Πόσα ηλεκτρονικά βραχιόλια θα φοράμε στο μέλλον – και γιατί




Η νέα τεχνολογία βάλθηκε να κάνει το χέρι μας ασύρματη προέκταση του κινητού μας τηλεφώνου. Έτσι λοιπόν μας ετοιμάζει διάφορα μοντέρνα ηλεκτρονικά βραχιόλια, που θα αλληλεπιδρούν με τα smartphones και τα tablets μας. Θα μας προσφέρει βραχιόλι που θα καταγράφει τις φυσικές δραστηριότητες και τη σωματική μας κατάσταση 24 ώρες το 24ωρο, βραχιόλι – μαγνητόφωνο που θα ηχογραφεί ό,τι ακούσαμε το τελευταίο λεπτό, βραχιόλι που θα καταγράφει κάθε κίνηση του παιδιού μας (μέσω GPS) και πολλά άλλα. Πάρε μια γεύση.
Το βραχιόλι – ημερολόγιο

Το SmartBand είναι το βραχιόλι που προτείνει η Sony σε όποιον επιθυμεί να καταγράφει με το νι και με το σίγμα ό,τι κάνει κάθε ημέρα. Το εν λόγω γκάτζετ θα παρακολουθεί, για παράδειγμα, αν κοιμάσαι καλά το βράδυ, θα σε ξυπνάει το πρωί, θα επιθεωρεί τη σωματική σου κατάσταση, θα υπολογίζει τις θερμίδες που καις, όταν κάνεις ποδήλατο, και θα στέλνει όλες τις πληροφορίες στο κινητό σου τηλέφωνο αποθηκεύοντάς τες με τη μορφή ημερολογίου. Επίσης θα σε δονεί, όταν έρχεται μήνυμα, κλήση ή e-mail στο τηλέφωνό σου, και θα σου επιτρέπει να ελέγχεις την αναπαραγωγή μουσικής από το smartphone ή το tablet σου. Και μην ανησυχείς: Θα κυκλοφορήσει σε πολλά χρώματα (με επιπλέον στρας, αν θέλεις), για να ταιριάζει με το ντύσιμό σου.
Το βραχιόλι – μαγνητόφωνο

Πρόκειται για ένα πλαστικό βραχιόλι με το όνομα Kapture, το οποίο θα ηχογραφεί συνεχώς και αδιαλείπτως τους ήχους του περιβάλλοντος στο οποίο κινούμαστε, αποθηκεύοντας μόνο τα τελευταία 60 δευτερόλεπτα ηχογράφησης (δηλαδή θα ανανεώνει συνέχεια το αρχείο αποθήκευσης). Έτσι μόλις τελειώσει π.χ. ένα ανέκδοτο που μας είπαν και θέλουμε να το κρατήσουμε στη μνήμη, δε θα έχουμε παρά να πατήσουμε ένα κουμπί στο βραχιόλι για να αποθηκευτεί – και στη συνέχεια να το μοιράσουμε σε φίλους (σίγουρα το ανέκδοτο είναι η πιο ανώδυνη εφαρμογή).
Το βραχιόλι – κατάσκοπος



Προορισμένο για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, το ειδικό βραχιόλι KMS Wristband θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τα ίχνη τους μέσω GPS, καθώς επίσης να ενημερώνει τους συγγενείς όταν τα υπό παρακολούθηση άτομα βγουν έξω από μια προκαθορισμένη ζώνη ασφαλείας. Εξοπλισμένο με ένα κουμπί «πανικού», μπορεί να δεχτεί και να στείλει συγκεκριμένες κλήσεις επικοινωνίας ή ανάγκης για βοήθεια. Με άλλα λόγια θα είναι ταυτόχρονα το απλούστερο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο.

πηγή
Πόσα ηλεκτρονικά βραχιόλια θα φοράμε στο μέλλον – και γιατί Πόσα ηλεκτρονικά βραχιόλια θα φοράμε στο μέλλον – και γιατί Reviewed by Unknown on 19:30 Rating: 5
Από το Blogger.