Χάος, ταραχές, λεηλασίες, καθώς η αστυνομία απεργεί στην Αργεντινή!!! (ΒΙΝΤΕΟ).


Looters leave a supermarket in Cordoba, Argentina, on December 3, 2013.(AFP Photo / STR)
 

Τουλάχιστον 130 άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένας σκοτώθηκε μετά από μαζικές λεηλασίες και βανδαλισμούς από συμμορίες νεαρών, οι οποίες ανέλαβαν διάφορα μέρη της πόλης Κόρντομπα στην Αργεντινή. Η ανομία ήταν αποτέλεσμα της αστυνομικής απεργίας, για τις χαμηλές αμοιβές. 
Ένας νεαρός άνδρας περίπου 20 ετών, έχει πεθάνει  από σφαίρα στο στήθος του, αναφέρει το imneuquen.com.ar . Περισσότερα από 50 άτομα που πήραν μέρος στις λεηλασίες έχουν τεθεί υπό κράτηση. Δώδεκα από τα 130 άτομα που τραυματίστηκαν υπέστησαν τραυματισμούς  από πυροβόλα όπλα. 



Μετά την είδηση ​​της απεργίας την Τρίτη, αναρχικοί εμφανίστηκαν γρήγορα στους δρόμους, λεηλάτησαν κυρίως  τα σούπερ μάρκετ και τα μικρά καταστήματα, τα οποία έκλεισαν γρήγορα τις πόρτες τους. Οι στόχοι  περιλαμβάνουν καταστήματα ειδών ένδυσης, αθλητικά είδη, καταστήματα παιχνιδιών, καταστήματα ποδηλάτων, και τα υποκαταστήματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι η πόλη  έχει»σχεδόν παραλύσει». Ρόπαλα και πέτρες χρησιμοποιήθηκαν για τα παράθυρα που έσπασαν και τα αγαθά που λεηλατήθηκαν. Ένοπλες συμμορίες νεαρών με ποδήλατα, συμπεριλαμβανομένων και γυναικών,  κυκλοφορούσαν.   

  



Την Τετάρτη τα λεωφορεία και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς έπαψαν να λειτουργεί, επικαλούμενα τον φόβο του εγκλήματος και τους επιβάτες σαν θύματα ληστείας. Οι Τράπεζες έκλεισαν επίσης για λόγους ασφαλείας. "Μέχρι τώρα υπάρχουν μπάτσοι στο δρόμο, δεν κινούμαστε,"με  εντολή του Alfredo Penaloza της τοπικής ένωσης τραμ, ανέφερε η Unión Tranviarios Automotor (UTA).     
  

  

  Στην επακόλουθη σύγχυση, υπήρχαν «φήμες εξέγερσης στη φυλακή Bower San Martin, αλλά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα," ανέφερε ο Alerta 24ετών , χρήστης του Twitter. 

Workers clean a looted a supermarket on December 03, 2013 in Cordoba.(AFP Photo / Irma Montiel)



Ο Benjamin Blanch, αντιπρόεδρος των σούπερ μάρκετ στην Κόρδοβα, μίλησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντάς τους ότι υπήρχε «ανυπολόγιστη κλοπή" που συνεχίζεται. Οι αρχές έχουν «χάσει τον λογαριασμό με τον αριθμό των ατόμων που έχουν προσβληθεί,", είπε. 

View image on Twitter

        

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Cordoba, Jose Manuel de la Sota, ρίχνει το φταίξιμο για την επιβολή του νόμου, τα μέλη του οποίου έδωσαν τελεσίγραφο οι αστυνομικές αρχές να αποδεχθούν την πρόταση των μισθών τους. Ο De la Sota ταξίδευε στον Παναμά, σταμάτησε στην Κολομβία, και διέκοψε τις διακοπές του, για να διευθετήσει ένα νέο μισθό. 

Looters leave a supermarket in Cordoba, Argentina, on December 3, 2013.(AFP Photo / STR)


Οι αρχές έχουν διαπραγματευθεί ένα 52 τοις εκατό αύξηση των μισθών για την επιβολή του νόμου, η οποία αριθμεί περίπου 6.000 υπαλλήλων στον τομέα.


ΠΗΓΗ
Χάος, ταραχές, λεηλασίες, καθώς η αστυνομία απεργεί στην Αργεντινή!!! (ΒΙΝΤΕΟ). Χάος, ταραχές, λεηλασίες, καθώς η αστυνομία απεργεί στην Αργεντινή!!! (ΒΙΝΤΕΟ). Reviewed by Unknown on 12:00 Rating: 5
Από το Blogger.