Γιατί η Ρωσία θα εισβάλει στην Μ.Ανατολή- Η ενεργειακή αυτονομία και απεξάρτηση των ΗΠΑ με την εκμετάλευση του σχιστολιθικού αερίου φέρνει κοσμογονικές αλλαγές
Το σχιστολιθικό αέριο εμπεριέχεται σε πετρώματα ,και όχι στις κλασικές γεωλογικές κοιλότητες, τα οποία βρίσκονται σε μικρό σχετικά βάθος αλλά η οικονομικά συμφέρουσα εξόρυξη του απαιτούσε την εξέλιξη της τεχνολογίας , διαδικασία που άρχισε το 1940. Η διαδικασία εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου λέγεται fracking και ο εφευρέτης της είναι
ο Ελληνικής καταγωγής Αμερικάνος George Mitchell ο οποίος απεβίωσε στην ηλικία των 94 ετών τον Ιούνιο 2013.
ο Ελληνικής καταγωγής Αμερικάνος George Mitchell ο οποίος απεβίωσε στην ηλικία των 94 ετών τον Ιούνιο 2013.
Η Αμερική από το 2015 , το αργότερο το 2019 θα καταναλώνει λιγότερο φυσικό αέριο από όσο θα παράγει και για πρώτη φορά στην ιστορία θα καταστεί όχι απλά παραγωγός και ανεξάρτητη ενεργειακά χώρα αλλά και εξαγωγέας με ότι σημαίνει αυτό στην διαμόρφωση των τιμών και του ενεργειακού χάρτη διεθνώς .Με άλλα λόγια η σχέση εξάρτησης και υποτέλειας στα καπρίτσια των Αράβων της Σ.Αραβίας-Κατάρ -Η.Α.Ε-Κουβέιτ λαμβάνει τέλος.
Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τις ΗΠΑ.Οι πόλεμοι σε Ιράκ και Αφγανιστάν αποδείχθηκαν καταστροφικοί για την οικονομία ( και για την οικονομία του Ιράκ βέβαια αλλά who cares ) γεγονός που πυροδότησε μια σειρά αρνητικών εξελίξεων.Μείωση των στρατιωτικών δαπανών , μείωση του στρατιωτικού προσωπικού κατά 100,000, οικονομική κρίση στο εσωτερικό των ΗΠΑ η οποία οδήγησε σε προσωρινή διακοπή χρηματοδότησης του κράτους τον Οκτώβριο του 2013. Η διακοπή πληρωμών στην ουσία αποτέλεσε στάση πληρωμών του ομόσπονδου κράτους η οποία ξεπεράσθηκε προσωρινά με ψήφιση νόμου ο οποίος ανεβάζει το επιτρεπόμενο πλαφόν του δημόσιου χρέους.
Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τις ΗΠΑ.Οι πόλεμοι σε Ιράκ και Αφγανιστάν αποδείχθηκαν καταστροφικοί για την οικονομία ( και για την οικονομία του Ιράκ βέβαια αλλά who cares ) γεγονός που πυροδότησε μια σειρά αρνητικών εξελίξεων.Μείωση των στρατιωτικών δαπανών , μείωση του στρατιωτικού προσωπικού κατά 100,000, οικονομική κρίση στο εσωτερικό των ΗΠΑ η οποία οδήγησε σε προσωρινή διακοπή χρηματοδότησης του κράτους τον Οκτώβριο του 2013. Η διακοπή πληρωμών στην ουσία αποτέλεσε στάση πληρωμών του ομόσπονδου κράτους η οποία ξεπεράσθηκε προσωρινά με ψήφιση νόμου ο οποίος ανεβάζει το επιτρεπόμενο πλαφόν του δημόσιου χρέους.
Οι ΗΠΑ επέδειξαν σκεπτικισμό και για άλλους καθαρή απροθυμία να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας το καλοκαίρι του 2013. Ο πρ. Ομπάμα προτίμησε να αναλώσει όλες τις πιθανότητες για διπλωματική λύση και συνεργάσθηκε στενά με την Ρωσική διπλωματία και τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόφ έχοντας να αντιμετωπίσει την μήνη της Ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης η οποία πρέσβευε την στρατιωτική παρέμβαση. Η ενδοτικότητα ή για άλλους η διστακτικότητα για πρωτοβουλίες παρεμβατικού χαρακτήρα την εξωτερικής πολιτικής του κ.Ομπάμα εμφανίστηκαν εκ νέου με την εκλογή του νέου Ιρανού προέδρου Αγιατολάχ Ροχανί ο οποίος πρότεινε χείρα φιλίας αλλάζοντας άρδην την εξωτερική πολιτική του Ιράν. Ο κ.Ομπάμα άδραξε την ευκαιρία αμέσως και άνοιξε νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν το οποίο αν μη τι άλλο δεν είχε καμία σχέση με την μέχρι τότε κατάταξη του Ιράν στον ''άξονα του κακού '' και των επόμενων πιθανών στρατιωτικών στόχων των ΗΠΑ. Και σε αυτή την περίπτωση η Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση από κοινού με το Εβραϊκό λόμπι τον κατηγόρησε τον κ.Ομπάμα για ενδοτισμό .Το κακό τρίτωσε με την Ουκρανική κρίση και την χλιαρή αντίδραση των ΗΠΑ απέναντι στην Ρωσική επέμβαση στην Κριμαία.
Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανατροπή Καντάφι , επέμβαση που έδειξε ότι οι ΗΠΑ είναι ικανές για στρατιωτική παρέμβαση αλλά ο στρατός του Καντάφι δεν είχε καμία σχέση με τον Συριακό εφόσον ο ίδιος ο Καντάφι τον είχε αποδυναμώσει ως εν δυνάμει ανατρεπτικό του καθεστώτος παράγοντα.
Η απεξάρτηση των ΗΠΑ από το πετρέλαιο και φυσικό αέριο της Μ.Ανατολής αποτελεί την κύρια αιτία της απροθυμίας για εμπλοκή σε επεμβάσεις στρατιωτικού τύπου. Για πιο λόγο ο κ.Ομπάμα θα κινητοποιούσε 300,000 στρατό για να εισβάλει στην Συρία , ή για την υπεράσπιση της Ουκρανίας εφόσον τον αφήνουν παγερά αδιάφορο πλέον οι αγωγοί που θέλει να περάσει με το ζόρι το Κατάρ από την πρώτη και οι προσπάθειες της Γερμανίας για κατάληψη ζωτικού εδάφους στην δεύτερη αντίστοιχα. Ακόμα και για το Αφγανιστάν --το οποίο η γεωπολιτική θεωρία αναφέρει ως τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Ιράν-Κίνας-πρώην Σοβιετικών δημοκρατιών , κράτη τα οποία θα αποτελέσουν την Ευρασιατική Ένωση του κ.Πούτιν-- ο κ Ομπάμα έχει εξαγγείλει ότι θα αποσύρει τον στρατό των ΗΠΑ στο τέλος του 2014. Μετά από δεκατρία χρόνια πολέμου ξαφνικά το Αφγανιστάν εγκαταλείπεται.Οι ΗΠΑ έχασαν εκτός απο τον πόλεμο με τους Ταλιμπάν και τον έλεγχο του προέδρου Χαμίντ Καρζάι ο οποίος από μαριονέτα των ΗΠΑ δείχνει να εξελίσσεται σε απρόθυμο και απείθαρχο σύμμαχο. Ο πόλεμος με τους Ταλιμπάν χάθηκε λόγο της υποστήριξης που και καταφυγίου που βρίσκουν στις δυτικές επαρχίες του Πακιστάν. Ο Χαμίντ Καρζάι είναι σε αναζήτηση άλλου κηδεμόνα ο οποίος θα τον υποστηρίξει στην εποχή μετά την αποφασισμένη αποχώρηση των ΗΠΑ το 2015. Η Ρωσία υπό το πρόσχημα των συμβολαίων παροχής υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας προς τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις επιστρέφει στρατιωτικά στο Αφγανιστάν .
Οι ΗΠΑ σε στρατηγική υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα.
Οι ΗΠΑ σε στρατηγική υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα.
Οι χώρες της Αραβικής χερσονήσου χωρίς προστάτη και διαιτητή αποδυναμώνονται μηχανοραφώντας
Οι ΗΠΑ θα αποτραβηχτούν από την Μ. Ανατολή και το χαώδες σκηνικό τους.Οι χώρες της Αραβικής χερσονήσου θα πρέπει να στραφούν προς την αγορά της Κίνας , της Ινδίας και της Ασίας γενικότερα. Τα σχέδια για αγωγό που θα φέρνει το φυσικό αέριο του Κατάρ στην Τουρκία συνάντησε την άρνηση της Συρίας και εδώ και μια δεκαετία περιμένει την υλοποίηση του Το Κατάρ μετά την άρνηση του προέδρου Άσαντ για τον αγωγό χρηματοδότησε τους τζιχαντιστές ισλαμοφασίστες και την Συριακή αντιπολίτευση για να διεξάγουν πόλεμο εναντίον του Σύρου προέδρου ο οποίος με την βοήθεια του Ιράν , της σιιτικής Λιβανέζικης Χεζμπολά, του επίσης σιιτικού Ιράν και της Ρωσίας άντεξε . Συνέπεια της αναβολής υλοποίησης του αγωγού Κατάρ -Τουρκίας είναι και η καθυστέρηση της ανάδειξης της τελευταίας ως ενεργειακού κόμβου που θα συγκεράσει αγωγούς από Ιράν -Κουρδιστάν -Αραβική χερσόνησο. Όσο οι ΗΠΑ εξαρτιόνταν ενεργειακά από τις χώρες της Αραβικής χερσονήσου υποστήριζαν σε διπλωματικό επίπεδο και κάλυπταν την ανάμειξη του Κατάρ στην Συρία.Εξ ου και η και εγκληματική εθελοτυφλία και υπόθαλψη από ΗΠΑ και Ε.Ε. στα εγκλήματα των ισλαμοφασιστών στην Συρία. Ωστόσο οι ΗΠΑ έπρεπε να κάνουν και τα χατίρια του έτερου μεγάλου ενεργειακού προμηθευτή τους , της Σαουδικής Αραβίας η οποία υποστήριζε την Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου και τον ανεκδιήγητο Μορσί ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατηγό Σίσι.Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είχαν ως στόχο την μετατροπή της Αιγύπτου σε Ισλαμιστικού κράτος με την Σαρία ως νόμο ανώτερο των πάντων. Η Σαουδική Αραβία ήθελε την Αίγυπτο ένα καθυστερημένο Ισλαμιστικό κράτος για να ελέγχει τα στενά του Σουέζ που αποτελούν την αμέσως φτηνότερη λύση για μείωση του κόστους μεταφοράς υδρογονανθράκων στην Ευρώπη μετά τους -ανύπαρκτους- αγωγούς.
Οι ΗΠΑ πολυ σύντομα θα αποτραβηχθούν από αυτό το μεσανατολίτικο χάος , τουλάχιστον δεν αποτελούν ενεργό μέλος του πλέον. Πάντα θα διατηρούν στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα εμπλακούν σε νέες περιπέτειες. Οι Αραβικές χώρες το έχουν αντιληφθεί και ήδη συμβαίνουν πράγματα που άλλοτε θα ήταν αδιανόητα. Η Σ.Αραβία απέσυρε την υποστήριξη της από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και τάχθηκε υπέρ του στρατηγού Σίσι ο οποίος είναι αρεστός στην Ρωσία. Ωστόσο η Σ.Αραβία φοβάται και τον έτερο σύμμαχο της Ρωσίας στην Μ.Ανατολή , το Ιράν και έχει επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της σε ενδεχόμενο στρατιωτικό χτύπημα εναντίον του Ιράν.
Η άρση της υποστήριξης των ΗΠΑ προς Κατάρ και Σ.Αραβία για την υποδαύλιση ταραχών στην Μ.Ανατολή θα επιφέρει κοσμογονικές ανακατατάξεις περιοχή . Ενδεικτικό των αλλαγών είναι ότι το Σουνιτικό Κατάρ το οποίο χρηματοδοτούσε τους Σουνίτες ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία για να πολεμάνε εναντίον των Σιιτώνν Σύριων και Ιρανών τώρα σταματάει την χρηματοδότηση και ζητά την σύναψη συμμαχίας με το Ιράν . Ο λόγος για την αλλαγή πλεύσης του Κατάρ είναι ότι καταλαβαίνει ότι δεν υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ αλλά και ότι στην προσπάθεια του για ηγεμονία στην Μ.Ανατολή ήρθε σε ρήξη με την Σ.Αραβία και τα Η.Α.Ε. με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον χωρίς συμμάχους.Η σφηκοφωλιά της Μ.Ανατολής τρέμει την Ρωσική αρκούδα. Το Κατάρ και η Σ.Αραβία ξέρουν ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν αλλά η Ρωσία μέσω Συρίας και Ιράν παραμένει στην περιοχή και προσπαθούν να συνάψουν συμμαχίες ή τουλάχιστον να επανορθώσουν προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν τα Ρωσικά αντίποινα .Η Σ.Αραβία στο ίδιο μοτίβο υποστηρίζει πλέον το αγαπημένο παιδί της Μόσχας στην Αίγυπτο , τον στρατηγό Σίσι και αποσύρει και αυτή την υποστήριξη στους ισλαμοφασίστες της Συρίας. Ωστόσο είναι μάλλον αργά για μετάνοια.Μόλις πριν από ένα μήνα ο Πόυτιν απείλησε ανοιχτά την Σ.Αραβία με στρατιωτικό χτύπημα λέγοντας ότι την θεωρεί υπεύθυνη για την τρομοκρατία από ισλαμιστές στην Ρωσική επικράτεια (περισσότερα εδώ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/01/blog-post_16.html)
Η εισβολή της Ρωσίας στην Μ.Ανατολή είναι ο μόνος τρόπος για να τεθεί σε έλεγχο η παραγωγή των Αραβικών χωρών . Βέβαια η Ρωσία πρώτα θα εισβάλλει στην Τουρκία σβήνοντας οριστικά τα όνειρα των Αράβων και Γερμανών για την εκεί δημιουργία ενεργειακού κόμβου ο οποίος θα παρέκαμπτε αυτόν της χαμένης Ουκρανίας και θα σήμαινε την απεξάρτηση της Ευρώπης από το Ρωσικό αέριο.
Η απροθυμία των ΗΠΑ να αναμειχθούν στην Συρία είναι δείκτης της νέας πολίτικης τους στην Μ,Ανατολή η οποία προβλέπει την εγκατάλειψη της περιοχής . Η Ρωσία ελεύθερη πλέον από τις ενστάσεις των ΗΠΑ θα εισβάλλει αρχικά στην Γεωργία η οποία προσπαθεί για δεύτερη φορά να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ και δια μέσω της συμμαχικής Αρμενίας θα δημιουργήσει μέτωπο 500 χλμ με την Τουρκία στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ανατολίας στις οποίες η Τουρκία δεν διατηρεί ισχυρές δυνάμεις.
Οι ΗΠΑ πολυ σύντομα θα αποτραβηχθούν από αυτό το μεσανατολίτικο χάος , τουλάχιστον δεν αποτελούν ενεργό μέλος του πλέον. Πάντα θα διατηρούν στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα εμπλακούν σε νέες περιπέτειες. Οι Αραβικές χώρες το έχουν αντιληφθεί και ήδη συμβαίνουν πράγματα που άλλοτε θα ήταν αδιανόητα. Η Σ.Αραβία απέσυρε την υποστήριξη της από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και τάχθηκε υπέρ του στρατηγού Σίσι ο οποίος είναι αρεστός στην Ρωσία. Ωστόσο η Σ.Αραβία φοβάται και τον έτερο σύμμαχο της Ρωσίας στην Μ.Ανατολή , το Ιράν και έχει επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της σε ενδεχόμενο στρατιωτικό χτύπημα εναντίον του Ιράν.
Η άρση της υποστήριξης των ΗΠΑ προς Κατάρ και Σ.Αραβία για την υποδαύλιση ταραχών στην Μ.Ανατολή θα επιφέρει κοσμογονικές ανακατατάξεις περιοχή . Ενδεικτικό των αλλαγών είναι ότι το Σουνιτικό Κατάρ το οποίο χρηματοδοτούσε τους Σουνίτες ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία για να πολεμάνε εναντίον των Σιιτώνν Σύριων και Ιρανών τώρα σταματάει την χρηματοδότηση και ζητά την σύναψη συμμαχίας με το Ιράν . Ο λόγος για την αλλαγή πλεύσης του Κατάρ είναι ότι καταλαβαίνει ότι δεν υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ αλλά και ότι στην προσπάθεια του για ηγεμονία στην Μ.Ανατολή ήρθε σε ρήξη με την Σ.Αραβία και τα Η.Α.Ε. με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον χωρίς συμμάχους.Η σφηκοφωλιά της Μ.Ανατολής τρέμει την Ρωσική αρκούδα. Το Κατάρ και η Σ.Αραβία ξέρουν ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν αλλά η Ρωσία μέσω Συρίας και Ιράν παραμένει στην περιοχή και προσπαθούν να συνάψουν συμμαχίες ή τουλάχιστον να επανορθώσουν προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν τα Ρωσικά αντίποινα .Η Σ.Αραβία στο ίδιο μοτίβο υποστηρίζει πλέον το αγαπημένο παιδί της Μόσχας στην Αίγυπτο , τον στρατηγό Σίσι και αποσύρει και αυτή την υποστήριξη στους ισλαμοφασίστες της Συρίας. Ωστόσο είναι μάλλον αργά για μετάνοια.Μόλις πριν από ένα μήνα ο Πόυτιν απείλησε ανοιχτά την Σ.Αραβία με στρατιωτικό χτύπημα λέγοντας ότι την θεωρεί υπεύθυνη για την τρομοκρατία από ισλαμιστές στην Ρωσική επικράτεια (περισσότερα εδώ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/01/blog-post_16.html)
Γιατί η Ρωσία θα εισβα΄λει στην Τουρκία Μ.Ανατολή και Αραβική χερσόνησο
Ο λόγος που μακρυγορούμε με την παραπάνω περιγραφή της Μ.Ανατολής είναι για φανεί η έλλειψη συνεργασίας των Αραβικών χωρών και οι μεταξύ τους έριδες οι οποίες μέχρι σήμερα μετριάζονταν από την επίδραση του κοινού παρανομαστή των ΗΠΑ. Οι χώρες τις Αραβικής χερσονήσου διαισθάνονται ότι η αποδέσμευση του Αμερικανικού ενδιαφέροντος δεν σημαίνει απλό και μόνο την απώλεια ενός πελάτη αλλά την απώλεια ενός προστάτη , απώλεια η οποία αφήνει τις παραπάνω χώρες στις διαθέσεις της Ρωσίας. Η αναγκαστική στροφή των Αραβικών χωρών στις αγορές της Ασίας θα προκαλέσει σύγκρουση με την Ρωσία. Η Κίνα , Ινδία και η Ασία γενικότερα αποτελούν καταναλωτές υδρογονανθράκων που η Ρωσία θεωρεί αποκλειστικά δικούς της . Η Ρωσική ιδέα της Ευρασιατικής ένωσης προβλέπει τον συνασπισμό χωρών από την ανατολική Ευρώπη , τις πρώην σοβιετικής δημοκρατίες , την Κίνα -Ινδία -Ιράν . Στο πλαίσιο της ένωσης αυτής η Ρωσία και το Ιράν θα διαθέτουν τους υδρογονάνθρακες και οι υπόλοιπες χώρες την εσωτερική αγορά και τα μεταποιητικά προϊόντα. Οι Άραβες δεν έχει καμία θέση στα όνειρα του κ.Πουτιν ως ανταγωνιστές στον τομέα διάθεσης υδρογονανθράκων. Οι Αραβικές πετρελαιοπαραγωγές χώρες αποτελούν διπλό κίνδυνο για την Ρωσία όχι μόνο γιατί θα διεκδικήσουν κομμάτι της ενεργειακής αγοράς αλλά και της υπερπροσφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα ρίξει τις τιμές , κάτι που η Ρωσία απεύχεται.Η εισβολή της Ρωσίας στην Μ.Ανατολή είναι ο μόνος τρόπος για να τεθεί σε έλεγχο η παραγωγή των Αραβικών χωρών . Βέβαια η Ρωσία πρώτα θα εισβάλλει στην Τουρκία σβήνοντας οριστικά τα όνειρα των Αράβων και Γερμανών για την εκεί δημιουργία ενεργειακού κόμβου ο οποίος θα παρέκαμπτε αυτόν της χαμένης Ουκρανίας και θα σήμαινε την απεξάρτηση της Ευρώπης από το Ρωσικό αέριο.
Η απροθυμία των ΗΠΑ να αναμειχθούν στην Συρία είναι δείκτης της νέας πολίτικης τους στην Μ,Ανατολή η οποία προβλέπει την εγκατάλειψη της περιοχής . Η Ρωσία ελεύθερη πλέον από τις ενστάσεις των ΗΠΑ θα εισβάλλει αρχικά στην Γεωργία η οποία προσπαθεί για δεύτερη φορά να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ και δια μέσω της συμμαχικής Αρμενίας θα δημιουργήσει μέτωπο 500 χλμ με την Τουρκία στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ανατολίας στις οποίες η Τουρκία δεν διατηρεί ισχυρές δυνάμεις.
Καταληψη της Τουρκίας από Ρωσία σημαίνει αποκλεισμό του Αζερμπαιτζάν και την ακύρωση του αγωγού φυσικού αερίου που θα τροφοδοτούσε την Ευρώπη και Γερμανία
Η κατάληψη της Τουρκίας θα απελευθερώσει τα στενά του Βοσπόρου για την Ρωσία και θα απομονώσει το Αζερμπαιτζάν και τα κοιτάσματα του προκαλώντας ενεργειακή ασφυξία στην Ευρώπη η οποία προσπαθεί να απεξαρτοποιηθεί από το Ρωσικό φυσικό αέριο.Η Ευρώπη και πάλι θα γίνει ενεργειακά έρμαιο της Ρωσίας . Η Ρωσία κατόπιν θα συνεχίσει στο συμμαχικό έδαφος της Συρίας από όπου θα οργανώσει την τελική επίθεση στην Αραβική χερσόνησο . Στον πόλεμο εναντίον των Σουνιτών Αράβων της Ιορδανίας -Σ.Αραβίας -Καταρ θα έχει σύμμαχους τις Σιιτικες Συρία και Ιράν αλλά και της Αιγύπτου η οποία υπέφερε από την υποστήριξη των Σουνιτών Αράβων του κόλπου προς την Ισλαμιστική Μουσουλμανική αδελφότητα.
Η Ευρώπη βλέποντας ότι σβήνουν οι ελπίδες για ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία με την κατάληψη της Μ.Ανατολής θα εξαναγκαστούν σε ξύπνημα από τον ευδαιμονικό λήθαργο τους και θα αρχίσουν διεργασίες για την ενοποίηση των Ευρωπαϊκών στρατών με στόχο την αντιπαράθεση με την Ρωσία . Το ΝΑΤΟ το οποίο ελέγχεται από τις ΗΠΑ διατηρεί μόνο 10,000 στρατό στην Ευρώπη και ενδεικτικό των προθέσεων και της παρακμής του είναι ότι στην επικείμενη εισβολή των Ρώσων στην ανατολική Ουκρανία περιορίστηκε στην διανομή όχι όπλων αλλά 300,000 μεριδων ξηράς τροφής για τον Ουκρανικό στρατό.
Η Ευρώπη θα βρεθεί αποκλεισμένη ενεργειακά . Η Ρωσία θα ελέγχει όλα τα κοιτάσματα Μ.Ανατολής και Ευρασίας και την διώρυγα του Σουέζ, θα έχει συνδεθεί με το Ιράν , το Αφγανιστάν , Κίνα ,Ινδία. Η Ευρασιατική ένωση είναι γεγονός . .Η μόνη επιλογή για αγορά φυσικού αερίου θα είναι οι ΗΠΑ Ωστόσο η μεταφορά φυσικού αερίου από την μια άκρη του Ατλαντικού στην άλλη στοιχίζει και θα διπλασιάσει την τιμή του . Η ενεργειακή κρίση θα είναι γεγονός. Οι μόνες λύσεις θα είναι ή ο πόλεμος εναντίον της Ρωσίας ή η αποδοχή της νέας κατάστασης. Η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα πολεμήσει τη Ρωσία ή εάν θα συνεχίσει να αγοράζει φυσικό αέριο από αυτήν.
Οι ΗΠΑ δεν θα ασχοληθούν με τα τεκταινόμενα στην Μ,Ανατολή έχοντας στραμμένη την προσοχή τους στην Κίνα και την νότια Κινεζική θάλασσα. Οι ΗΠΑ θεωρούν την Κίνα τον επόμενο μεγάλο κίνδυνο .Η έκθεση της οικονομίας των ΗΠΑ στα Κινεζικά κεφάλαια έχει δημιουργήσει μια σχέση εξάρτησης ανάλογης αυτής της ενεργειακής εξάρτησης της Γερμανίας προς την Ρωσία. Οι ΗΠΑ δεν θα επέμβουν στην Μ. Ανατολή στην προσπάθεια της να μην οξύνουν τις σχέσεις τους με την Κίνα η οποία αποτελεί εταίρο της Ρωσίας στην Ευρασιατική Ένωση. Η Μ.Ανατολή θα αποδοθεί στις Αίγυπτο -Συρία -Ιράν και το μέλλον του Ισραήλ θα εξαρτηθεί απο την ευελιξία της διπλωματίας του η οποία θα πρέπει να
διατηρήσει ουδέτερη στάση απέναντι στην Ρωσία και την θέληση για συνεργασία .
Greek Spirit
Από το hellenicsunrise
Το είδαμε εδώ...
Γιατί η Ρωσία θα εισβάλει στην Μ.Ανατολή- Η ενεργειακή αυτονομία και απεξάρτηση των ΗΠΑ με την εκμετάλευση του σχιστολιθικού αερίου φέρνει κοσμογονικές αλλαγές
Reviewed by Unknown
on
20:35
Rating: