ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ. ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ!!!





«Υπάρχουν Καλύμνιοι για τους οποίους το κρέας και τα μπισκότα είναι χρυσός». Με αυτήν την χαρακτηριστική φράση, ο Μητροπολίτης Λέρου , Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος περιέγραψε την ανθρωπιστική κρίση που επικρατεί στο νησί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης.

Ο Μητροπολίτης, που είχε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Κ. Δήμτσα, σημείωσε πως οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών αισθάνονται αποκομμένοι και ξεχασμένοι.

Ύστερα από αίτημα της Μητρόπολης, ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο το νησί, μεταφέροντας δυο τόνους τρόφιμα και σημαντική ποσότητα φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

Σύμφωνα με υπολογισμούς που έχουν γίνει σε τοπικό επίπεδο, πάνω από 4.000 κάτοικοι της Καλύμνου έχουν μεταναστεύσει τους τελευταίους μήνες σε Αμερική και Αυστραλία.

Ο Μητροπολίτης κ. Παΐσιος που περιέγραψε με μελανά γράμματα τα προβλήματα των ακριτών τόνισε χαρακτηριστικά πως «στην περιοχή αναβιώνουν προβλήματα της δεκαετίας του 50».

Η ανεργία στο νησί ξεπερνά το 33%. Δηλαδή τουλάχιστον ένας στους τρεις είναι άνεργος.



ΠΗΓΗ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ. ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ. ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ!!! Reviewed by Unknown on 21:20 Rating: 5
Από το Blogger.