Ένα εξαιρετικά ελαφρύ γλυκό λεμονιού με φράουλες, μπισκότα ή τσουρέκι για τις μεγάλες ζέστες του καλοκαιριού.
Τράιφλ λεμονιού με φράουλες
Υλικά για
6-8 ποτήρια
Προετοιμασία
10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
15 λεπτά
Υλικά
4-5 φέτες κέικ ή τσουρέκι μπαγιάτικο μουσκεμένο σε λίγο λικέρ ή γλυκό κρασί. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μπισκότα.
3 φλιτζάνια φράουλες ή σιρόπι φράουλας
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι κορνφλάουρ
3 λεμόνια (το ξύσμα τους)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (185 γρ.)
Eκτέλεση
1. Διαλύουμε σε ένα μικρό μπολ το κορνφλάουρ με 1 φλιτζάνι από το γάλα.
2. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι.
4. Θρυμματίζουμε το κέικ ή τα μπισκότα ή το τσουρέκι (χωρίς την κόρα) και μουσκεύουμε τα θρύμματα με λίγο λικέρ.
5. Τοποθετούμε δύο-τρεις κουταλιές από το μείγμα στα ποτήρια, προσθέτουμε τις φράουλες και σκεπάζουμε με τη ζεστή κρέμα.
6. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα κέικ και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.
7. Σερβίρεται σκέτο ή με κρέμα φρούτων ή σαντιγί.
Tips
Το τράιφλ είναι γλυκό αυτοσχεδιασμού και φαντασίας με κέικ μουσκεμένο με λευκό ξηρό κρασί με κρέμα σαντιγί, φρούτα και καμιά φορά ζελέ. Το τράιφλ μπορεί να γίνει και με απλή κρέμα από κορνφλάουρ σε μικρά ποτηράκια. Είναι ένα εύκολο, γρήγορο και ανέξοδο επιδόρπιο.
Καλοκαιρινές συνταγές: Τράιφλ λεμονιού σε ποτήρι
Reviewed by Unknown
on
22:30
Rating: