Τσάι: Τα ευεργετικά οφέλη στο δέρμα σας





Το τσάι εκτός από ένα απολαυστικό ρόφημα, έχει και πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων για το δέρμα σας. Ανακαλύψτε τις και επωφεληθείτε!

Το πράσινο

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος, σύμφωνα με πολυάριθμες έρευνες. Ουσιαστικά πρόκειται για συστατικά που προστατεύουν τον οργανισμό από τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες παράγονται από αντιδράσεις οι οποίες συντελούνται στον οργανισμό και οι οποίες κάνουν ζημιά στα κύτταρα. Ακόμη το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχινικό οξύ που μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης αλλεργικών αντιδράσεων.

Το λευκό

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του λευκού τσαγιού είναι γνωστές από τα αρχαία χρόνια, ιδιαίτερα στους λαούς της Ασίας. Το λευκό τσάι αποτελεί το λιγότερο επεξεργασμένο τσάι, με αποτέλεσμα να περιέχει υψηλότερα ποσοστά αντιοξειδωτικών ουσιών. Σύμφωνα με μελέτες διαθέτει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση πολλών παθήσεων. Διαθέτει επίσης καταπραϋντικές ιδιότητες για το δέρμα.

Το κίτρινο

Στην Κίνα, το κίτρινο τσάι συγκαταλέγεται στα πιο πολύτιμα και χρήσιμα κινέζικα βότανα. Διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Υφίσταται ελάχιστη επεξεργασία γεγονός που του προσδίδει ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα πολυφαινολών (κατεχίνες) που αποτελούν ισχυρά αντιοξειδοτικά συστατικά. Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο τσάι που έρχεται από την Κίνα.


ΠΗΓΗ
Τσάι: Τα ευεργετικά οφέλη στο δέρμα σας Τσάι: Τα ευεργετικά οφέλη στο δέρμα σας Reviewed by Unknown on 13:30 Rating: 5
Από το Blogger.