Χρυσές τροφές που θρέφουν τον εγκέφαλο




Οι λάτρεις της μεσογειακής διατροφής έχουν άλλον έναν λόγο να είναι ικανοποιημένοι για τη διατροφική επιλογή τους. Τα φλαβονοειδή που περιέχονται σε ορισμένα λαχανικά, φρούτα και δημητριακά (και καθόλου στο ζωικό βασίλειο) αποδείχτηκε ότι δρουν ως νευροπροστατευτικές και νευροαναγεννητικές ουσίες, ιδιαίτερα αποτελεσματικές στη μάχη κατά των μειωμένων επιδόσεων του εγκεφάλου. Σύμφωνα με συμπεράσματα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Reading με επικεφαλής τον βιοχημικό Dr. Jeremy Spencer, υπεύθυνο πολλών ερευνών με θέμα «Βιοενεργά φυτά και υγεία», οι φυτοχημικές αυτές ουσίες ενισχύουν τη μνήμη. Επίσης μειώνουν τις φθορές και την απώλεια νευρώνων, που οφείλονται είτε στο γήρας είτε σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες (Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ά), οι οποίες προκαλούνται από νευροτοξικούς παράγοντες και νευροφλεγμονές. Το πιο σημαντικό; Όχι μόνο προστατεύουν τους ευάλωτους νευρώνες, αλλά βοηθούν και στη νευρωνική αναγέννηση.
Τρώγοντας έρχεται η πνευματική ανανέωση

Τα καλά νέα είναι ότι τρώγοντας συγκεκριμένες φυτικές τροφές, όπως αποδείχθηκε, αυξάνονται:

• Ο αριθμός και η δύναμη των συνδέσμων μεταξύ των νευρώνων του εγκεφάλου.

• Οι νευροτροφίνες, ουσίες απολύτως απαραίτητες για τη ζωή των νευρώνων.

• Η ροή αίματος στον εγκέφαλο και η νευρογένεση στον ιππόκαμπο, με συνέπεια να βελτιώνεται η γνωστική απόδοση και η ικανότητα μάθησης.

Οι χρυσές τροφές του εγκεφάλου

Όπως αναφέρει η έρευνα, τα φλαβονοειδή (εσπεριδίνη, κουερσετίνη, κατεχίνη κ.ά) απαντώνται κατά κύριο λόγο στα εξής τρόφιμα:
Κρεμμύδι, πράσο, μπρόκολο, σέλινο, μαϊντανό, ντομάτα
Εσπεριδοειδή, μούρα, μήλα
Πράσινο τσάι
Κόκκινο κρασί
Σοκολάτα
Χρυσές τροφές που θρέφουν τον εγκέφαλο Χρυσές τροφές που θρέφουν τον εγκέφαλο Reviewed by Unknown on 11:30 Rating: 5
Από το Blogger.