Υλικά
4 ντομάτες ώριμες μικρές σφιχτές 0,70 €
1 μπαγκέτα ψωμί 0,50€
250 γρ. ελαιόλαδο 1,00 €
4-5 σκελίδες σκόρδο 0 ,10€
Βασιλικό-μαϊντανό 0,20€
Αλάτι-πιπέρι
250 γρ.φέτα 1,5€
Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες σε πάχος 1 εκ., τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.
Κόβουμε και την μπαγκέτα σε φέτες 1εκ. Ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο, λίγο μαϊντανό, αλάτι και τα ανακατεύουμε προσθέτοντας 100 γρ. από το ελαιόλαδο. Με το αρωματισμένο αυτό λάδι αλείφουμε χρησιμοποιώντας ένα πινέλο τα φετάκια της μπαγκέτας και από τις δύο μεριές. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 150o-160oC για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μισοφρυγανισθούν. Ενδιάμεσα τις γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη μεριά.
Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο σκόρδο και όσο βασιλικό μας είναι αρκετό, λίγο αλάτι και το υπόλοιπο λάδι και τα ανακατεύουμε .
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και αρχίζουμε να αραδιάζουμε εναλλάξ φέτες ντομάτας και μισοφρυγανισμένες φέτες μπαγκέτας έτσι ώστε το ένα κομμάτι
Κόβουμε τις ντομάτες σε πάχος 1 εκ., τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.
Κόβουμε και την μπαγκέτα σε φέτες 1εκ. Ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο, λίγο μαϊντανό, αλάτι και τα ανακατεύουμε προσθέτοντας 100 γρ. από το ελαιόλαδο. Με το αρωματισμένο αυτό λάδι αλείφουμε χρησιμοποιώντας ένα πινέλο τα φετάκια της μπαγκέτας και από τις δύο μεριές. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 150o-160oC για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μισοφρυγανισθούν. Ενδιάμεσα τις γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη μεριά.
Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο σκόρδο και όσο βασιλικό μας είναι αρκετό, λίγο αλάτι και το υπόλοιπο λάδι και τα ανακατεύουμε .
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και αρχίζουμε να αραδιάζουμε εναλλάξ φέτες ντομάτας και μισοφρυγανισμένες φέτες μπαγκέτας έτσι ώστε το ένα κομμάτι
να πέφτει λίγο πάνω στο προηγούμενο. Κατόπιν περιχύνουμε το μείγμα του βασιλικού σε όλο το εύρος του πυρέξ που έχουμε στρώσει τις φέτες.
Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160o-170oC και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Ενώ το φαγητό μας ψήνεται τρίβουμε την φέτα με την χοντρή μεριά του τρίφτη. Στα 25 λεπτά βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, απλώνουμε την τριμμένη φέτα επάνω σε όλο το φαγητό, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180o-190oC, γυρίζουμε τον φούρνο στο γκριλ(μόνο από πάνω) και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά για να γκρατιναριστεί το τυρί.
Προσοχή: Αυτά τα τελευταία λεπτά να έχετε το νου σας στο φούρνο, επειδή τον έχουμε γυρίσει στο γκριλ εύκολα το φαγητό μας μπορεί να μας αρπάξει.
Καλό ξεφούρνισμα! Καλή όρεξη!!
ΠΗΓΗ
Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160o-170oC και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Ενώ το φαγητό μας ψήνεται τρίβουμε την φέτα με την χοντρή μεριά του τρίφτη. Στα 25 λεπτά βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, απλώνουμε την τριμμένη φέτα επάνω σε όλο το φαγητό, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180o-190oC, γυρίζουμε τον φούρνο στο γκριλ(μόνο από πάνω) και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά για να γκρατιναριστεί το τυρί.
Προσοχή: Αυτά τα τελευταία λεπτά να έχετε το νου σας στο φούρνο, επειδή τον έχουμε γυρίσει στο γκριλ εύκολα το φαγητό μας μπορεί να μας αρπάξει.
Καλό ξεφούρνισμα! Καλή όρεξη!!
ΠΗΓΗ
Αυτό είναι το πιο...νόστιμο σουφλέ ντομάτας με φέτα και βασιλικό με 4,00€ !
Reviewed by Unknown
on
17:30
Rating: