Η Μυστική Παράδοση της Αιγύπτου!!!

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προσφέρει από τον ερχόμενο Οκτώβριο το νέα καινοτόμο πρόγραμμα επιμόρφωσης Η Μυστική Παράδοση της Αιγύπτου: Μαγεία, Θεουργία, Ερμητισμός. Η υλοποίηση του ενοτήτων του Προγράμματος γίνεται από επώνυμους και διεθνώς αναγνωρισμένους Καθηγητές και Καθηγήτριες Πανεπιστημίων, με την αξιοποίηση πρότυπων μορφών e-Learning. Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος χορηγείται “Πιστοποιητικό Επιμόρφωση” με τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα εξετάζει και αξιολογεί το περιεχόμενο και τον συμβολισμό της αρχαίας αιγυπτιακής μαγείας και τελετουργικής πρακτικής και την πρόσληψή τους από τα φιλοσοφικά, θεολογικά και μυστικιστικά ρεύματα της Ύστερης Αρχαιότητας και Μεσαιωνικής Δύσης.
Στο πρώτο μέρος του Προγράμματος αναλύεται ο γενεσιουργός χαρακτήρας της μαγείας, η συμβολή της στη διατήρηση της ουράνιας και κοσμικής ισορροπίας και περιγράφονται οι αποτρεπτικές της ιδιότητες. Παράλληλα, σκιαγραφούνται οι χαρακτήρες και ιδιότητες των θεϊκών/δαιμονικών ονομάτων και υποστάσεων και περιγράφεται η αλληλένδετη σχέση της μαγείας με το θρησκευτικό σύστημα σκέψης και συμπεριφοράς των αρχαίων Αιγυπτίων. Επιπλέον, αναλύεται και αξιολογείται η συμβολή της ελληνικής κοσμοθεωρίας και θεολογίας στην ανάπτυξη ενός ιδιάζοντος θρησκευτικού συγκρητισμού στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον της ελληνιστικής οικουμένης.
Το δεύτερο μέρος του Προγράμματος εστιάζει στην πρόσληψη της αιγυπτιακής μαγικής παράδοσης και λατρευτικής πρακτικής από τις φιλοσοφικές σχολές και τα μυστικιστικά ρεύματα της Ύστερης Αρχαιότητας και του Μεσαίωνα. Παρουσιάζονται και αξιολογούνται οι πιθανές αιγυπτιακές επιδράσεις στον Ερμητισμό και την πρώιμη χριστιανική απολογητική γραμματεία, καθώς και η πρόσληψη και μετάπλαση της αιγυπτιακής παράδοσης από τις μυητικές και μυστικιστικές σχολές της Αναγέννησης και των νεώτερων χρόνων.
Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στη διεύρυνση της σημασίας της Αιγύπτου ως γεωπολιτι(σμι)κού χώρου εντός του οποίου διαμορφώνονται οι συνθήκες για τη διαλεκτική ώσμωση της υπό θεουργική ανανοηματοδότηση τελούσης φιλοσοφίας της Ύστερης Αρχαιότητας, της καινοφανούς χριστιανικής θεολογίας και των δυτικών μυητικών και μυστικιστικών σχολών.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του προγράμματος (εδώ).

Σημείωση: Ευχαριστώ τον καθηγητή Παναγιώτη Κουσούλη για την γνωστοποίηση που μου έκανε γι’ αυτό το τόσο ενδιαφέρον πρόγραμμα και του εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στο έργο του.

ΠΗΓΗ
Η Μυστική Παράδοση της Αιγύπτου!!! Η Μυστική Παράδοση της Αιγύπτου!!! Reviewed by Unknown on 19:00 Rating: 5
Από το Blogger.