Γνωστός επιχειρηματίας κήρυξε παύση πληρωμών λόγω χρεών


λουκέτο μαγαζί



Θύμα της οικονομικής κρίσης, που έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό και τις επιχειρήσεις εστίασης, είναι Κινέζος επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται από το έτος 2001 στη Ρόδο και λειτουργούσε παραδοσιακό κινέζικο εστιατόριο.




Ο επιχειρηματίας είναι ο πρώτος αλλοδαπός, που δραστηριοποιείται στη Ρόδο, που ζήτησε την υπαγωγή του στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα.

Ο Κινέζος επιχειρηματίας δραστηριοποιήθηκε στο νησί τον Μάρτιο του 2001 και το Νοέμβριο του 2008 ξεκίνησε να λειτουργεί επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών την παροχή υπηρεσιών εστίασης.
Διατηρούσε δε προς τούτο οργανωμένη ατομική επιχείρηση (εστιατόριο κινέζικης κουζίνας) σε ακίνητο που μίσθωνε επί της οδού Δημοκρατίας, απασχολώντας δικό του προσωπικό, μέχρι την 1η Μαρτίου 2011 οπότε και έπαυσε οριστικά η λειτουργία του και αναγκάσθηκε να το κλείσει.

Όπως εκθέτει στο δικόγραφο που υπέβαλε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, οι εμπορικές του οφειλές ανερχόταν στις 31-12-2012 στο συνολικό ποσό των 126.878,82 ευρώ, τουλάχιστον.
Μεταξύ άλλων έχει οφειλές στην Εθνική Τράπεζα και στην Τράπεζα Πειραιώς, στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, στο ΙΚΑ και στην Δ.Ο.Υ. Ρόδου.
Υποστηρίζει ότι η αδυναμία του να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, τον οδήγησε στην οριστική παύση της λειτουργίας του καταστήματός του, από τον Μάρτιο του 2011.

ΠΗΓΗ
Γνωστός επιχειρηματίας κήρυξε παύση πληρωμών λόγω χρεών Γνωστός επιχειρηματίας κήρυξε παύση πληρωμών λόγω χρεών Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC on 23:45 Rating: 5
Από το Blogger.