Πιλότοι κοιμήθηκαν εν ώρα πτήσης και άφησαν στο πόστο τους... αεροσυνοδούς!!!!



Οι πολύωρες πτήσεις είναι αναμφισβήτητα κουραστικές για τους κυβερνήτες, όμως, η απόφαση που πήραν οι πιλότοι των αεροπορικών γραμμών Air India για να ξεκουραστούν αποτελεί μοναδικό φαινόμενο.


Σύμφωνα με τον Daily Telegraph, την ώρα που ένα Boeing 747 πετούσε στα 33.000 πόδια από τη Μπανγκόγκ με προορισμό το Νέο Δελχί με 160 επιβάτες, ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης αποφάσισαν πως ήθελαν να κοιμηθούν.

Αφού έθεσαν σε λειτουργία τον αυτόματο πιλότο και μεταφέρθηκαν στον χώρο διακεκριμένων θέσεων για να απολαύσουν τον ύπνο τους, κάλεσαν δύο αεροσυνοδούς να παραμείνουν στο πιλοτήριο όσο εκείνοι ξεκουράζονταν.

Το… όνειρο, όμως, διακόπηκε απότομα, όταν από λάθος κίνηση μιας αεροσυνοδού απενεργοποιήθηκε ο αυτόματος πιλότος, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να παραμείνει ακυβέρνητο.

Οι κυβερνήτες ξύπνησαν και ανέκτησαν τον έλεγχο του Boeing 747, ωστόσο μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, διεκόπη η συνεργασία τους με την αεροπορική εταιρία.

Βέβαια, σε ανακοίνωση τους οι ινδικές αερογραμμές τόνισαν πως δεν υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών και επισήμαναν ότι οι κυβερνήτες δεν είχαν αποχωρήσει από το πιλοτήριο.

Ωστόσο, η προσοχή τους διασπάστηκε όταν οι αεροσυνοδοί μπήκαν στο κόκπιτ, με αποτέλεσμα ο συγκυβερνήτης να απενεργοποιήσει κατά λάθος τον αυτόματο πιλότο.

Σε κάθε περίπτωση, οι ινδικές αερογραμμές δεν θεωρούνται από τις πιο ασφαλείς, καθώς τον περασμένο Μάρτιο σε έκθεση του ΟΗΕ, η Ινδία κατατάχθηκε μέσα στις 13 χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις σε θέματα αεροπορικής ασφάλειας, παγκοσμίως.


protothema
http://a-pistefto.blogspot.gr
Πιλότοι κοιμήθηκαν εν ώρα πτήσης και άφησαν στο πόστο τους... αεροσυνοδούς!!!! Πιλότοι κοιμήθηκαν εν ώρα πτήσης και άφησαν στο πόστο τους... αεροσυνοδούς!!!! Reviewed by Unknown on 14:00 Rating: 5
Από το Blogger.