Ανακαλύψτε γιατί συνήθως το χειμώνα χάνουμε πιο δύσκολά βάρος σε σχέση με το καλοκαίρι



Αν κάτσετε ποτέ και σκεφτείτε διαχρονικά τις διακυμάνσεις του βάρους σας μέσα στο χρόνο, θα διαπιστώσετε ότι συνήθως το χειμώνα το βάρος είναι τουλάχιστον ένα με δύο κιλά παραπάνω σε σχέση με την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Ή ότι κάνοντας δίαιτα το χειμώνα χάνετε πιο δύσκολα βάρος από ότι το καλοκαίρι. Το γεγονός αυτό δικαιολογείται και βιολογικά αλλά και πρακτικά. Ας δούμε το γιατί.


Το λίπος αποτελεί μια από τις βασικότερες αποθήκες ενέργειας του οργανισμού αλλά και ένα μονωτικό υλικό (το υποδόριο όπως λέμε λίπος) κάτω από το δέρμα. Το χειμώνα που η θερμοκρασία πέφτει, ο οργανισμός αφενός «ζητάει» περισσότερη ενέργεια, αφετέρου δεν αποχωρίζεται εύκολα τη «φυσική του εσωτερική κουβέρτα» που είναι το λίπος. Για αυτό και συνήθως το χειμώνα χάνουμε πιο δύσκολα βάρος σε σχέση με το καλοκαίρι.

Το χειμώνα βέβαια είμαστε και πιο πολλές ώρες στο σπίτι και ασχολούμαστε περισσότερο με το φαγητό. Παράλληλα, η κίνησή μας περιορίζεται σε σχέση με τις θαλάσσιες δραστηριότητες του καλοκαιριού. Κατά συνέπεια, ναι μεν ο οργανισμός χάνει πιο δύσκολα ή παίρνει πιο εύκολα βάρος, αλλά σίγουρα βάζουμε και εμείς το χεράκι μας …

Αν αναλογιστούμε τέλος και το ότι το χειμώνα τα βαριά και ριχτά ρούχα καλύπτουν επιμελώς τα παραπάνω κιλάκια, τότε αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι τους κρύους μήνες δεν μας απασχολεί τόσο πολύ το βάρος μας όσο την άνοιξη και το καλοκαίρι, οπότε και ετοιμαζόμαστε για την αποκαλυπτική έξοδο στις παραλίες.

ΠΗΓΗ
Ανακαλύψτε γιατί συνήθως το χειμώνα χάνουμε πιο δύσκολά βάρος σε σχέση με το καλοκαίρι Ανακαλύψτε γιατί συνήθως το χειμώνα χάνουμε πιο δύσκολά βάρος σε σχέση με το καλοκαίρι Reviewed by Unknown on 19:30 Rating: 5
Από το Blogger.