O Iησούς των χίπις - Η ανατρεπτική ροκ όπερα Jesus Christ Super Star [βίντεο] Πηγή: O Iησούς των χίπις - Η ανατρεπτική ροκ όπερα Jesus Christ Super Star [βίντεο] !!!




To 1970, όταν το κίνημα των χίπις σάρωνε την Αμερική, τα παιδιά των λουλουδιών βαρέθηκαν τον Ιησού των Ευαγγελίων και δημιούργησαν τον δικό τους. Ετσι δημιουργησαν το «Jesus Christ Superstar», την πασίγνωστη ανατρεπτική ροκ όπερα που ασχολήθηκε με την ανθρώπινη διάσταση του Ιησού, αγκάλιασε τη γυναίκα Μαρία Μαγδαληνή και αποκατέστησε την εικόνα που είχε δημιουργήσει η Εκκλησία για τον Ιούδα.

Θέμα της ταινίας είναι η τελευταία εβδομάδα της ζωής του Ιησού – από την είσοδο στα Ιεροσόλυμα μέχρι και την Σταύρωση – σε μια τελείως καινούργια και τολμηρή προσέγγιση του Θείου δράματος.

Στο έργο των Webber & Rice κεντρικό πρόσωπο είναι ο Ιούδας, για πρώτη φορά. Ο ανυπόμονος επαναστάτης, ανατρεπτικός ιδεαλιστής, κοινωνικά ευαίσθητος Ιούδας δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον εκκλησιαστικό «προδότη».

Στο «Jesus Christ Superstar» δεν έχει θέση ο Υιός του Θεού, αλλά ο συναισθηματικός και «ανθρώπινα» ανασφαλής Ιησούς που δεν γνωρίζει πώς να διαχειριστεί τους καρπούς της διδασκαλίας του, είναι ανθρώπινα ναρκισσιστής και παρασύρεται σε λανθασμένες επιλογές και «ανθρώπινες» αδυναμίες.

 http://www.iefimerida.gr
O Iησούς των χίπις - Η ανατρεπτική ροκ όπερα Jesus Christ Super Star [βίντεο] Πηγή: O Iησούς των χίπις - Η ανατρεπτική ροκ όπερα Jesus Christ Super Star [βίντεο] !!! O Iησούς των χίπις - Η ανατρεπτική ροκ όπερα Jesus Christ Super Star [βίντεο]  Πηγή: O Iησούς των χίπις - Η ανατρεπτική ροκ όπερα Jesus Christ Super Star [βίντεο] !!! Reviewed by Unknown on 19:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.