Ηχούν τύμπανα ποδοσφαιρικού πολέμου!!!!

Η ταυτόχρονη απόφαση του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια σχετικά με την αλλαγή καταστατικού της Λίγκας και την περίφημη διάταξη για απαγόρευση δυσφημιστικών σχολίων σε βάρος του συνεταιρισμού και των χορηγών του, αποτελεί αναμφίβολα την πιο τρανταχτή κίνηση για τον μεγάλο «πόλεμο» που έρχεται στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. 



Η ΕΠΟ ενημέρωσε τις διεθνείς ομοσπονδίες για την κίνηση των δύο ελληνικών ομάδων, με την οποία κινδυνεύουν να τιμωρηθούν ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα. Και η Σούπερ Λίγκα θα κληθεί τις επόμενες μέρες να συζητήσει το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση των μελών της, στην οποία αναμένεται να ανεβούν οι τόνοι της αντιπαράθεσης παρά – σε αυτή τη φάση – να γίνουν παρασκηνιακές προσπάθειες εκτόνωσης.

Η διοργανώτρια είναι σε δύσκολη θέση. Από τη μία θα πρέπει να υπερασπιστεί την απόφαση που κατά πλειοψηφία έλαβαν τα μέλη της, από την άλλη θα πρέπει να αντιμετωπίσει το κόστος που θα υπάρξει σε περίπτωση εφαρμογής των κανονισμών και αυστηρής τιμωρίας των μεγάλων ΠΑΕ που αντέδρασαν. 

Μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής, τον επόμενο Φεβρουάριο, πολλά μπορούν να αλλάξουν κατά τη διάρκεια ψύχραιμων συζητήσεων. Παρότι ο Γιάννης Μώραλης ήδη δήλωσε αιφνιδιασμένος και απογοητευμένος από τη στάση ειδικά του ΠΑΟΚ, καθώς με τον Ζήση Βρύζα έχει καλή επικοινωνία και δεν είχε ενημερωθεί για τέτοιου έιδους ενέργεια από την πλευρά του δικεφάλου.

Οι πληροφορίες ότι η πλευρά Μελισσανίδη ανεπισήμως υποστηρίζει την τακτική των άλλων δύο ΠΑΕ ενισχύει την εκτίμηση ότι «έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας στο εγγύς μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Προς το παρόν η πατάτα είναι «καυτή» στα χέρια της ίδιας της Superleague και είναι επίσης σαφές ότι αναμένεται άμεσα η παρέμβαση της FIFA και της UEFA στην υπόθεση. Από τη στάση που θα τηρήσουν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στις απειλητικές κυρώσεις που θα προβληθούν, θα εξαρτηθεί η έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ακόμα πάντως κι αν υποχωρήσουν, δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά στο «χάρτη» που διαμορφώνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και θα είναι γεμάτος εντάσεις και «πολεμική» ατμόσφαιρα…



πηγη
Ηχούν τύμπανα ποδοσφαιρικού πολέμου!!!! Ηχούν τύμπανα ποδοσφαιρικού πολέμου!!!! Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5
Από το Blogger.