσιογραφία και απέκτησε εμπειρία στον τομέα γράφοντας άρθρα που είχαν να κάνουν με μουσική για ένα περιοδικό της Νότιας Φλόριντα, το 25th Parallel. Γνώρισε προσωπικά τον τραγουδιστή των Nine Inch Nails, Trent Reznor, με τον οποίο συνεργάστηκε για να προωθήσει τα τρία πρώτα άλμπουμ του.

Στις 28 Απριλίου 2010 εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Μέριλυν Μάνσον με τίτλο “Hell, Etc.” στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Αθηναΐς στο Βοτανικό), στην Αθήνα. Η έκθεση είχε θέμα “Γκροτέσκ”, δηλαδή ζωγραφική με γελοιογραφική υπερβολή ώστε να τονιστεί το κακό και το άσχημο, με τον Μέριλυν Μάνσον να δηλώνει πως εμπνέεται από την ηθοποιό, και αρραβωνιαστικιά του πλέον, Έβαν Ρέιτσελ Γούντ (Evan Rachel Wood). Ο Μέριλυν Μάνσον παρευρέθηκε στα εγκαίνια της συγκεκριμένης έκθεσης μαζί με την Έβαν. Η έκθεση διήρκησε 5 μέρες (28 Απριλίου – 2 Μαΐου), χωρίς την παρουσία του Μάνσον τις 4 υπόλοιπες μέρες της διάρκειάς της.
Στη Φλόριντα το 1989, ο Manson και ο κιθαρίστας Scott Putesky σχηματίζουν τους Marilyn Manson & Spooky Kids. (Το όνομα στη συνέχεια άλλαξε σε Marilyn Manson ενώ ως Spooky Kids, ο Manson συμμετείχε με ρων Jeordie White (επίσης γνωστό ως Twiggy Ramirez) και τον Stephen Gregory Bier Jr. (επίσης γνωστό ως Madonna Wayne Gacy) σε δύο side-project:. Satan on Fire, μια ψευτο-χριστιανική metal συγχορδία, όπου έπαιξε μπάσο, κιθάρα και ντραμς στους Mrs. Scabtree, μια μπάντα που σχηματίστηκε από τον White και την κοπέλα του Jessicka (τραγουδίστρια του συγκροτήματος Jack Off Jill), ως ένας τρόπος για την καταπολέμηση συμβατικών συμφωνιών που απαγόρευε στον Marilyn Manson να τραγουδάει σε μερικά νυχτερινά κέντρα. Το καλοκαίρι του 1993, η μπάντα τραβήξε την προσοχή του Trent Reznor. Αυτός βοήθησε στη παραγωγή του πρώτου τους άλμπουμ το 1994 με τίτλο Portrait of an American Family το οποίο κυκλοφόρησε από την δισκογραφική Nothing Records. Η μπάντα άρχισε να γίνεται ευρέως αγαπητή αποκτώντας πολλούς φαν,που αναπτύχθηκε περισσότερο με την κυκλοφορία του Smells Like Children το 1995. Αυτός ο δίσκος χάρισε στο συγκρότημα της πρώτες τους επιτυχίες με τα τραγούδια “Sweet Dreams (Are Made Of This)”, μια διασκευή του τραγουδιού των Eurythmics το 1983. Επίσης, το “Antichrist Superstar”, με συμπαραγωγή του Trent Reznor αποδείχτηκε μια ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Προσωπική ζωή:

Ο Manson ήταν αρραβωνιασμένος με την ηθοποιό Rose McGowan από τον Φεβρουάριο του 1999 ως τις 19 Ιανουαρίου του 2001.

Το 2007, σύναψε σχέση με τη ηθοποιό Evan Rachel Wood. Ο Manson της έκανε πρόταση γάμου πάνω στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Παρίσι, αλλά το ζευγάρι χώρισε λίγο καιρό αργότερα.
Ο Manson και η Dita Von Teese πρωτογνωρίστηκαν όταν ο πρώτος της ζήτησε να χορέψει σε ένα από τα βίντεο κλιπ του. Παρ’ όλο που αυτή τελικά δεν μπόρεσε, οι δυο τους κράτησαν επαφή. Στα 32α γενέθλιά του, έγιναν ζευγάρι. Της έκανε πρόταση στις 22 Μαρτίου 2004. Στις 28 Νοεμβρίου 2005, οι Manson και von Teese παντρεύτηκαν σε κλειστό, μη-θρησκευτικό γάμο στο σπίτι τους. Μια μεγαλύτερη τελετή έλαβε χώρα στις 3 Δεκεμβρίου στο Gurteen Castle, Kilsheelan, County Tipperary, Ireland, την πατρίδα του φίλου τους, Gottfried Helnwein. Ο γάμος έγινε χοροστατούντος του σουρεαλιστή σκηνοθέτη και συγγραφέα κόμικς Alejandro Jodorowsky.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2006, η Von Teese κατέθεσε αίτηση διαζυγίου εξαιτίας «αδιάλλακτων διαφορών».



Δισκογραφία:
“Portrait of an American Family” (1994),
“Smells Like Children” (1995),
“Antichrist Superstar” (1996),
“Mechanical Animals” (1998),
“Holy Wood (In The Shadow Of The Valley Of Death)” (2000),
“The Golden Age Of Grotesque” (2003),
“Eat Me, Drink Me” (2007),
“The High End Of Low” (2009),
“Born Villain” (2012)



Φιλμογραφία:
Lost Highway (The Apple of Sodom) / (I Put A Spell On You) (1997)
Spawn (τραγούδι) (1997)
Private Parts (τραγούδι) (1997)
Dead Man on Campus (τραγούδι) (1998)
The Matrix ( τραγούδι, 1999)
Κορίτσια Για Σκότωμα (ταινία) | Jawbreaker]] (1999)
Σώμα σχετικά με Haunted Hill (τραγούδι) 1999)
Κλώνος Υψηλή (2000)
Το Βιβλίο των Σκιών: Blair Witch 2 (τραγούδι) (2000)
From Hell ( φιλοξενούμενων, 2001)
Not Another Teen Movie ( τραγούδι, 2001)
Ζωή ως Σπίτι (τραγούδι) (2001)
Resident Evil ( φιλοξενούμενων, 2002)
Bowling για Columbine (συνέντευξη, 2002)
Queen of the Damned (τραγούδι) (2002)
Hire: Beat The Devil (2003)
Coma Monster(2003)
Doppelherz (σκηνοθέτης, φιλοξενούμενων) 2003)
Η καρδιά είναι πάνω απ ‘όλα κακόβουλη (2004)
Σε Βλέπω ΙΙ ( τραγούδι, 2005)
House of Wax ( τραγούδι, 2005)
Συνθήκες διαβίωσης Νέον Dreams (2006)
Rise: Blood Hunter (2006)
Funny Games (τραγούδι) (2008)
Shot(2009)
Φαντασμαγορία: Τα οράματα του Λούις Κάρολ (ηθοποιία, σκηνοθεσία, κείμενα, μουσική) (2010)
Splatter Sisters (2011)
Born Villain (2011)
Wrong Cops (2012)




http://www.tralala.gr
Βιογραφία | Marilyn Manson Βιογραφία | Marilyn Manson Reviewed by Unknown on 21:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.