Γιαμ γιαμ πεντανόστιμη συνταγή απο τον Άκη Πετρετζίκη! Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι οτι εκτός απο τα υλικά που δίνονται παρακάτω μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οτι έχετε στο ψυγείο σας!
Συστατικά
Η διαδικασία είναι απλή…
Σοτάρουμε ότι πρέπει να σοταριστεί. Μανιτάρια, λαχανικά, χόρτα.. Δεν θέλουμε να υπάρχουν πολλά υγρά εκτός του γάλακτος και των αυγών οπότε σοτάρουμε καλά τα λαχανικά.
Λουκάνικα μπέικον σοτάρονται αν δεν είναι έτοιμα ήδη και όχι σε λάδι.
Το φαγητό γίνεται όσο πλούσιο ή όχι θέλετε ανάλογα τα υλικά
Γάλα, αυγά, μουστάρδα και ξερά αρωματικά τα χτυπάμε στο μπλέντερ.
Είμαστε προσεκτικοί στο αλάτι που προσθέτουμε, γιατί τυριά και αλλαντικά έχουν αρκετό.
Βουτυρώνουμε και βάζουμε τριμμένη φρυγανιά στις φόρμες. Αν είναι αντικολλητικές δεν χρειάζεται.
Κάνουμε μια στρώση με το ψωμί. Ρίχνουμε επάνω λίγο τυρί, επάνω τα μισά από τα υπόλοιπα υλικά, λίγο τυρί, το υπόλοιπο ψωμί, τυράκι, τα υπόλοιπα υλικά και τελειώνω με λίγο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά με 1 ώρα… ή ίσως και λίγο παραπάνω αν έχετε κάνει πολύ ζουμερό το μείγμα σας.
Υπέροχη συνταγή και πεντανόστιμη!
via akispetretzikis
Το είδαμε εδω... Συστατικά
- 200 γραμμάρια λουκάνικα ή κοτόπουλο ή ότι άλλο έχει μείνει
- λίγο μπέικον
- τυριά τριμμένα
- 250 γραμμάρια σπανάκι
- αρωματικά φρέσκα ή ξερά
- μανιτάρια
- πατάτες τηγανισμένες
- 3 κούπες γάλα
- 10 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1/2 κιλό ψωμί σε φέτες και κομμένο σε κομματάκια
Η διαδικασία είναι απλή…
Σοτάρουμε ότι πρέπει να σοταριστεί. Μανιτάρια, λαχανικά, χόρτα.. Δεν θέλουμε να υπάρχουν πολλά υγρά εκτός του γάλακτος και των αυγών οπότε σοτάρουμε καλά τα λαχανικά.
Λουκάνικα μπέικον σοτάρονται αν δεν είναι έτοιμα ήδη και όχι σε λάδι.
Το φαγητό γίνεται όσο πλούσιο ή όχι θέλετε ανάλογα τα υλικά
Γάλα, αυγά, μουστάρδα και ξερά αρωματικά τα χτυπάμε στο μπλέντερ.
Είμαστε προσεκτικοί στο αλάτι που προσθέτουμε, γιατί τυριά και αλλαντικά έχουν αρκετό.
Βουτυρώνουμε και βάζουμε τριμμένη φρυγανιά στις φόρμες. Αν είναι αντικολλητικές δεν χρειάζεται.
Κάνουμε μια στρώση με το ψωμί. Ρίχνουμε επάνω λίγο τυρί, επάνω τα μισά από τα υπόλοιπα υλικά, λίγο τυρί, το υπόλοιπο ψωμί, τυράκι, τα υπόλοιπα υλικά και τελειώνω με λίγο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά με 1 ώρα… ή ίσως και λίγο παραπάνω αν έχετε κάνει πολύ ζουμερό το μείγμα σας.
Υπέροχη συνταγή και πεντανόστιμη!
via akispetretzikis
Στράτα ή ψευτοσουφλέ απο τον Άκη Πετρετζίκη!
Reviewed by Unknown
on
21:19
Rating: