Οι Σκοπιανοί έχουν τρελαθεί με την Αμφίπολη και λένε ότι είναι … “δική τους πόλη”!


Οι Σκοπιανοί έχουν τρελαθεί με την Αμφίπολη και λένε ότι είναι … “δική τους πόλη”!

Τρέμουν οι Σκοπιανοί με τις αποκαλύψεις που μπορεί να φέρουν οι ανασκαφές στην Αμφίπολη καθώς για ακόμα μια φορά θα φανεί το πόσο ψεύτικη έιναι η “ιστορία” που έχουν φτιάξει και προσπαθούν να καπηλευτούν το όνομα Μακεδονία.

«Αυτό, το οποίο θα βρεθεί στην Αμφίπολη, θα επιβεβαιώσει για πάντα τον ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας. Αυτή είναι η άποψη των Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι δεν παύουν να συνδέουν τον τάφο της Αμφίπολης με τις ελληνο-σκοπιανές σχέσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά η σκοπιανή Sitel και συνεχίζει:
«Ελληνικές εφημερίδες, γράφουν ότι τα ευρήματα θα επιβεβαιώσουν την επίσημη θέση της Ελλάδας, που αντιτίθεται στην υπερβολή του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και στις προσπάθειες που κάνει για μια τεχνητή μακεδονική συνείδηση»,.
Η εφημερίδα, μάλιστα, προβαίνει σε σχόλια μιας φανταστικής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής του NATO.
«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την προσωπική χαρά και ευχαρίστησή μου, που δημιουργείται από την σημαντική πρόσφατη ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη, μια ξεχωριστή ανακάλυψη στον τομέα της διεθνούς αρχαιολογίας», θα πει στην φανταστική ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς, όπως σημειώνει το σλαβικό κείμενο των Σκοπίων.
Μάλιστα – συνεχίζει το δημοσίευμα- η ελληνική εφημερίδα με αντι-σκοπιανό ύφος προσθέτει ότι οι σλαβικές αρχές «έχουν χτίσει ολόκληρο πολιτικό επιχείρημα πάνω σε ένα μύθο ότι η χώρα τους, τα Σκόπια, είναι η χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Το ελληνικό άρθρο αναφέρει ότι τα σλαβικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, εκθειάζουν, σκόπιμα, τη βελτίωση της υποδομής του αυτοκινητόδρομου «που φέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου» σε μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των πρόσφατων ευρημάτων στην Αμφίπολη», σημειώνει μεταξύ άλλων  η τηλεόραση Sitel σε σχόλιο της.
Ο πλέον ονομαστός αρχαιολόγος των Σκοπίων, Πάσκο Κούζμαν μιλώντας στο Utrinski Vesnik προκαλεί με τις απόψεις του, καθώς θεωρεί πως η Αμφίπολη ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της «Μακεδονίας» (έτσι όπως την θεωρούν οι Σκοπιανοί).
Λέει συγκεκριμένα: «Η τρέχουσα έρευνα στην περιοχή κοντά στην Αμφίπολη, ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος. Αυτό που ανακαλύφθηκε είναι ένας μεγάλος τάφος, τυπικός για την βασιλική δυναστεία από την εποχή της Αρχαίας Μακεδονίας».
Κατά τον Κούζμαν δεν τίθεται θέμα ο συγκεκριμένος τάφος να ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο: «Σύμφωνα με την επίσημη αρχαιολογία ο τάφος του Αλέξανδρου Γ’ του Μακεδόνα βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου οι Ρωμαίοι βασιλείς πήγαιναν να προσκυνήσουν. Παρόλα αυτά η ακριβής τοποθεσία δεν είναι ακόμα γνωστή. Υπάρχουν πολλές υποθέσεις γύρω από το πού βρίσκεται. Όπως το ότι βρίσκεται κάτω από ένα τζαμί, έτσι που κανείς να μην μπορεί να τον προσεγγίσει και να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές».
Σημείωσε, δε, πως άλλες υποθέσεις αναφέρουν πως βρίσκεται στο έδαφος των Σκοπίων, στο νότιο τμήμα της.
Όσο για την πρόσφατη ανακάλυψη στην Αμφίπολη λέει πως είναι σημαντική για την επιστήμη, ωστόσο στη συνέχεια ο Κούζμαν εκτρέπει το λόγο του προς την πολιτική λέει:
«Εγώ θα προσθέσω μόνο ότι είναι σίγουρα μια μεγάλη ανακάλυψη, η οποία είναι σημαντική για την αρχαιολογία. Όμως, αν θέλουμε να επισημάνουμε σωστά τα αποτελέσματα, μπορούμε μόνο να πούμε ότι η Αμφίπολη είναι στη “Μακεδονία”.
Έτσι, πρέπει να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι σχετικά με την τρέχουσα εύρεση. Ας μην ξεχνάμε πως η ανακάλυψη του του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι σαν να έχει ανακαλυφθεί ο τάφος του Ιησού. Θα ήταν μια μεγάλη ανακάλυψη για όλον τον κόσμο».
Εύκολα γίνεται αντιληπτός ο πανικός τους: Μετά τις νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις για άλλη μια φορά αοδειχθούν γελοίοι οι ισχυρισμοι τους για την καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και για την καταγωγή τους από την Μακεδονία
ΠΗΓΗ
Οι Σκοπιανοί έχουν τρελαθεί με την Αμφίπολη και λένε ότι είναι … “δική τους πόλη”! Οι Σκοπιανοί έχουν τρελαθεί με την Αμφίπολη και λένε ότι είναι … “δική τους πόλη”! Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC on 10:30 Rating: 5
Από το Blogger.