Τα Πιο Ακριβά Πιάνα Του Κόσμου!



Τα πιο ακριβά πιάνα του κόσμου…



3. “Red Pops for (RED)” Parlor Grand Piano, Steinway & Sons: $1.925 εκατομμύρια

Στην τρίτη θέση με τα πιο ακριβά πιάνα του κόσμου έχουμε το “Red Pops for (RED)” Parlor Grand Piano, Steinway & Sons. Αυτό το ιδιαίτερο και πολύ όμορφο πιάνο δημιουργήθηκε από την πολύ γνωστή εταιρία του χώρου Steinway & Sons με την βοήθεια των σχεδιαστών Sir Jonathan Ive και Marc Newson, καθώς και του γνωστού τραγουδιστή των U2 Bono για φιλανθρωπικό σκοπό. Το συγκεκριμένο πιάνο πουλήθηκε σε δημοπρασία με διάφορα αντικείμενα τα έσοδα της οποίας πήγαν στη οργάνωση Global Fund για τον αγώνα κατά του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας που πλήττουν την Αφρική. Ήταν το πιο ακριβό αντικείμενο της δημοπρασίας και πουλήθηκε στα 1,925 εκατομμύρια δολάρια.

2. Steinway & Sons Model Z του Τζων Λένον – $2.37 εκατομμύρια

Στην δεύτερη θέση με τα πιο ακριβά πιάνα του κόσμου έχουμε το πιάνο με το οποίο το πιο διάσημο «Σκαθάρι» Τζων Λένον έγραψε το αριστούργημα «Imagine». Το συγκεκριμένο πιάνο είχε αγοράσει ο Λένον ως δώρο για την γυναίκα του πληρώνοντας γύρω στα 2.500 δολάρια το 1970. Αργότερα αγοράστηκε από έναν άλλο «μεγάλο» της Αγγλικής ποπ μουσικής σκηνής, τον Τζωρτζ Μάικλ για 2,37 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα βρίσκεται στο Μουσείο των Beatles στο Λίβερπουλ προς έκθεση.

1. Crystal Piano, Heintzman: $3.22 εκατομμύρια

Στην πρώτη θέση με τα πιο ακριβά πιάνα του κόσμου έχουμε το Crystal Piano κατασκευασμένο από την εταιρία Heintzman Pianos. Το σώμα του είναι φτιαγμένο από κρύσταλλο, είναι διάφανο και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για παραστάσεις σε μεγάλα concert Halls. Πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε μπροστά σε κοινό από τον Κινέζο πιανίστα Λανγκ Λανγκ με κοινό που ξεπερνούσε το 1 δισεκατομμύριο θεατές στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008. Αργότερα πωλήθηκε σε δημοπρασία πιάνοντας τιμή ρεκόρ 3,22 εκατομμύρια δολάρια!

πηγή
Τα Πιο Ακριβά Πιάνα Του Κόσμου! Τα Πιο Ακριβά Πιάνα Του Κόσμου! Reviewed by Unknown on 01:30 Rating: 5
Από το Blogger.