Καναδοί εξαγόρασαν το 40% του "Ελ. Βενιζέλος"...!!!


Σε συμφωνία για την πώληση της θυγατρικής της που διαχειρίζεται αεροδρόμια, AirPort GmbH, κατέληξε ο γερμανικός όμιλος Hochtief με το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Public Sector Pension Investment Board έναντι 1,5 δισ. ευρώ.
Το 1,1 δισ. ευρώ είναι το αντίτιμο της συναλλαγής και άλλα 0,4 δισ. ευρώ θα λάβει ο όμιλος σε δικαιώματα μειοψηφίας. Η Hoctief ελέγχει, μεταξύ άλλων, το 40% περίπου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο πλέον περνά υπό καναδικό έλεγχο.
Η Hochtief AirPort επενδύει και διαχειρίζεται αερολιμένες σε Αθήνα, Βουδαπέστη, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Σίδνεϊ και Τίρανα. Σύμφωνα με την εταιρεία, από τα αεροδρόμια αυτά μετακινούνται ετησίως περί τους 95 εκατομμύρια επιβάτες. Το 2012, η προσπάθεια της να πωλήσει τη μονάδα αεροδρομίων δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η υψηλότερη προσφορά ήταν λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ, ενώ η Hochtief ζητούσε περίπου 1,6 δισ. ευρώ.


http://press-gr.blogspot.gr
Καναδοί εξαγόρασαν το 40% του "Ελ. Βενιζέλος"...!!! Καναδοί εξαγόρασαν το 40% του "Ελ. Βενιζέλος"...!!! Reviewed by Unknown on 12:00 Rating: 5
Από το Blogger.