10 παράξενα πράγματα για τους Ιάπωνες!



Οι Ιάπωνες μπορεί να φημίζονται για την αγάπη τους στο σούσι, στην τεχνολογία αλλά και στις minimal γραμμές, ωστόσο κάνουν και πολλά άλλα πράγματα στην καθημερινότητά τους –άγνωστα στους περισσότερους- που εκπλήσσουν. Όχι μόνο γιατί κάποια από αυτά είναι παράδοξα αλλά πρωτίστως γιατί δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι όντως συμβαίνουν. Όσο για τη χώρα; Και σε αυτήν συμβαίνουν απίθανα πράγματα! Ρίξτε μια ματιά στη λίστα…



1. Οι Ιάπωνες λατρεύουν το ωμό κρέας αλόγου, που ονομάζεται basashi και θεωρείται μέγιστη λιχουδιά η οποία σερβίρεται σε πολλά εστιατόρια.







2. Η Ιαπωνία έχει περίπου 1.500 σεισμούς ετησίως. Ευτυχώς, βέβαια, οι περισσότεροι από αυτούς είναι μόνο ασθενείς δονήσεις και όχι καταστροφικοί. Ο κύριος παράγοντας είναι η γεωγραφική θέση της Ιαπωνίας καθώς η χώρα βρίσκεται στη συμβολή τεσσάρων τεκτονικών πλακών.







3. Η Ιαπωνία είναι η χώρα των μηχανημάτων αυτόματης πώλησης, αφού πάνω από 5.520 διαφορετικά μηχανήματα υπάρχουν διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια. Από καραμέλες και παγωτά μέχρι ανθοδέσμες, ομπρέλες αλλά και έτοιμα γεύματα βρίσκεις άκοπα παντού!







4. Οι Ιάπωνες επιβάλλεται να ρουφάνε τη σούπα τους! Ο λόγος; Η πράξη αυτή αποτελεί φιλοφρόνηση προς τον μάγειρα που έφτιαξε αυτό το καταπληκτικό φαγητό που τρώνε.







5. Το αγαπημένο σπορ της Ιαπωνίας είναι το μπέιζμπολ (όχι το σούμο) που παίζεται σε γυμνάσια και πανεπιστήμια αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ παρακολουθείται με πάθος.







6. Στην Ιαπωνία το ποσοστό των αυτοκτονιών είναι πολύ υψηλό. Πλούσια, σύγχρονη, πειθαρχημένη και επιτυχημένη χώρα από όλες τις πλευρές παραξενεύει πολύ όλους το γεγονός ότι το ποσοστό των αυτοκτονιών είναι πολύ υψηλό. Ετησίως περισσότεροι από 30.000 άνδρες και γυναίκες βάζουν τέλος στη ζωή τους, με βασικές αιτίες την κατάθλιψη και τις οικονομικές δυσκολίες.







7. Μια οικογένεια Ιαπώνων χρησιμοποιεί το ίδιο νερό για μπάνιο! Για τους Ιάπωνες το μπάνιο δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να ξεπλύνει ο καθένας τη βρομιά από το σώμα του, είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χαλαρώσει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Σε μια οικογένεια όλοι χρησιμοποιούν το ίδιο νερό, ενώ πρώτα πλένεται ο πατέρας, ακολουθεί η μητέρα και τέλος τα παιδιά.







8. Στην Ιαπωνία πολλοί δρόμοι δεν έχουν ονόματα! Συνήθως χρησιμοποιούνται αριθμοί και μπλοκ, δηλαδή τετράγωνα.







9. Στην Ιαπωνία οι οικογένειες που αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα παιδί προτιμούν… ενήλικα! Στη Δύση υιοθετούν βρέφη ή μικρά παιδιά αλλά στην Ιαπωνία τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, αφού οι πλούσιοι που δεν έχουν παιδιά ή έχουν μόνο κόρες επιλέγουν ενήλικες για υιοθεσία για να συνεχίσουν την παράδοση της οικογένειας, το επάγγελμα του πατέρα αλλά και το όνομα.







10. Σεξουαλικά οι Ιάπωνες είναι πολύ ανοιχτόμυαλοι. Δεν έχουν ταμπού με το γυμνό, ενώ είναι πολύ προχωρημένοι στη χρήση σεξουαλικών βοηθημάτων.










πηγή
10 παράξενα πράγματα για τους Ιάπωνες! 10 παράξενα πράγματα για τους Ιάπωνες! Reviewed by Unknown on 14:30 Rating: 5
Από το Blogger.