Αντικαταστήστε τα λευκά δημητριακά με τα αντίστοιχα ολικής άλεσης


Άσπρο αλεύρι, άσπρα δημητριακά. Πού πήγε ο φλοιός τους; Γιατί τον πετάξαμε στα σκουπίδια;

Στη σύγχρονη… λευκή διατροφή κρατάμε την καρδιά των σπόρων, αλλά πετάμε το πολυτιμότερο κομμάτι τους, τον φλοιό τους. Κακώς κάνουμε. Διότι στους φλοιούς των μικροσκοπικών σπόρων κρύβονται πολλά καλά.

Κολλαγόνο και ελαστίνη

Η φυσική μορφή κάθε δημητριακού ολικής άλεσης είναι ένας πολύτιμος μικρός σπόρος κλεισμένος και προστατευμένος μέσα σε έναν εξωτερικό φλοιό από φυτικές ίνες.

Αυτό το φλούδι χαρακτηρίζεται ως η… χαρά των εντέρων, όμως κάνει κάτι πολύ πιο σημαντικό, όπως εξηγούν οι ειδικοί: αποτελεί πηγή συστατικών, τα οποία χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να φτιάξει κολλαγόνο και ελαστίνη.

Αυτές είναι δύο θεμελιώδεις πρωτεΐνες του σώματος, που στηρίζουν το δέρμα, αλλά επίσης (κυρίως το κολλαγόνο) τα κόκαλα, τους μυς, τους τένοντες, τους χόνδρους, τους συνδετικούς ιστούς, τα δόντια, τα μάτια και τα εσωτερικά μας όργανα.

Επειδή λοιπόν το κολλαγόνο και η ελαστίνη μας χαρίζουν τη νεανική μας εμφάνιση, την ομορφιά μας, αλλά και τη γενικότερη καλή μας υγεία, έχουμε κάθε λόγο να προτιμούμε τα δημητριακά με τη φλούδα τους.

Όλα με τη φλούδα;

Δεν είναι βέβαια μόνο οι φλούδες των δημητριακών που έχουν οφέλη αλλά και εκείνες των φρούτων και των λαχανικών, καθώς χρησιμεύουν στο εντερικό σύστημα ως προβιοτικά, δηλαδή ως παράγοντες που συμβάλλουν στη διατήρηση της μικροβιακής ισορροπίας στα έντερα καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα, τη διάρροια και τις λοιμώξεις (σ.b: στην περίπτωση των λαχανικών, τα πλένουμε πολύ καλά πριν τα καταναλώσουμε με τη φλούδα).

Πηγή: Golden Magazine
.

Το είδαμε εδώ...
Αντικαταστήστε τα λευκά δημητριακά με τα αντίστοιχα ολικής άλεσης Αντικαταστήστε τα λευκά δημητριακά με τα αντίστοιχα ολικής άλεσης Reviewed by Unknown on 13:45 Rating: 5
Από το Blogger.