Μία θερμαντική σούπα για το κρύο: τραχανάς με κοπανιστή




Μία υγιεινή, απόλυτα ελληνική αλλά και θερμαντική σούπα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, προτείνει το περιοδικό Οινοχόος της Καθημερινής.



Τραχανά με κοπανιστή, και σε περίπτωση που δεν βρείτε κοπανιστή, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με φέτα, ή μπλε τυρί.




Ας δούμε πως παρασκευάζετε:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό και τη ζάχαρη.



Οταν πάρουν βράση, ρίχνουμε λίγο-λίγο τον τραχανά, ανακατεύοντας συνεχώς. Οταν το μείγμα αρχίσει να βράζει πάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Τέλος, προσθέτουμε 2 κουταλιές κοπανιστή Μυκόνου ή Τήνου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με ψωμί.

Η παραδοσιακή κοπανιστή Τήνου, με πιπεράτη γεύση και επίγευση αφήνει ελαφρύ κάψιμο και ευχάριστο μούδιασμα.





πηγή
Μία θερμαντική σούπα για το κρύο: τραχανάς με κοπανιστή Μία θερμαντική σούπα για το κρύο: τραχανάς με κοπανιστή  Reviewed by Unknown on 14:30 Rating: 5
Από το Blogger.