Φαγητό, ποτό, κάπνισμα: Ποιος λαός ξοδεύει τα περισσότερα;



Φαγητό, ποτό, κάπνισμα. Καθημερινές απολαύσεις…
Το πακέτο με τα τσιγάρα, το ποτό μας στο μπαρ, ένας καφές το μεσημέρι, το delivery ή το εστιατόριο, όλα αυτά κοστίζουν και προστίθενται στα καθημερινά έξοδα, «δυσκολεύοντας» πορτοφόλια και προκαλώντας ενδοοικογενειακές γκρίνιες. 




Αλλά, από την άλλη, πώς θα το κόψεις το τσιγάρο; Με το φαγητό τι θα κάνεις, αν δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις; Και το ποτό; Τον καφέ; Μια απόλαυση την έχεις, να τη στερηθείς κι αυτή;
Όντας ένας λαός που έχει πολύ ψηλά την ιεροτελεστία του καφέ και τον θεσμό της νυχτερινής ζωής, αλλά και που λατρεύει να τρώει με παρέα, θα περίμενε κανείς ότι ανήκουμε ανάμεσα σε αυτούς που ξοδεύουν τα περισσότερα σε φαγητό, ποτό και κάπνισμα. Κι όμως, μόνο στη λίστα του καφέ τις ξεπερνάμε όλες. Χαλάμε 458 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας το χρόνο! Στο σύνολο των εξόδων για φαγητό, ποτό και κάπνισμα, παίρνουμε την 17η θέση.
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι τρώμε, καπνίζουμε ή πίνουμε λιγότερο από αυτούς που μας… ξεπέρασαν. Η «πρωταθλήτρια» των κακών συνθηκών Ελβετία, για παράδειγμα, κερδίζει την όχι και τόσο περίβλεπτη αυτή πρωτιά, επειδή οι τιμές των ποτών και των τσιγάρων (αλλά και των εστιατορίων) στη χώρα αυτή είναι εξαιρετικά υψηλές. Ας δούμε αναλυτικά τη λίστα, με το πόσο ξοδεύει το άτομο, κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο:


ΠΗΓΗ
Φαγητό, ποτό, κάπνισμα: Ποιος λαός ξοδεύει τα περισσότερα; Φαγητό, ποτό, κάπνισμα: Ποιος λαός ξοδεύει τα περισσότερα; Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC on 02:30 Rating: 5
Από το Blogger.