Τα συμπτώματα της αναιμίας





Από Dr Ananya Mandal, MD

Αναιμία οφείλεται σε έλλειψη αιμοσφαιρίνης ή ερυθροκυττάρων αίματος μπορεί να είναι μια οξεία (ταχείας-εκδήλωση) ή χρόνιες (αργή εκδήλωση) προϋπόθεση.

Απώλεια δραστική αίματος μετά από ζημία ή σημαντικό χειρουργική μπορεί να υπάρχει μια οξεία αναιμία κατακρήμνιση.

Στις χρόνιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν συνήθως Σιδηροπενική αναιμία που συνήθως εμφανίζει μερικά σημεία ή συμπτώματα.
Ποιοι επηρεάζονται από αναιμία;

Οποιοσδήποτε μπορεί να αναπτυχθεί αναιμία. Πιο συχνά, επηρεάζει γυναίκας σε ηλικία τεκνοποιΐας, έγκυες γυναίκες, άνδρες και γυναίκες άνω των 75, αυξανόμενη παιδιά και έφηβοι και στα νεογέννητα. (1-5)
Τα κοινά συμπτώματα του Σιδηροπενική αναιμία

Οι πιο κοινές δυνατότητες ή συμπτώματα των Σιδηροπενική αναιμία περιλαμβάνουν (1, 3, 4):
Αδυναμία, ζαλάδα ή κούραση
Έλλειψη ενέργειας
Δύσπνοια
Ταχυπαλμίες και ταχεία καρδιακός ρυθμός
Πονοκέφαλος
Εμβοές - αντίληψη του θορύβου σε μία ή δύο αυτιά ότι μπορεί να είναι όπως κουδουνίσματος
Γεύση έννοια μετατροπές και πόνους της γλώσσας
Pica – επιθυμία να τρώνε μη εδώδιμα υλικά όπως λάσπη, κιμωλία, χαρτί, από άργιλο ή πάγο
Τριχόπτωση
Καρφιά με δέρμα και itchiness
Δυσκολία να καταπιεί
Απώλεια της όρεξης
Αλλάζει εμφάνιση μαζί με ένα χλωμό χροιά, μειώθηκε pinkness της χείλη και nailbeds, ομαλή και κόκκινη γλώσσα, οδυνηρή έλκος ονομάζεται cheilosis στις γωνίες από το στόμα, ξηρά, κουτάλι σχήμα καρφιά κ.λπ.
Σε βρέφη και preschoolers, οι οποίοι έχουν σίδηρος Σιδηροπενική αναιμία μπορεί να έχει αναπτυξιακές καθυστερήσεις και προκαλεί διαταραχές. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει μειώθηκε κατά οχημάτων με δραστηριότητα και προβλήματα με τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις με τους ομότιμους υπολογιστές και μειώθηκαν έμφαση και προσοχή σε εργασίες
Επιδεκτικότητας σε λοιμώξεις
Κοινά συμπτώματα της αναιμίας λόγω βιταμίνη B12 ή ανεπάρκεια φυλλικού οξέος

Σε ασθενείς που πάσχουν από αναιμία λόγω της ανεπάρκειας της βιταμίνης Β 12 ή φυλλικό οξύ μπορεί να υπάρχουν κοινά συμπτώματα της αναιμία μαζί με μερικές άλλες ενδείξεις ενδεικτικό. Αυτά περιλαμβάνουν (2):
Κιτρινωπή χροιά του δέρματος
Πονεμένος, κόκκινο και ομαλή γλώσσα ονομάζεται glossitis
Έλκος στο στόμα
Τροποποιημένα ή μειωμένο αίσθηση της αφής
Μειωμένη ικανότητα να αισθανθούν τον πόνο
Διαταραχθεί όραμα
Ευερεθιστότητα
Κατάθλιψη
Ψύχωση ή derangement συμπεριφορά και τις σκέψεις
Άνοια ή την παρακμή της ψυχικής ικανότητες, όπως η μνήμη, η κρίση και η κατανόηση
Μυϊκή αδυναμία
Τα συμπτώματα της αναιμίας λόγω υπερβολικού καταστροφή του RBC

Εάν αναιμία προκαλείται λόγω υπερβολικού καταστροφή των ερυθροκυττάρων όπως στο haemolytic anemias τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν τα κοινά χαρακτηριστικά και καθώς και ορισμένα άλλα συμπτώματα. Αυτά περιλαμβάνουν (4, 5) –
Ίκτερο προκαλώντας κιτρινίσματος της οι λευκοί του μάτια και σκούρο τσάι χρώματος ούρων.

Ο ίκτερος παρουσιάζεται επειδή η ταχεία κατανομή των μη φυσιολογικά ερυθρά αιμοσφαίρια οδηγεί σε συσσώρευση ενός υγρού που κανονικά, υπάρχουν στα το όργανο που ονομάζεται χολερυθρίνη.

Η συσσώρευση χολερυθρίνη συχνά οδηγεί στο σχηματισμό των μικρών κρύσταλλοι ή Γκαλ πούλια στο της κύστης Γκαλ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην κοιλιακή χώρα πόνο και ναυτία.
Μια διευρυμένη σπλήνα

Η σπλήνα είναι ένα όργανο γροθιά μεγέθους που βρίσκεται στην κοιλιακή χώρα (επάνω αριστερή γωνία). Βοηθά φίλτρο επιβλαβή βακτήρια και ιούς από το αίμα.

Νεκρά ερυθροκυττάρων τείνουν να συσσωρεύονται σε η σπλήνα προκαλεί να μεγεθύνετε το μέγεθος.
Δρεπάνι κελί κρίση

Αυτά είναι επεισόδια της υπερβολικό πόνο. Ενεργοποιείται όταν η μη φυσιολογική αιμοσφαίρια μπλοκάρει τα μικρά σκάφη αίματος που προμηθεύουν τους ιστούς του Σώματος. Αυτό προκαλεί τα κελιά στους ιστούς των επηρεάζονται να είναι κατεστραμμένο, με αποτέλεσμα που πρήξιμο περαιτέρω εκνευρισμό τα νεύρα που οδηγούν σε πόνο.

Μικρά παιδιά μπορούν να αναπτύξουν οδυνηρή διόγκωση σε χέρια ή τα πόδια τους. Κοινές περιοχές του πόνου περιλαμβάνουν πλευρές, σπονδυλική στήλη, πυέλου, στήθους οστά, κοιλιακή χώρα και μακρά οστά των ποδιών και των όπλων. Αυτό μπορεί να είναι ένας πόνος επικίνδυνους, απότομη και λήψης ή επικίνδυνους.

Συμπτώματα μπορεί να είναι σοβαρά και επεισόδια μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά, για πολλές εβδομάδες με μια μέση διάρκεια της περίπου 5-7 ημέρες. Είναι μια κρίση του δρεπανοειδούς κελί επέφερε από αλλαγή σε θερμοκρασίες, αφυδάτωσης ή αιφνίδια άγχος όπως μολύνσεις κ.λπ.
Τα παιδιά με Δρεπάνι κελί αναιμία είναι πιο ευάλωτες στις μόλυνσης όπως πνευμονία, ή λοίμωξη των πνευμόνων, Οξεία οστεομυελίτιδα ή στην οστική μολύνσεις ή μηνιγγίτιδα ή εγκεφάλου μολύνσεις.
Πόδι έλκος μπορεί, επίσης, να εξεταστεί σε ασθενείς που πάσχουν από αναιμία κελί Δρεπάνι. Το έλκος του στομάχου συνήθως αναπτύσσουν κοντά την ποδοκνημική. Πόδι έλκος ανάπτυξη συχνά μετά από δερματική μόλυνση ή ζημίας.
Ανάπτυξη ή καθυστερημένης ανάπτυξης των παιδιών με haemolytic anemias.

Τα συμπτώματα της αναιμίας Τα συμπτώματα της αναιμίας Reviewed by Unknown on 07:30 Rating: 5
Από το Blogger.