Οι δραστικές αποφάσεις του νέου έτους κάθε χρόνο περιλαμβάνουν άσκηση, λιγότερο αλκοόλ, καθόλου τσιγάρο και σωστή διατροφή. Επειδή τις περισσότερες από αυτές (ίσως και όλες) πιθανόν να τις αθετήσουμε πριν φτάσει καλά καλά...ο μήνας στα μισά του, ας κάνουμε άλλες πιο πρακτικές ενέργειες για να προστατεύσουμε την υγεία μας.
Πρώτη κίνηση είναι να βρούμε έναν γιατρό, εάν δεν έχουμε ήδη, με τον οποίο να αναπτύξουμε μία στενή σχέση. Ο προσωπικός μας γιατρός, μπορεί να είναι ο σωτήρας μας.
Αφού επιλέξουμε τον ιδανικό γιατρό για εμάς, φροντίζουμε να είμαστε επιμελείς στις επισκέψεις και στις εξετάσεις μας. Μία επίσκεψη το χρόνο είναι απαραίτητη για να διατηρήσουμε τη συνολική μας υγεία. Ο γιατρός μας θα μας ενημερώσει σχετικά με κάποια ασθένεια, που πιθανόν να έχουμε, για παράπλευρα νοσήματα, για τους κινδύνους που ενδεχομένως διατρέχουμε και πώς να τους αντιμετωπίσουμε.
Μπορεί ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό να κάνει πέρα, όπως λέει ο λαός, αλλά αν δενακολουθούμε πιστά τις οδηγίες και τις φαρμακευτικές αγωγές που ενδεχομένως θα μας χορηγήσει ο γιατρός μας, τότε ρισκάρουμε με την υγεία μας.
Φροντίζουμε να κάνουμε έγκαιρα τα εμβόλιά μας. Ο γιατρός μπορεί να μας ενημερώσει ποια είναι αυτά και πότε πρέπει να τα κάνουμε.
Πρέπει να γνωρίζουμε ορισμένες ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τον οργανισμό μας.Η αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο στο αίμα, η χοληστερόλη, η βιταμίνη D, η πυκνότητα των οστών είναι ορισμένα στοιχεία που οφείλουμε να ξέρουμε.
Κρατάμε στο σπίτι μας ένα ιατρικό ιστορικό, το οποίο θα περιλαμβάνει τις ασθένειες που έχουμε περάσει, τα φάρμακα που έχουμε πάρει και πιθανόν τις παρενέργειες που παρουσιάσαμε, τις αντιδράσεις και τις αλλεργίες μας ενδεχομένως, τις ιατρικές μας επισκέψεις, τις εξετάσεις στις οποίες έχουμε υποβληθεί και άλλες τέτοιες χρηστικές πληροφορίες.
Φροντίζουμε να είμαστε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας με τον ασφαλιστικό μας φορέα.
Κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις,όταν και όπως χρειάζεται και κρατάμε σημειώσεις για το πότε ενδεχομένως υποβληθήκαμε σε μαγνητικές ή αξονικές τομογραφίες, τεστ Παπανικολάου (για τις γυναίκες), κολποσκοπήσεις, υπερηχογραφήματα κ.λπ.
Κρατάμε ένα καθημερινό ημερολόγιογια να καταγράψουμε τις σωματικές μας δραστηριότητες (άσκηση κ.λπ). Επίσης καταγράφουμε τα όποια συμπτώματα ενδεχομένως ή αλλαγές παρουσιάσει ο οργανισμός μας.
Τέλος, με την ευκαιρία της νέας χρονιάς δίνουμε την υπόσχεση να προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε καλύτερα τον εαυτό μας από το καθημερινό άγχος, το οποίο μπορεί να είναι η ρίζα του κακού για διάφορες ασθένειες που καραδοκούν.
πηγή
Ο δεκάλογος της υγείας για τη νέα χρονιά
Reviewed by Unknown
on
13:30
Rating: