ΥΛΙΚΑ
300 γρ. μπισκότα Amaretti
60ml μπράντι
45ml γλυκό κρασί Σάμου
15ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
175 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μπίτερ
425ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
20 γρ. κακάο σε σκόνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τη γέµιση. Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση και εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά. Αδειάστε στο µπολ τη σοκολάτα, αφού την έχετε ψιλοκόψει, και αφήστε τη να λιώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάστε τη σοκολάτα σε ένα µπολ. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα άλλο µπολ ρίξτε την κρέµα γάλακτος και χτυπήστε τη σε σαντιγί µε ένα µίξερ χειρός σε µέτρια ταχύτητα. Προσθέστε τη σαντιγί στη χλιαρή σοκολάτα και ενσωµατώστε την ανακατεύοντας απαλά και µε κυκλικές κινήσεις µε µια σπάτουλα σιλικόνης.
Μοντάρετε το γλυκό. Με ένα πινέλο αλείψτε µε λίγο ελαιόλαδο ένα στενόµακρο, ψηλό και µεταλλικό µπολ, το οποίο θα σας χρησιµεύσει ως φόρµα (εναλλακτικά, χρησιµοποιήστε φόρµα για πουτίγκα). Ανακατέψτε σε ένα άλλο µπολ το µπράντι και το κρασί. Ξεκινήστε τα βυθίζετε τα µπισκότα ένα ένα µε τα χέρια σας στο µείγµα του µπράντι και µετά περάστε τα στιγµιαία από τη γέµιση. Κάντε µια στρώση από µπισκότα στη βάση του στενόµακρου µπολ και απλώστε από πάνω λίγη γέµιση. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία µέχρι να έχετε 3 στρώσεις µε µπισκότα και κρέµα. Ολοκληρώστε µε µια στρώση κρέµας. Καλύψτε το µπολ µε διάφανη µεµβράνη και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει το γλυκό και να σταθεί για τουλάχιστον 3 ώρες.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάλτε το µπολ από το ψυγείο και αφαιρέστε τη διάφανη µεµβράνη. Βυθίστε το στιγµιαία σε ένα µεγαλύτερο µπολ µε ζεστό νερό. Τοποθετήστε στο χείλος του µια πιατέλα και αναποδογυρίστε το γλυκό. Ξαναβάλτε το στο ψυγείο να σταθεί για 15΄. Κατόπιν πασπαλίστε όλη την επιφάνειά του µε κακάο, κόψτε σε τρίγωνα κοµµάτια και σερβίρετε.
Tip: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση ψιλοτριμμένα αμύγδαλα, καβουρντισμένα.
πηγή
20 γρ. κακάο σε σκόνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τη γέµιση. Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση και εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά. Αδειάστε στο µπολ τη σοκολάτα, αφού την έχετε ψιλοκόψει, και αφήστε τη να λιώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάστε τη σοκολάτα σε ένα µπολ. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα άλλο µπολ ρίξτε την κρέµα γάλακτος και χτυπήστε τη σε σαντιγί µε ένα µίξερ χειρός σε µέτρια ταχύτητα. Προσθέστε τη σαντιγί στη χλιαρή σοκολάτα και ενσωµατώστε την ανακατεύοντας απαλά και µε κυκλικές κινήσεις µε µια σπάτουλα σιλικόνης.
Μοντάρετε το γλυκό. Με ένα πινέλο αλείψτε µε λίγο ελαιόλαδο ένα στενόµακρο, ψηλό και µεταλλικό µπολ, το οποίο θα σας χρησιµεύσει ως φόρµα (εναλλακτικά, χρησιµοποιήστε φόρµα για πουτίγκα). Ανακατέψτε σε ένα άλλο µπολ το µπράντι και το κρασί. Ξεκινήστε τα βυθίζετε τα µπισκότα ένα ένα µε τα χέρια σας στο µείγµα του µπράντι και µετά περάστε τα στιγµιαία από τη γέµιση. Κάντε µια στρώση από µπισκότα στη βάση του στενόµακρου µπολ και απλώστε από πάνω λίγη γέµιση. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία µέχρι να έχετε 3 στρώσεις µε µπισκότα και κρέµα. Ολοκληρώστε µε µια στρώση κρέµας. Καλύψτε το µπολ µε διάφανη µεµβράνη και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει το γλυκό και να σταθεί για τουλάχιστον 3 ώρες.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάλτε το µπολ από το ψυγείο και αφαιρέστε τη διάφανη µεµβράνη. Βυθίστε το στιγµιαία σε ένα µεγαλύτερο µπολ µε ζεστό νερό. Τοποθετήστε στο χείλος του µια πιατέλα και αναποδογυρίστε το γλυκό. Ξαναβάλτε το στο ψυγείο να σταθεί για 15΄. Κατόπιν πασπαλίστε όλη την επιφάνειά του µε κακάο, κόψτε σε τρίγωνα κοµµάτια και σερβίρετε.
Tip: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση ψιλοτριμμένα αμύγδαλα, καβουρντισμένα.
πηγή
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ: Πύργος σοκολάτας με μπισκότα!
Reviewed by Unknown
on
00:30
Rating: