Τρεις ιδέες για να κάνεις πιο προσωπική τη λευκή κούπα σου






Θέλεις να κάνεις τη λευκή σου κούπα να ξεχωρίζει; Ένας εύκολος τρόπος είναι να τη ζωγραφίσεις. Θα χρειαστείς 1-3 ειδικούς ανεξίτηλους μαρκαδόρους είτε λίγη μπογιά και ένα πινέλο, έμπνευση και ένα σχέδιο (ή χρώμα) που σου αρέσει. Οι τρεις προτάσεις που ακολουθούν θα σου δείξουν πόσο εύκολο είναι να κάνεις πιο προσωπική μια κούπα του καφέ ή του τσαγιού, αρκεί να είναι από αυτές που μπαίνουν άφοβα στο πλυντήριο πιάτων και σε φούρνο:

1. Κούπα θαλασσινή: Ζωγράφισε αστερίες σε διάφορα χρώματα. Σχεδίασε τους αστερίες και γέμισέ τους με πολλές τελίτσες. Όπου και αν βρίσκεσαι, το θαλασσινό της σχέδιο θα σου φτιάχνει τη διάθεση.



2. Φθηνή πολυτέλεια: Ο συνδυασμός λευκού-χρυσού είναι διαχρονικός και αρέσει ιδιαίτερα σε κάποιους ανθρώπους. Και εδώ οι τελείες και οι κύκλοι είναι η εύκολη διακοσμητική λύση. Αν δε βρεις χρυσό ανεξίτηλο μαρκαδόρο, ζήτησε από τα καταστήματα με είδη χειροτεχνίας χρυσή μπογιά σε σωληνάριο, κατάλληλη για πορσελάνη.



3. Ανέμελη διχρωμία: Θα χρειαστείς ένα πινέλο με φάρδος 2 εκατοστά και λίγη μπογιά για κεραμικά ή πορσελάνινα σκεύη. Επειδή πρόκειται να χρωματίσεις μόνο τη μισή κούπα, θα τυλίξεις την υπόλοιπη που θα μείνει άβαφη με χαρτοταινία. Κατόπιν πάρε το πινέλο σου και βάψε την κούπα (αφού στεγνώσει το πρώτο χέρι, πέρασε και δεύτερο). Στη συνέχεια αφαίρεσε τη χαρτοταινία. Αν πέρασε λίγο χρώμα κάτω από τη μονωτική ταινία, ξύσε το απαλά με ένα μαχαιράκι.



* Μόλις βάψεις τις κούπες σου και στεγνώσουν καλά, βάλε τις μέσα σε ανοικτό φούρνο (στους 180 βαθμούς) για 20 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το χρώμα.

http://www.goldenmag.gr
Τρεις ιδέες για να κάνεις πιο προσωπική τη λευκή κούπα σου Τρεις ιδέες για να κάνεις πιο προσωπική τη λευκή κούπα σου Reviewed by Unknown on 07:00 Rating: 5
Από το Blogger.