Το τέλος του AIDS μέχρι το 2030 είναι πολύ πιθανόν!


STOP HIV

Αυτό δήλωσαν οι επιστήμονες του Παγκοσμίου Οργανισμού για το AIDS ως αποτέλεσμα των μελετών τους τα τελευταία 3 χρόνια. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα όμως όπως τονίζουν είναι πως στις περισσότερες χώρες οι ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση στις θεραπείες!
Παρόλο που με τα νέα φάρμακα έχουν καταφέρει και ζουν 35 εκατομμύρια ασθενείς του ιού παγκοσμίως,μόνο 4 στους 10 καταφέρνουν να έχουν τη πλήρη θεραπεία με αντιρετροϊκά φάρμακα. Το αισιόδοξο είναι πως είχαμε μείωση των κρουσμάτων από το 2001 που ήταν στα 3,4 εκατομμύρια, σε 2.1εκατ. για το 2013, μια μείωση της τάξεως του 38%!
Η ιατρική αναφορά λέει τα εξής: ¨είχαμε περισσότερες επιτυχίες τα τελευταία 5 χρόνια, από ότι τα προηγούμενα 23 στις έρευνες! Υπάρχουν αποδείξεις για το τι δουλεύει και πως αντιδρά ο ιός HIVκαι αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι το τέλος του AIDS  είναι πιθανό¨!
Ο γιατρός Michel  Sidibeλέει:  ¨πως αν επιταχύνουμε τις διαδικασίες για όλα τα επίπεδα του HIVμέχρι το 2020, τότε θα είμαστε στο σωστό δρόμο ώστε να τελειώσει η επιδημία ως το 2030. Ειδάλλως θα αναγκαστούμε να ανεβάσουμε αυτό το χρονικό όριο κατά μια δεκαετία ακόμα.
Αν σε κάτι συμφωνούν όλοι οι γιατροί είναι ότι πρέπει να καταφέρουν να έχουν πρόσβαση όλοι παγκοσμίως στα φάρμακα και στις νέες θεραπείες. Στη Νιγηρία το 80% δεν ακολουθεί καμία αγωγή. Σε άλλες χώρες ξεκινούν τόσο αργά τη θεραπεία που δεν προλαβαίνουν να σώσουν τις ζωές τους ενώ οι έγκυες δεν έχουν την πρόληψη από νωρίς που χρειάζονται.


ΠΗΓΗ
Το τέλος του AIDS μέχρι το 2030 είναι πολύ πιθανόν! Το τέλος του AIDS μέχρι το 2030 είναι πολύ πιθανόν! Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC on 02:30 Rating: 5
Από το Blogger.