Spiegel: Πρώτη στην Ευρώπη, δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα σε πλαστικές επεμβάσεις!


ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΚΑΙ BOTOX ΔΕΝ... ΝΙΩΘΟΥΝ ΚΡΙΣΗ
Η οικονομική κρίση έχει σπρώξει χιλιάδες Έλληνες να στραφούν προς εθελοντές ακόμα και για βασικές υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας. Την ίδια ώρα οι πιο εύποροι Έλληνες κάνουν περισσότερες πλαστικές επεμβάσεις και προσθετικές στήθους από οπουδήποτε αλλού στην Ε.Ε., αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

To Spiegel επισημαίνει ότι η Ελλάδα εμφανίζει μία ιδιαίτερη πρωτιά, παρά τις δύσκολες στιγμές που ζει ως χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Πουθενά στην Ευρώπη δεν εμφανίζονται περισσότερες αισθητικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Κοινότητας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής(International Society of Aesthetic Plastic Surgery - ISAPS), που πραγματοποιεί ετήσεις έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά για τη χώρα μας.

Το 2011, 142.394 επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στη χώρα, που έχει πληθυσμό 11 εκατομμυρίων. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους 79 Έλληνες κατά μέσο όρο προχωρά σε μία αισθητική επέμβαση, όπως λιποαναρρόφηση, βλεφαροπλαστική και ενέσεις Botox μεταξύ άλλων.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η Ελλάδα είναι δεύτερη, πίσω μόνο από τη Νότια Κορέα. Ακολουθούν Ιταλία, ΗΠΑ, Κολομβία, Ταϊβάν, Ιαπωνία, Βραζιλία, Γαλλία, Μεξικό.



Το δημοσίευμα φιλοξενεί τις δηλώσεις πλαστικού χειρουργού, του 42χρονου Αθανάσιου Αθανασίου που εκτιμά ότι παρά τις δραστικές περικοπές και τις μειώσεις που έχουν φέρει τα Μνημόνια, πολλοία αναζητούν παρηγοριά στην εξωτερική τους εμφάνιση και στα θετικά σχόλια των άλλων.

«Πάντα βλέπω την κρίση ως ευκαιρία» δήλωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι αυξάνονται τα έσοδά του, με τους πελάτες να είναι κατά 80% Έλληνες.

Ενδιαφέρον θα έχουν πάντως τα αποτελέσματα του 2012 και του 2013, δεδομένου του βαθέματος της ύφεσης. Όμως τα αποτελέσματα δεν παύουν να είναι εντυπωσιακά.

Πτωχοί πλην όμορφοι...


Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος
http://newpost.gr
Spiegel: Πρώτη στην Ευρώπη, δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα σε πλαστικές επεμβάσεις! Spiegel: Πρώτη στην Ευρώπη, δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα σε πλαστικές επεμβάσεις! Reviewed by Unknown on 23:20 Rating: 5
Από το Blogger.