Economist: Η Τρόικα είναι «Kέρβερος» που παγιδεύει χώρες στην κόλαση




Με μυθικό Κέρβερο που «παγιδεύει την χώρα μέσα σε μία οικονομική κόλαση» παρουσίασε την Τρόικα το διεθνές περιοδικό «The Economist», σχολιάζοντας δεικτικά τον….



ρόλο της τρόικας στις χώρες που έχει επισκεφθεί για να παράσχει βοήθεια.


«Ως φρουρός των δανειστών που είναι, η Τρόικα δεν θα γινόταν ποτέ αγαπητή», γράφει το αμερικανικό περιοδικό σε δημοσίευμα του, επισημαίνοντας παράλληλα πως το τελευταίο διάστημα ο ρόλος της βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, καθώς υπάρχει το εξής ερώτημα: «Μήπως το »τέρας» δαγκώνει πολύ τις χώρες τις οποίες υποτίθεται ότι σώζει; Και ποιος ελέγχει το τέρας έτσι και αλλιώς»;

Εν συνεχεία το δημοσίευμα κάνει λόγο για την Ελλάδα, όπου ασκείτε η σκληρότερη κριτική από ποτέ στην Τρόικα , καθώς η ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη λόγω των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβάλλει οι δανειστές στη χώρα. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει σχετικά με την πολιτική διαπραγμάτευση πως «η περίοδος της διαφωνίας είναι περίεργη, καθώς η Ελλάδα έχει την προεδρία της Ε.Ε. και η αποδυναμωμένη της κυβέρνηση ρισκάρει τον εξευτελισμό στις ευρωεκλογές του Μαΐου από τα κόμματα που είναι εναντίον της Τρόικα».



Κλείνοντας, ο Economist προτείνει ως πιθανή λύση για την Ελλάδα να αναλάβει εξ ολοκλήρου το πρόβλημα της το ΔΝΤ με μια μείωση του χρέους, τονίζοντας πως «οι απώλειες έτσι θα έχουν επιβληθεί για όσους τις αξίζουν: τις τράπεζες που δάνεισαν φθηνό χρήμα στους απερίσκεπτους δανειολήπτες».

πηγή
Economist: Η Τρόικα είναι «Kέρβερος» που παγιδεύει χώρες στην κόλαση Economist: Η Τρόικα είναι «Kέρβερος» που παγιδεύει χώρες στην κόλαση Reviewed by Unknown on 23:30 Rating: 5
Από το Blogger.