Το ποπ-κορν, αντίθετα με άλλα σνακ, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία, επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα από πολυφαινόλες, ακόμη περισσότερη μάλιστα από ό,τι υπάρχει σε φρούτα και λαχανικά, σύμφωνα με νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Χημικών, στο Σαν Ντιέγκο.
Ειδικοί στην ανάλυση τροφών, αναφέρουν, ότι οι πολυφαινόλες βρίσκονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο ποπ-κορν, επειδή περιέχει μόνο 4% νερό, ενώ στα φρούτα και λαχανικά, όπου το νερό φθάνει το 90%, οι πολυφαινόλες είναι λιγότερο ευεργετικές.
Μάλιστα οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η φλούδα του ποπ-κορν, την οποία όλοι απεχθάνονται διότι κολλάει στα δόντια, στην πραγματικότητα είναι το πιο υγιεινό μέρος, επειδή περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση πολυφαινολών και φυτικών ινών.
Συνολικά, η νέα έρευνα έδειξε ότι το ποπ-κορν περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες από τους ξηρούς καρπούς και έως 15 φορές περισσότερες σε σχέση με τα τσιπ από δημητριακά ολικής άλεσης.
Μια μερίδα ποπ-κορν περιέχει έως 300 mg πολυφαινολών έναντι 114 mg μιας μερίδας γλυκού καλαμποκιού και 160 mg μιας μερίδας φρούτων (κατά μέσο όρο).
Όμως εφιστούν την προσοχή ότι δεν είναι όλα τα ποπ-κορν υγιεινά, καθώς έχει μεγάλη σημασία όταν αυτό ετοιμάζεται και σερβίρεται. Αν είναι μαγειρεμένο με πολύ λάδι ή με κακής ποιότητας βούτυρο και αν, επιπλέον, είναι βουτηγμένο στο αλάτι, τότε το ποπ-κορν περιέχει άφθονα λίπη και θερμίδες και δεν κάνει καλό στην υγεία.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον ερευνητή, σε καμία περίπτωση το ποπ-κορν δεν αποτελεί υποκατάστατο των φρούτων και λαχανικών, τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να περιέχει μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς περιέχουν βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες, που δεν υπάρχουν στο ποπ-κορν.
ΠΗΓΗ
Φάτε ποπ – κορν, κάνουν καλό!
Reviewed by Unknown
on
17:30
Rating: