Γεννήθηκαν δίδυμα με οχτώ μέρες διαφορά!


b3919a961ad47d90756feae332174eab_XL

Δίδυμα με οχτώ μέρες διαφορά γεννήθηκαν σε αθηναϊκό μαιευτήριο, αφού η μητέρα τους χρειάστηκε να ζήσει δύο φυσιολογικούς τοκετούς σε διάστημα οχτώ ημερών για να καταφέρει να κρατήσει στην αγκαλιά της τα μωρά της.

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι που, ήταν ολίγον τι βιαστικό και όταν γεννήθηκε ζύγιζε μόλις 500 γραμμάρια, και τον αδελφούλη της, ο οποίος ήταν πιο υπομονετικός και γεννήθηκε οχτώ μέρες αργότερα.
«Μετά από οχτώ μέρες, καταφέραμε να κρατήσουμε στη μήτρα μου τον μπέμπη, ο οποίος γεννήθηκε μετά και ζύγιζε 800 γραμμάρια», λέει η μητέρα των διδύμων στο Star.
Το κλάμα τους γέμισε ευτυχία τους γονείς τους, οι οποίοι έζησαν σκληρές ώρες αγωνίας μιας και τα μωράκια τους γεννήθηκαν πρόωρα, μόλις 5,5 μηνών.
«Οι γιατροί δεν περίμεναν ότι τα μωρά μας θα τα κατάφερναν», λέει ο πατέρας των μωρών, ενώ η ευτυχισμένη μανούλα δεν έκρυψε την ευγνωμοσύνη της για τους Έλληνες γιατρούς που έκαναν τα πάντα για να εκπληρώσει το όνειρό της και να ζήσει το μεγαλείο της μητρότητας.
«Αυτό που έζησαν στην Ελλάδα δεν το έζησα πουθενά αλλού. Χρωστώ στους Έλληνες γιατρούς τα πάντα», λέει.
Ο κ. Γιάννης Σοφικίτης και η Γαλλίδα σύζυγός του είναι παντρεμένοι 25 χρόνια και μετά από 14 προσπάθειες για να αποκτήσουν παιδί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, κατάφεραν τελικά να ζήσουν το θαύμα.
Τα διδυμάκια έμειναν στη θερμοκοιτίδα τέσσερις ολόκληρους μήνες και η περίπτωσή τους καταγράφεται πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία. Αυτό που μένει τώρα είναι να αποφασίσουν οι… ευτυχείς γονείς αν θα γιορτάζουν μαζί τα γενέθλιά τους!
ΠΗΓΗ
Γεννήθηκαν δίδυμα με οχτώ μέρες διαφορά! Γεννήθηκαν δίδυμα με οχτώ μέρες διαφορά! Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC on 11:00 Rating: 5
Από το Blogger.