Στον όρμο του Φαλήρου εκείνη την μέρα δεν μπορούσε να πέσει καρφίτσα. Κανόνια, μέταλλα και στρατιώτες των Βρετανών και των Γάλλων είχαν στριμωχτεί για να εξαναγκάσουν την Ελληνική Κυβέρνηση και τον βασιλιά Κωνσταντίνο να έρθουν με το μέρος τους στον πόλεμο με τους Γερμαναράδες.
16 Νοεμβρίου 1916 και γρήγορα άναψαν τα αίματα αρχίζοντας να αποβιβάζονται στο Φάληρο αγγλογάλλοι στρατιώτες και με την κάλυψη των πυροβόλων των πλοίων βάδισαν προς το κέντρο. Εκεί στην ακτή τους περίμεναν χιλιάδες ένοπλοι φιλοβασιλικοί και έγινε της π…..ας το κάγκελο. Ή μήπως είναι νωρίς γι αυτό;
Τελικά πέρασε των Άγγλων και η Ελλάδα -τα χουμε πει χίλιες φορές- τάχθηκε με το μέρος της Αντάτ, των νικητών. Έτσι η αγγλοελληνική φιλία παγιώθηκε και πλέον ο αγγλικός στόλος θα ήταν για πάντα καλοδεχούμενος χωρίς μπαμ μπουμ. Την περίοδο της ειρήνης όμως οι προτεραιότητες αλλάζουν. Πλέον δεν έρχεται πρώτο το θέμα επιβίωσης αλλά αυτό της εκσπερμάτισης και της εκτόνωσης δίνοντας μια γλυκιά διέξοδο στην ένστολη ρουτίνα. Ε ρε αδελφέ δεν μπορείς να είσαι σε μια όμορφη μεσογειακή χώρα και να περνάς τις ώρες σου πάνω στο κατάστρωμα ενός θωρηκτού με 1000 άντρες.
Και ειδικά όταν στην ακτή έχει στηθεί μια απίθανη βιομηχανία ζωντανού πορνό οι ναύτες θα έρχονται ακόμα κολυμπώντας. Προς την Δραπετσώνα είναι το υπέροχο πορνοmall Χαμαιτυπείον. Εκεί ήταν οργανωμένα τα πράγματα. Τι γίνεται όμως με τις γυναίκες που δεν ήταν καβατζομένες; Η Ελλάδα μονίμως μια πόρνη που της άρεσε να την πηδάνε όλοι οι Δυτικοί αγαπητικοί σύμμαχοι έπρεπε να ικανοποιήσει χιλιάδες ναύτες.
Το ελληνικό κράτος έδειξε για άλλη μια φορά την οργάνωση και την φιλοξενία που το διέπει. Ήδη από τα προπολεμικά χρόνια υπήρχε μεγάλη μεταλλική εξέδρα στην παραλία του Νέου Φαλήρου, κάποτε την περπατούσε ο Βασιλιάς όταν ερχόταν νικητής από το μέτωπο. Τα κάγκελα της εξέδρας δεν χρησίμευαν μόνο για να προστατεύουν κανέναν απρόσεχτο μην φύγει μέσα στην θάλασσα. Σε πολλά σημεία πάνω τους έβλεπες γραμμένα εκατοντάδες ίσως χιλιάδες γυναικεία ονόματα. Με το που έπεφτε σύρμα ότι έφταναν οι φίλοι μας οι Άγγλοι δια θαλάσσης οι γυναίκες των «ελευθέρων ηθών» ντύνονταν περίτεχνα και βάζαν το κραγιόν τους και τρέχανε βουρ για την μεγάλη εξέδρα του Νέου Φαλήρου. Φτάνοντας εκεί συνωστισμός κακό, έπεφτε ίσως και καμία ανάστροφη για το ποια θα πάρει την καλύτερη θέση. Ώπα κορίτσια μην τσακώνεστε. Τα ονόματα πάνω στα κάγκελα κάνανε ακριβώς αυτή την δουλειά, λύνανε το χωροταξικό πρόβλημα: κάθε μία από αυτές τις δύσμοιρες ακουμπούσε στο κάγκελο που έγραφε το όνομά της και περίμενε τους ναύτες.
Τα κάγκελα μάλιστα σε εκείνο το σημείο στην -δεξιά πλευρά (προς τον εξερχόμενο)- είχανε θέα την Ακρόπολη και ακριβώς σε εκείνο το σημείο ανέμεναν τους ασπροφορεμένους πελάτες τους. Τα πρώτα σκιρτήματα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας γίνονταν πάνω σε εκείνη την προβλήτα.
Όταν περνούσε ο καιρός και δεν βλέπανε κανένα συμμαχικό πλοίο στα ανοιχτά του Φαλήρου οι θλιμμένες εκδιδόμενες της εποχής κλείνονταν στα στενά δρομάκια του μπουρδελολιμανιού και οι καθωσπρέπει Πειραιώτες απαγόρευαν στα παιδάκια τους να κατεβαίνουν στην εξέδρα του Φαλήρου γιατί εκεί όπως έλεγαν γινόταν «της π……ς το κάγκελο».
Η εξέδρα κάποτε χρησίμευε για να υποδέχεται η καλή κοινωνία τον Βασιλιά μετά τις νίκες του στον πόλεμο. Η Ιστορία έπαιξε άλλο παιχνίδι και τελικά η εξέδρα χρησίμευσε για να υποδέχονται οι Αθηναίες της «κακής» κοινωνίας χιλιάδες ναύτες για να τους κάνουν «βασιλιάδες» μια και ο δικός μας βασιλιάς τα έκανε π…..α!!!
ΠΗΓΗ
Το ήξερες;; Πώς βγήκε η φράση «Της π……ς το κάγκελο»;; (PHOTOS)
Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC
on
05:00
Rating: