Οι ομάδες που «μπαίνουν» μέσα στο Καμπιονάτο και αυτές που… κονομάνε

Μεγάλη έρευνα για τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων του ιταλικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2012-13 φιλοξενεί η σημερινή Gazzetta dello Sport. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αθλητικής εφημερίδας, μόλις έξι ομάδες που μετέχουν στο Καμπιονάτο…
σημείωσαν κέρδη, τη στιγμή που οι περισσότερες παρουσιάζουν μεγάλες ζημιές.

Τα μεγαλύτερα κέρδη την προηγούμενη σεζόν τα είχε η Ουντινέζε με 32,3 εκατομμύρια ευρώ, με τη Νάπολι να ακολουθεί με 8,1 εκατομμύρια ευρώ. Ακολούθησαν η Κιέβο Βερόνα με 1,5 εκατ. ευρώ, η Πεσκάρα με 1,3 εκατ. ευρώ, η Φιορεντίνα με 1,2 εκατ. ευρώ και η Κατάνια με 100 χιλιάδες ευρώ.

Η Ιντερ ήταν η ομάδα που παρουσίασε τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς παρουσίασε ζημιές που ανέρχονται σε 82,7 εκατομμύρια ευρώ. Οι δύο τελευταίες σεζόν ήταν ιδιαίτερα ζημιογόνες για τους «νερατζούρι», καθώς τη σεζόν 2011-2012 οι ζημιές έφτασαν τα 89,8 εκατομμύρια ευρώ. Σε υψηλά επίπεδα και οι απώλειες της Ρόμα που έχασε 40,1 εκατομμύρια ευρώ.

Απώλειες και για την πρωταθλήτρια Γιουβέντους παρά το γεγονός ότι πρόκειται για τον ιταλικό σύλλογο με τα μεγαλύτερα έσοδα. Συγκεκριμένα, τα έσοδα των «μπιανκονέρι» ανήλθαν πέρσι σε 274,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις τους ήταν 286,8 εκατομμύρια ευρώ, όπερ και σημαίνει απώλειες της τάξης των 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Μίλαν «μπήκε» μέσα κατά 6,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Λάτσιο κατά 5,9 εκατομμύρια ευρώ.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η λίστα των χρεών, με την Ιντερ να αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» σε αυτόν τον τομέα έχοντας χρέη ύψους 293 εκατομμυρίων ευρώ.
Ακολουθεί η Γιουβέντους με χρέη που ανέρχονται σε 227,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρέη της Μίλαν υπολογίζονται σε 221,6 εκατομμύρια ευρώ. Στον αντίποδα, η ομάδα με το μικρότερο χρέος στο Καμπιονάτο είναι η Φιορεντίνα που χρωστάει «μόλις» 5,1 εκατομμύρια ευρώ.












Το είδαμε εδώ>>
Οι ομάδες που «μπαίνουν» μέσα στο Καμπιονάτο και αυτές που… κονομάνε Οι ομάδες που «μπαίνουν» μέσα στο Καμπιονάτο και αυτές που… κονομάνε Reviewed by Unknown on 19:12 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.