Γενετιστές: Η «Ιλιάδα» γράφηκε 500 χρόνια μετά τον Τρωικό Πόλεμο!!!



Οι επιστήμονες που αποκωδικοποιούν τη γενετική ιστορία του ανθρώπου με την παρακολούθηση της μετάλλαξης των γονιδίων, εφάρμοσαν την ίδια τεχνική σε ένα από τα πιο αρχαία και επιβλητικά κείμενα στον Δυτικό Κόσμο, για να αποκαλύψουν πότε, πράγματι, γράφτηκε για πρώτη φορά.


Το κείμενο είναι η «Ιλιάδα» του Ομήρου- αν υπήρχε πράγματι τέτοιο άτομο- πιθανόν να το έγραψε το 762 π.Χ., με περιθώρια 50 ετών πάνω κάτω.



Δηλαδή, περίπου την ίδια χρονική περίοδο που έγιναν στην Ελλάδα οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, το 776 π.Χ.


Τότε, που υπήρξε μια συσπείρωση και στενότερη σύνδεση των αρχαίων Ελλήνων.


Η «Ιλιάδα» αφηγείται την ιστορία του Τρωικού Πολέμου – αν υπήρξε τέτοιος πόλεμος- όπου οι Έλληνες με επικεφαλής τους Αχαιούς μάχονταν κατά των Τρώων, γράφει το δημοσίευμα.


Οι ερευνητές αποδέχονται ότι πραγματοποιήθηκε ένας πόλεμος τέτοιος, για τον οποίο αναφέρεται ο Όμηρος, δήλωσε ο MarkPagel, ένας εξελικτικός θεωρητικός από το Πανεπιστήμιο του Reading, στην Αγγλία (UniversityofReadinginEngland).


Συνεργάτες του είναι ο EricAltschuler, γενετιστής στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσεϋ στο Newark(UniversityofMedicineandDentistryofNewJersey) και η AndreeaS. Calude, γλωσσολόγος, επίσης στο Reading και στο Ινστιτούτο της Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό (SanteFeInstituteinNewMexico).

Εργάσθηκαν επάνω στο πρωτότυπο κείμενο του επικού ποιήματος.


Η χρονολογία με την οποία πολλοί μελετητές έχουν διατυπώσει ότι η ‘Ιλιάδα’ συντάχθηκε επί χάρτου, όπως έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό Bioessays, διαπιστώθηκε ότι ήταν σωστή.

Η μελέτη επιβεβαιώνει, κυρίως, αυτά που έχουν δηλωθεί, ότι γράφτηκε η ‘Ιλιάδα’,- ως κείμενο- γύρω από τον όγδοο αιώνα π.Χ.


Το ότι οι γενετιστές ανέλαβαν να ερευνήσουν ένα τέτοιο έργο, δεν αποτελεί έκπληξη, είπε ο Pagel.

«Οι γλώσσες συμπεριφέρονται, ασυνήθιστα, όπως τα γονίδια» είπε ο ερευνητής.


«Είναι κάτι ανάλογο. Προσπαθήσαμε να τεκμηριώσουμε τις κανονικότητες στη γλωσσική εξέλιξη και μελετήσαμε το λεξιλόγιο του Ομήρου, για να διαπιστώσουμε με τον τρόπο αυτόν, όπως πιστεύουμε, ότι εξελίσσεται και με τον τρόπο αυτόν να μπορέσουμε να βρούμε μια χρονολογία για το έργο του Ομήρου».



Είναι απίθανο να υπήρξε ποτέ ένα άτομο με το όνομα Όμηρος, ο οποίος έγραψε, εξ ολοκλήρου, την «Ιλιάδα».


Ο BrianRose, καθηγητής Κλασικών Σπουδών και επιμελητής της τμήματος της Μεσογείου στο Μουσείο του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια (MediterraneansectionattheUniversityofPennsylvaniaMuseum), είπε ότι είναι σαφές ότι η «Ιλιάδα» είναι μια συλλογή προφορικών παραδόσεων που ανάγονται στον 13ο αιώνα π.Χ. (πέντε αιώνες πριν γραφτεί, τότε που έγινε ο Τρωικός Πόλεμος).

«Είναι ένα αμάλγαμα από πολλές ιστορίες που δείχνουν ότι επικεντρώθηκαν σε συγκρούσεις σε μια συγκεκριμένη περιοχή της σημερινής βορειοδυτικής Τουρκίας», δήλωσε ο Rose.


Η ιστορία της «Ιλιάδας» είναι γεμάτη με χαρακτήρες, όπως η Ελένη, ο Αχιλλέας, ο Πάρις, ο Αγαμέμνων και μια αναφορά σε θεούς και θεές που συμπεριφέρονται ανάλογα. Εξιστορεί πως ένας γιγαντιαίος στόλος ελληνικών πλοίων ταξίδευσαν στην σκοτεινή θάλασσα για να πολιορκήσουν την Τροία και να πάρουν πίσω την κλεμμένη από τον Πάρι γυναίκα. Συνέχεια, αυτής της ιστορίας είναι η «Οδύσσεια».


Οι κλασικιστές και οι αρχαιολόγοι γνώριζαν περίπου που βρίσκεται η Τροία. Τον 19ο αιώνα, ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν και ο ΆγγλοςFrankCalvertπροέβησαν σε ανασκαφές στο μέρος όπου ήταν γνωστό ως ακρόπολη της Τροίας και βρήκαν στοιχεία από την στρατιωτική σύγκρουση του 12ου π.Χ. αιώνα. Τα ευρήματα ήταν βέλη και συντρίμμια από την καμένη πόλη γύρω από ένα θαμμένο φρούριο.


Σύμφωνα με τον Rose, τα ευρήματα αυτά είτε είναι από πόλεμο μεταξύ της Τροίας και ξένων εισβολέων ή αποτέλεσμα ενός άγνωστου εμφύλιου πολέμου.

Ο MarkPagel υποστηρίζει ότι το κείμενο που γνωρίζουμε ως «Ιλιάδα» γράφηκε πολλούς αιώνες μετά από τα γεγονότα που περιγράφει.


Οι επιστήμονες παρακολουθούν τις λέξεις που παρατίθενται στην «Ιλιάδα», όπως ακριβώς παρακολουθούν τα γονίδια στο γονιδίωμα.


Οι ερευνητές απασχολήθηκαν με βάση έναν γλωσσικό εργαλείο που ονομάζεταιSwadesh, και είναι της δεκαετίας του 1940-1950 από τον Αμερικανό γλωσσολόγοMorrisSwadesh.



Ο κατάλογος περιέχει περίπου 200 έννοιες που προφανώς υπάρχουν σε κάθε γλώσσα και πολιτισμό, σύμφωνα με τον Pagel.


Είναι συνήθως λέξεις από τα μέρη του σώματος, χρώματα, συγγενείς σχέσεις όπως «πατέρας» και «μητέρα».


Τέτοιες λέξεις στην «Ιλιάδα» βρέθηκαν 173 και στη συνέχεια μελέτησαν πόσο άλλαξαν.


Πήραν τη γλώσσα των Χετταίων, ενός λαού που υπήρχε κατά τη διάρκεια του πολέμου και μπορεί να έλαβε μέρος σε αυτόν, και της σύγχρονης ελληνικής, και εντοπίστηκαν οι αλλαγές στις λέξεις από τους Χετταίους στην Ομηρική γλώσσα και στη σύγχρονη ελληνική.


Είναι ακριβώς όπως μετράμε τη γενετική ιστορία των ανθρώπων, όπου πηγαίνουμε στο παρελθόν να δούμε πώς και πότε τα γονίδια άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου.


Με την τεκμηρίωση της κανονικότητας των γλωσσικών μεταλλάξεων, οι Pagelκαι οι συνεργάτες του, έδωσαν το χρονοδιάγραμμα «της ιστορίας της Ελένης και των ανδρών που έχασαν τη ζωή τους για αυτήν» – και οι γενετιστές συμφωνούν πλήρως με τους κλασικούς.


Originally published: Feb 26 2013 – By: Joel N. Shurkin, ISNS Contributor


ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ
Γενετιστές: Η «Ιλιάδα» γράφηκε 500 χρόνια μετά τον Τρωικό Πόλεμο!!! Γενετιστές: Η «Ιλιάδα» γράφηκε 500 χρόνια μετά τον Τρωικό Πόλεμο!!! Reviewed by Unknown on 20:40 Rating: 5
Από το Blogger.