Σχέσεις εξ αποστάσεως




 
Ακούμε πολλές φορές από τους ανθρώπους που έζησαν στην απελευθερωμένη και νοσταλγική «εποχή των λουλουδιών» να λένε ότι οι ερωτικές σχέσεις τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν -σταδιακά-αλλάξει. Η μεγάλη προσφορά των εφήμερων σχέσεων, ο εγωισμός η ανυπομονησία και πίεση είναι κάποια από τα στοιχεία που συμβάλλουν στη αλλαγή που...έχουν υποστεί πλέον οι σχέσεις. Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί άλλος ένας παράγοντας, αυτός της απόστασης. Οι σχέσεις εξ αποστάσεως θέλουν μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να μην χαθεί η ερωτική φλόγα λόγω της χιλιομετρικής απόστασης.

Η πλειονότητα των ψυχολόγων συμφωνεί ότι το πρώτο και σημαντικότερο θέμα για να κρατήσει μια σχέση εξ αποστάσεως είναι η εμπιστοσύνη. Δεν χρειάζεται να υπάρχει παραπάνω ζήλια και γκρίνια ειδικά όταν ήδη είναι μακριά και από εσάς, από την οικογένεια και από τους φίλους του. Εμπιστευτείτε τον λοιπόν και «αφήστε» τον να βρει καινούργιες ασχολίες και παρέες όσο καιρό λείπει.

Αποφύγετε τις εντάσεις με φωνές και τσακωμούς. Είναι πολύ φυσιολογικό να μαλώσετε και να διαφωνήσετε με τον σύντροφό σας. Ωστόσο όταν υπάρχει χιλιομετρική απόσταση θα ήτα προτιμότερο να συζητήσετε τα προβλήματά σας με ηρεμία και με ψυχραιμία. Φανείτε διαλλακτικοί και βάλτε για λίγο τον εγωισμό σας στον «πάγο». Όσο σας το επιτρέπει ο χρόνος, κάντε που και που και ένα ταξιδάκι «έκπληξη» προς το σύντροφο σας για να μείνετε λίγο μόνοι σας, και να περάσετε χρόνο μαζί.. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνετε «τρίτους» να σας επηρεάζουν. Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις που μπορεί να ακούσετε από άλλους και τα οποία μπορεί να σας φέρουν σε αντιπαράθεση με τον σύντροφό σας, μόνο ένταση και παρεξηγήσεις θα δημιουργήσουν. Η υπομονή και η εμπιστοσύνη είναι δυο λέξεις που δύσκολα καταφέρνουν να γίνουν πράξεις, αλλά για την περίπτωση της «απόστασης» είναι ότι καλύτερο για να έχετε μια επιτυχημένη σχέση. 
Σχέσεις εξ αποστάσεως Σχέσεις εξ αποστάσεως Reviewed by Unknown on 07:00 Rating: 5
Από το Blogger.