ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ!!![ΒΙΝΤΕΟ]Το γιγάντιο φράγμα «Κεμάλ Ατατούρκ» στην Τουρκία στόχος... ανατίναξης, για να αρχίσει ο... Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος;!!!



Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

          Πριν από μερικά χρόνια, από τους πρώτους στη χώρα, κάναμε λόγο για «γεωπολιτική των υδάτων», όπως και για τη μεγάλη πιθανότητα ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος (ο Γ΄ παγκόσμιος ή θερμοπυρηνικός) να ξεκινήσει ακριβώς εξαιτίας των νερών. Εξαιτίας δηλ. της έλλειψης του νερού σε παγκόσμιο επίπεδο, που όσο περνά ο καιρός όλο και οξύνεται! Μάλιστα, διευκρινίζαμε ότι η κρίσιμη εκείνη περιοχή, στην οποία θα δοθεί η πλανητική μάχη για το ύδωρ, δεν είναι παρά η τόσο νευραλγική γεωπολιτικά τοποθεσία των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη... 


          Προϋπήρχαν βεβαίως οι προβλέψεις και υποθέσεις και άλλων, παλαιότερων ημών, επιστημόνων, όπως και σύγχρονων γεωπολιτικών ερευνητών. Π.χ. ο καθηγητής γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης είχε εκδώσει πριν από μερικά χρόνια ένα αρκετά αξιόλογο έργο γι’ αυτό ακριβώς το θέμα με τίτλο «Γεωπολιτική των υδάτων στη Μέση Ανατολή: Αραβικές χώρες-Ισραήλ-Τουρκία». Αλλά και οι πολύ παλιές προφητείες του θεόπνευστου συγγραφέα της Αποκαλύψεως (τελευταίου βιβλίου της Καινής Διαθήκης), του Ευαγγελιστή Ιωάννη, ο οποίος έκανε σαφή λόγο για τα κρίσιμα μελλοντικά γεγονότα της Μέσης Ανατολής, με αφορμή τους ποταμούς (και άρα τα νερά τους) Τίγρη και Ευφράτη.
          Σ’ αυτόν εδώ τον τόπο θρυλείται η έδρα του επίγειου παραδείσου. Όπου ζούσαν οι πρωτόπλαστοι, ο Αδάμ με την Εύα σε μία πρωτόγονη κοινωνική δόμηση της απόλυτης γαλήνης και ανεμελιάς. Μέχρι βεβαίως την πτώση τους... Η περιοχή του παλαιοδιαθηκικού παραδείσου είναι αυτή των εκβολών των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη, συνεπώς η σημερινή νοτιοανατολική Τουρκία, ανατολικά της Καππαδοκίας και βόρεια της Συρίας. Μία περιοχή, που από πολλούς θεωρείται ως η περιοχή που γέννησε τον πρώτο ανθρώπινο πολιτισμό, κάτι που βεβαίως αποτελεί θέμα άλλης έρευνας και σηκώνει πολλή συζήτηση.
          Οι ποταμοί Τίγρης και Ευφράτης έχουν τεράστια γεωστρατηγική και γεωοικονομική σημασία. Ξεκινούν από τουρκικό έδαφος, περνούν μέσω Συρίας (ο Τίγρης ακριβώς πάνω στα τουρκοσυριακά σύνορα) και, διαμέσου του Ιράκ, απολήγουν στον Περσικό κόλπο. Ήδη τα τελευταία χρόνια, μετά τη λήξη του Ψυχρού πολέμου, δύο πόλεμοι σημειώθηκαν στο Ιράκ (το 1991 και το 2003), με κατάληξη τον απαγχονισμό του Σαντάμ Χουσεΐν στα τέλη του 2006 και τη μετατροπή του Ιράκ σε διεθνές προτεκτοράτο. Επίσης, εδώ και 2,5 χρόνια η Συρία αντιμετωπίζει έναν εμφύλιο πόλεμο, μέσω του αντικαθεστωτικού αντάρτικου των αντιπάλων του Μπασάρ αλ Άσαντ, κυβερνήτη της χώρας. Αλλά και η Τουρκία είναι εξαιρετικά ασταθής, εφόσον είχαμε πρόσφατα την «τουρκική άνοιξη», ενώ η απόπειρα του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν να ισλαμοποιήσει σταδιακά την κοσμικού χαρακτήρα χώρα του προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της παράταξης των κεμαλικών...
          Σήμερα θα προβούμε σε μερικές σημαντικές (πιστεύουμε) αποκαλύψεις από τον κόσμο του διεθνούς παρασκηνίου. Τα όσα αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε είναι λίαν κρίσιμα για το γεωπολιτικό μέλλον της περιοχής μας, συνεπώς και του κόσμου όλου (εφόσον η περιοχή μας είναι ο γεωπολιτικός άξονας του πλανήτη!), και θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα από τους αρμοδίους.
          Όταν το 1983 τις εκλογές στην Τουρκία κέρδισε ο Τουργκούτ Οζάλ, αποφασίστηκε ο εκσυγχρονισμός της χώρας του, προκειμένου αυτή να καταστεί παγκόσμια υπερδύναμη μέσω της τεχνολογίας και της γεωπολιτικής! Το σύνθημα ήταν: «Ο 21ος αιώνας ως αιώνας της Τουρκίας»!... Και πράγματι, με εγγυητή του τουρκικού στρατού τον στρατηγό Εβρέν (τον πραξικοπηματία του 1980), πρόεδρο τότε της Τουρκίας, ο Οζάλ έθεσε σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμά του. Ανέπτυξε την τουρκική κυβερνητική με ειδικές νανοτεχνολογίες κτλ. [ΣΗΜ.: έχουμε μόνοι παγκοσμίως αναφερθεί σ’ αυτό το θέμα από τις στήλες της «Ε.Ω.»!], αλλά και την ανάπτυξη της ανατολικής Τουρκίας μέσω αξιοποίησης των υδάτων που εκκινούν από τα εδάφη της.
          Άρχισαν να κατασκευάζονται τεράστια φράγματα, που πράγματι έθεσαν την Τουρκία σε τροχιά ανάπτυξης με νέες θέσεις εργασίας και όχι μόνο. Επρόκειτο για το γιγαντιαίο σχέδιο GAP (Σχέδιο Νοτιοανατολικής Ανατολίας), που προέβλεπε την πλήρη εκμετάλλευση των υδάτων της γεωγραφικής αυτής επικράτειας, ακόμα και της τελευταίας σταγόνας του πιο μικρού παραποτάμου, με στόχο τη μετατροπή της Τουρκίας σε αυτοδύναμη υδάτινη υπερδύναμη!
          Κορωνίδα του προγράμματος GAP υπήρξε η κατασκευή του φράγματος «Κεμάλ Ατατούρκ», για τα νερά του ποταμού Ευφράτη. Το εν λόγω φράγμα ολοκληρώθηκε το 1992. Εξ αρχής, και παρά τη σχετική συμφωνία της κυβέρνησης του Οζάλ (ήδη πριν γίνει πρόεδρος της χώρας, το 1989) με τη Συρία, η Τουρκία παρακρατούσε περισσότερα νερά απ’ όσα όφειλε να αφήνει να ρέουν προς τη νότια γείτονά της. Και αυτό σε αντίθεση και με τη διεθνή περί υδάτων συμφωνία, την οποία έχει υπογράψει και η Τουρκία. Με τον τρόπο αυτό η Συρία κατέστη σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενη της Τουρκίας, πόσο μάλλον που έχει ανάγκη το νερό, λόγω της μεγάλης ξηρασίας που επικρατεί στη Μέση Ανατολή. Με δυο λόγια, η Συρία φοβήθηκε ότι ο σχεδιασμός της Τουρκίας είναι να καταστήσει τη Δαμασκό δορυφόρο της, μέσω του «εκβιασμού» για το νερό.
          Τα πράγματα χειροτέρεψαν μετά τη δηλητηρίαση και τον θάνατο του Οζάλ την άνοιξη του 1993. Έκτοτε η Συρία διαμαρτυρήθηκε πολλές φορές στα διεθνή fora για το συγκεκριμένο μείζον για την ίδια θέμα, ενώ προκλήθηκαν και εντάσεις με την Τουρκία, που συνεχίζονται και σήμερα. Η προσέγγιση των δύο χωρών που πήγε να γίνει πριν από μερικά χρόνια είναι μάλλον οριστικό παρελθόν, εφόσον τα γεωπολιτικά συμφέροντα που διακυβεύονται στην περιφέρεια αυτή είναι πραγματικά τεράστια...
          Για το θέμα είχε μιλήσει και... ο γέροντας Παΐσιος! Συγκεκριμένα ο άγιος αυτός της σύγχρονης Ορθοδοξίας ανέφερε: «Όταν ακούσετε, ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για τη Μέση Ανατολή». [βλέπε και στο βιβλίο του γράφοντος, με τίτλο «Γέροντας Παΐσιος. Τα μελλούμενα (όσα πρόκειται να συμβούν)», σελίδα 82, εκδόσεις «M Press», 2013].

          Ιδού τώρα και η πλέον ανησυχητική πληροφορία μας, η οποία κάνει λόγο για... σκέψη πράξης δολιοφθοράς κατά του γιγάντιου φράγματος «Κεμάλ Ατατούρκ» στην Τουρκία!!! Τι να σημαίνει αυτό άραγε; Ίσως, λένε ορισμένοι, ότι ειδικοί σαμποτέρ, παριστάνοντας τους αντάρτες, να επιχειρήσουν να ανατινάξουν το φράγμα αυτό, κάτι που θα έχει απίστευτες πραγματικά συνέπειες για το μέλλον συνολικά της περιοχής μας!... Διότι είναι βέβαιο ότι μία ανάλογη ενέργεια, καθ’ όλα εχθρική προς την τουρκική κυβέρνηση, θα δώσει το έναυσμα για το ξεκίνημα ανεξέλεγκτων καταστάσεων, όχι μόνο στις σχέσεις Τουρκίας-Συρίας, αλλά και ως προς τη στάση της Άγκυρας έναντι της Ελλάδας! Πολύ απλά: η ελίτ του «βαθέος κράτους» στον τουρκικό στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες θα κατηγορήσει (πολύ πιθανό) για την τρομοκρατική ενέργεια κατά του φράγματος «Κεμάλ Ατατούρκ» κύκλους που υποκινούνται από την Ελλάδα... Έτσι θα υπονομεύσουν και το καθεστώς Έρντογαν, που είναι ο βασικός τους εσωτερικός αντίπαλος, αλλά και θα επιδιώξουν την πολυπόθητη γι’ αυτούς ελληνοτουρκική σύρραξη! Ας προσεχθούν τα παραπάνω. Ξέρουμε πάντα τι λέμε... 



ΠΗΓΗ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ!!![ΒΙΝΤΕΟ]Το γιγάντιο φράγμα «Κεμάλ Ατατούρκ» στην Τουρκία στόχος... ανατίναξης, για να αρχίσει ο... Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος;!!! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ!!![ΒΙΝΤΕΟ]Το γιγάντιο φράγμα «Κεμάλ Ατατούρκ» στην Τουρκία στόχος... ανατίναξης, για να αρχίσει ο... Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος;!!! Reviewed by Unknown on 10:30 Rating: 5
Από το Blogger.