Μία από τις περίεργες συμπτώσεις της... ζωής







Υπάρχουν μόνο δύο άνθρωποι στην Βρετανία με το όνομα Geraint Woolford και οι πιθανότητες κάποια στιγμή να συναντιόνταν δεν ήταν πολλές. Η μοίρα, όμως, είχε άλλα σχέδια...

Μία από τις περίεργες συμπτώσεις που επιφυλάσσει η μοίρα έζησαν δύο άνδρες, που μοιράζονταν το ίδιο όνομα, Geraint Woolford, όταν κατέληξαν σε διπλανά κρεβάτια στο

νοσοκομείο Abergele της Βόρειας Ουαλίας.

Ο Geraint Woolford, ετών 77, βρισκόταν στο νοσοκομείο, για μία επέμβαση στο ισχίο, όταν η νοσοκόμα τον ενημέρωσε ότι στον ίδιο θάλαμο θα νοσηλευόταν ένας ακόμη ασθενής, που είχε το ίδιο όνομα.


“Ήρθαν και μου είπαν ότι θα έφτανε στο νοσοκομείο ένας ακόμη Geraint Woolford. Εγώ τους απάντησα να μην γίνονται ανόητοι, μόνο εγώ υπάρχω. Δεν μπορεί να είμαστε δύο”, λέει ο έκπληκτος Geraint.


Όταν, όμως, ο 52χρονος Geraint Woolford έφτασε στο δωμάτιο, οι συνονόματοι δεν έχασαν χρόνο και άρχισαν να γνωρίζονται. Έτσι, ανακάλυψαν ότι δεν ήταν μόνο το όνομα που είχαν κοινό...

Και οι δύο ήταν πρώην αξιωματικοί της αστυνομίας στη Βόρεια Ουαλία. Ο νεώτερος υπηρέτησε στις περιοχές Dolgellau και Abergele τη δεκαετία του 1970, ενώ ο γηραιότερος υπήρξε συντονιστής κυκλοφορίας από το 1953 έως το 1985.


Παράλληλα, ο μεγαλύτερος σε ηλικία Woolford υπήρξε πρώην πρόεδρος του Conservative Club στην γενέτειρά του Llandudno, ενώ ο νεότερος εκτελεί χρέη αντιπροέδρου μέχρι σήμερα για το ίδιο club, στην πόλη Ruthin 54 χιλιόμετρα μακριά.

Οι συμπτώσεις, όμως, δεν σταματάνε εκεί. Και οι δύο μιλούν ουαλικά και, όπως διαπίστωσε το προσωπικό του νοσοκομείου, έχουν κακή αίσθηση του χιούμορ.


Παρόμοιες ήταν και οι ζωές των προγόνων τους. Ο παππούς του νεώτερου ήταν εκπαιδευτής αλόγων, ενώ του γηραιότερου ήταν ιππέας, που μετά από τραυματισμό κατέληξε και αυτός να εκπαιδεύει άλογα.





Απ' ότι φαίνεται, αντίστοιχους δρόμους έχουν ακολουθήσει και οι κόρες τους, που μάλιστα γνωρίζονται μέσω της δουλειάς τους. Η Τζέσικα, κόρη του νεώτερου, εργάζεται στο νοσοκομείο Glan Clwyd ως βοηθός διευθυντή του γυναικείου και παιδικού τμήματος, ενώ η κόρη του συνονόματού του, Κάθριν, που εκπαιδεύτηκε στο ίδιο νοσοκομείο και σήμερα είναι μαία στον δήμο.

Μετά τα τόσα κοινά τους, οι δύο άνδρες έψαξαν τα οικογενειακά τους δένδρα, μήπως είχαν κάποια συγγένεια που δεν γνώριζαν, αλλά διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει τίποτα να τους συνδέει.


Μία περαιτέρω έρευνα που έκαναν στα αρχεία του κράτους έδειξε ότι ήταν οι μοναδικοί δύο άνθρωποι σε ολόκληρη τη Βρετανία που έφεραν το όνομα Geraint Woolford.

Το να έχουν δύο ασθενείς με το ίδιο ακριβώς όνομα, στην ίδια πτέρυγα, προκάλεσε προβλήματα και στο προσωπικό του νοσοκομείου, που έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικό.


Ο νεώτερος Geraint Woolford, που εισήλθε στο νοσοκομείο για μερική αντικατάσταση γόνατος λέει ότι οι γιατροί έπρεπε να ελέγχουν τα πάντα διπλά και τριπλά. “Ευτυχώς και οι δύο κάναμε τις σωστές επεμβάσεις! Ήταν απλά πολύ παράξενο που καταλήξαμε σε διπλανά κρεβάτια”, είπε.


Και συνέχισε: “Νομίζω ότι όλοι στο νοσοκομείο θα ήταν πολύ χαρούμενοι όταν μας είδαν να φεύγουμε. Ήταν εφιάλτης γι' αυτούς”.

Στα παραπάνω πρόσθεσε ο γηραιότερος: “Είχε πολλή πλάκα στο νοσοκομείο. Κάθε φορά που το προσωπικό ερχόταν σε μένα, πρώτα ρωτούσα: 'Είστε σίγουροι ότι πρόκειται για μένα; Είστε σίγουροι ότι είμαι εγώ αυτός;'”.


Έφυγαν μαζί από το νοσοκομείο, αφού πήραν εξιτήριο την ίδια μέρα και συμφώνησαν να κρατήσουν επαφή.


Την έκπληξή του εξέφρασε και το νοσηλευτικό προσωπικό, όταν ο εκπρόσωπός του δήλωσε: “Ήταν μία καταπληκτική σύμπτωση. Οι πιθανότητες να φιλοξενούμε ταυτόχρονα τους μοναδικούς δύο Geraint Woolford θα πρέπει να είναι μία στο εκατομμύριο”.

Στην πραγματικότητα, ο εκπρόσωπος έπεσε λίγο έξω στα στατιστικά, αφού οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο,

ειδικά με το συγκεκριμένο όνομα, τελικά ήταν μία προς δεκαπέντε εκατομμύρια...

Από το pathfinder
Αν δουλέψει σωστά, θα βρεθείτε με ένα άκοπο μηνιαίο εισόδημα!
Το είδαμε εδώ
Μία από τις περίεργες συμπτώσεις της... ζωής Μία από τις περίεργες συμπτώσεις της... ζωής Reviewed by Unknown on 16:45 Rating: 5
Από το Blogger.