Πρωτοφανές έγκλημα στη Γαλλία: Μητέρα μαθητή δολοφονεί καθηγήτρια μέσα στην τάξη της...






Νεκρή μέσα στην ίδια την αίθουσα που δίδασκε και μπροστά στα έντρομα μάτια των μαθητών της έπεσε  μία καθηγήτρια σχολείου της νοτιοδυτικής Γαλλίας, μετά από μαχαιριά που δέχτηκε από εξαγριωμένη μητέρα ενός μαθητή.

Η 47χρονη γυναίκα εισέβαλε μέσα στην τάξη του Γυμνασίου Edouard Herriot (στην περιοχή Lapanouse του Albin) σε κυριολεκτικά έξαλλη κατάσταση και χωρίς να πει τίποτε, μπροστά στα κατατρομαγμένα παιδιά που δεν πρόλαβαν κάν να να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει, έβγαλε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε στην καρδιά της άτυχης εκπαιδευτικού, θεωρώντας πως ευθυνόταν για τις κακές επιδόσεις του 15χρονου γιού της.

Μετά την πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά του εγκλήματος πράξη της, η δολοφόνος έφυγε από το σχολείο για να συλληφθεί λίγο αργότερα.

Το φρικτό συμβάν συνέβη ακριβώς την ημέρα που παραδίδονται στους γονείς τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τα απολυτήρια των μαθητών. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η γυναίκα “χρέωσε” στη συγκεκριμένη καθηγήτρια τις απογοητευτικές επιδόσεις του γιού της, αποφασίζοντας μάλιστα και να την τιμωρήσει με την “εσχάτη των ποινών”…

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του τοπικού Εισαγγελέα, Claude Derens,

“Σήμερα το πρωί μια μητέρα ήρθε, μπήκε σε σχολική αίθουσα και με ένα μαχαίρι δολοφόνησε μια 34χρονη καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης μπροστά στα μάτια των παιδιών. Τα ακριβή κίνητρα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και θα εξακριβωθούν από την έρευνα”

Ο ίδιος Εισαγγελέας δήλωσε πως όταν έφτασε στο σημείο του εγκλήματος η εκπαιδευτικός ήταν ακόμη εν ζωή. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης ωστόσο τα τραύματα ήταν εξαιρετικά βαθιά και λίγη ώρα αργότερα επήλθε το μοιραίο.

Όπως προέκυψε λίγο αργότερα, η δολοφόνος δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε απασχολήσει τις Αρχές, έχοντας κάποια αδικήματα στο ποινικό της μητρώο. Πριν από ένα χρόνο είχε κατηγορηθεί από την Αστυνομία για παραμέληση ανηλίκου παιδιού κάτω των 15 ετών και υπήρχε σε εξέλιξη διαδικασία για την αφαίρεση της επιμέλειάς του.

Συγκλονισμένος ο Υπουργός Παιδείας της χώρας Benoit Hamon εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για το “απίστευτο έγκλημα με το οποίο έριξε την αυλαία της η φετινή σχολική χρονιά” ενώ ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για μια “φρικτή τραγωδία”



Η δολοφόνος κρατείται και σύμφωνα με τη Γαλλική νομοθεσία αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 30 ετών.


ΠΗΓΗ
Πρωτοφανές έγκλημα στη Γαλλία: Μητέρα μαθητή δολοφονεί καθηγήτρια μέσα στην τάξη της... Πρωτοφανές έγκλημα στη Γαλλία: Μητέρα μαθητή δολοφονεί καθηγήτρια μέσα στην τάξη της... Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC on 15:00 Rating: 5
Από το Blogger.