Πότε ακριβώς θα έρθει ο καύσωνας στην Ελλάδα ;;

 

Προ των πυλών βρίσκεται το κύμα καύσωνα που θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη αλλά και τη χώρα μας.

Η χώρα μας ήδη άρχισε να δέχεται αρκετά θερμές αέριες μάζες, οι οποίες ανέβασαν αρκετά υψηλά τη θερμοκρασία. Το κύριο κύμα του καύσωνα θα έρθει στη χώρα μας τη Τρίτη 30 και τη Τετάρτη 31 Ιουλίου, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 40oC, ίσως και λίγο υψηλότερα.

Πιο πολύ φαίνεται να επηρεάζεται από αυτό το κύμα καύσωνα, η Ήπειρο, η Μακεδονία, η Θράκη αλλά και νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σε αυτές τις περιοχές, τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης και της Τετάρτης, ο υδράργυρος προβλέπεται να σκαρφαλώσει και ίσως να ξεπεράσει και τους 40oC.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, φαίνεται η ζέστη να είναι απλά αρκετά έντονη, με την θερμοκρασία κυρίως τη Τρίτη, να αγγίζει και τους 37-38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου πελάγους, αλλά και στο Ιόνιο πέλαγος, η ζέστη θα είναι λιγότερο έντονη, με τη θερμοκρασία να μη ξεπερνάει τους 34-35 βαθμούς Κελσίου το πολύ.

ΠΗΓΗ
Πότε ακριβώς θα έρθει ο καύσωνας στην Ελλάδα ;; Πότε ακριβώς θα έρθει ο καύσωνας στην Ελλάδα ;;   Reviewed by Unknown on 22:30 Rating: 5
Από το Blogger.