Η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών αυξάνει τα ποσοστά επαναλαμβανόμενων εκτρώσεων




Η Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα επίσημα στατιστικά στοιχεία που καταδεικνύουν την άμεση σχέση μεταξύ των επαναλαμβανόμενων εκτρώσεων και της χρήσης μεθόδων αντισύλληψης.

Ειδικότερα, ενώ οι δείκτες εφηβικής εγκυμοσύνης και εκτρώσεων κατά την εφηβική ηλικία μειώνονται, ο αριθμός των γυναικών και των κοριτσιών που υποβάλλονται σε επαναλαμβανόμενες εκτρώσεις συνεχίζει να αυξάνεται μαζί με τη σταθερή αύξηση της χρήσης (τεχνητών) μεθόδων αντισύλληψης.




Σύμφωνα με την Κοινότητα για την Προστασία των Αγέννητων Πολιτών (σ.σ. pentapostagma.gr – Society for the Protection of Unborn Citizens) τα στατιστικά που ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι αλόγιστη χρήση αντισυλληπτικών από νεαρά κορίτσια θα οδηγήσει σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό εκτρώσεων.

Τα στατιστικά δεδομένα για το έτος 2012 μόνο για την πόλη του Λονδίνου αποδεικνύουν τα ανωτέρω συμπεράσματα: 16.323 γυναίκες ηλικίας 18-29 ετών υπεβλήθησαν σε εκτρώσεις για πρώτη φορά ενώ 7.817 από αυτές τις γυναίκες στην ίδια ηλικιακή ομάδα είχαν υποβληθεί ήδη σε έκτρωση. 149 γυναίκες από τις 16.323 είχαν υποβληθεί σε τέσσερις προηγούμενες εκτρώσεις ενώ 22 γυναίκες σε έξι προηγούμενες εκτρώσεις. Συνολικά, το ποσοστό των επαναλαμβανόμενων εκτρώσεων για την Αγγλία και την Ουαλία ανέρχεται στο 37 τοις εκατό, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση δείχνουν ότι οι δείκτες εκτρώσεων έχουν μειωθεί εν γένει από το 2010, όμως αντιθέτως ο αριθμός των επαναλαμβανόμενων εκτρώσεων έχει αυξηθεί. Το 2011, το 36 τοις εκατό των γυναικών που υπεβλήθησαν σε έκτρωση είχαν υποβληθεί προγενέστερα σε μία ή/και περισσότερες εκτρώσεις, με το αντίστοιχο ποσοστό για το έτος 2001 να είναι στο 31 τοις εκατό.

Η στατιστική έκθεση του έτους 2011 είχε ένα πολύ ανησυχητικό εύρημα: το 96 τοις εκατό των εκτρώσεων που πραγματοποιήθηκαν χρηματοδοτήθηκαν απευθείας από πόρους του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) και το 61 τοις εκατό από αυτές έλαβαν χώρα σε ιδιωτικές κλινικές που «χρεώνουν» το NHS.

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας Jane Ellison πρόσθεσε ότι το 2012, καμία από τις 185.122 εκτρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε γυναίκες της Αγγλίας και της Ουαλίας δεν είχαν ως αιτιολογία την ρύθμιση F του σχετικού νόμου, δηλαδή «με στόχο να σωθεί η ζωή της εγκύου γυναίκας».

Η ανακοίνωση των ανησυχητικών στατιστικών στοιχείων από την βρετανική κυβέρνηση έρχεται να προστεθεί στη σύσταση κυβερνητικής υγειονομικής επιτροπής που προτείνει την δωρεάν παροχή χαπιών έκτρωσης σε κορίτσια σχολικής ηλικίας με στόχο να μειωθούν τα ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης.

Βέβαια, οι εκκλήσεις για βελτίωση της «πρόσβασης» σε αντισυλληπτικές μεθόδους προωθείται μέσα από πιέσεις ισχυρών φορέων-λόμπι υπέρ των εκτρώσεων, όπως η Planned Parenthood και η Marie Stopes International, που λειτουργούν κλινικές αμβλώσεων που επιδοτούνται συνήθως απευθείας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

πηγή
Η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών αυξάνει τα ποσοστά επαναλαμβανόμενων εκτρώσεων Η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών αυξάνει τα ποσοστά επαναλαμβανόμενων εκτρώσεων Reviewed by Unknown on 18:30 Rating: 5
Από το Blogger.