Οι 6 πιο επικίνδυνες ασθένειες από τον Έμπολα που θα έπρεπε να μας ανησυχούν!


desktop 1412801024 600x435 Οι 6 πιο επικίνδυνες ασθένειες από τον Έμπολα που θα έπρεπε να μας ανησυχούν!



Tελευταία μπορεί τα μέσα μαζικής επικοινωνίας να σπέρνουν τον πανικό για τον ιό Ebola, αλλά έτσι δεν γίνεται κάθε χρόνο; Θυμάστε τη νόσο των τρελών αγελάδων, τη γρίπη των χοίρων και των πουλερικών;

Κάθε χρόνο, σχεδόν, βομβαρδιζόμαστε με την πληροφορία πως κάποιος νέος ιός απειλεί την ανθρωπότητα κι ίσως όντως να είναι έτσι αλλά εκεί έξω υπάρχουν ένα σωρό ασθένειες οι οποίες είναι εξίσου θανατηφόρες με αυτές για τις οποίες ανησυχούμε σήμερα! Κάποιες μάλιστα ήταν γνωστές από παλιά και δεν εξαλείφθηκαν ποτέ, απλά τα κρούσματά τους μειώθηκαν σημαντικά.
1.) Φυματίωση
desktop 14128010241 Οι 6 πιο επικίνδυνες ασθένειες από τον Έμπολα που θα έπρεπε να μας ανησυχούν!
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η φυματίωση άρχισε να θερίζει την ανθρωπότητα από την εποχή της Αιγυπτιακής ακμής. Μέχρι σήμερα, εκτιμάται πως το ένα τρίτο του πληθυσμού της γης προσβάλλεται από φυματίωση. Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν επίμονο βήχα, εκκρίσεις με αίμα και υψηλό πυρετό!
2.) Πανώλη
desktop 1412801021 Οι 6 πιο επικίνδυνες ασθένειες από τον Έμπολα που θα έπρεπε να μας ανησυχούν!
Τόσα έχουμε διαβάσει στην Ιστορία για την πανούκλα ή πιο επιστημονικά πανώλη, εκείνο που δεν ξέρουμε όμως είναι το γεγονός πως μέχρι σήμερα υπάρχουν αρκετά κρούσματα σε διάφορες περιοχές της γης. Τα συμπτώματα του μεσαιωνικού εφιάλτη περιλαμβάνουν αιμορραγικά οζίδια σε διάφορα μέρη του σώματος και …θάνατο!
3.) Ευλογιά
desktop 14128010211 Οι 6 πιο επικίνδυνες ασθένειες από τον Έμπολα που θα έπρεπε να μας ανησυχούν!
Η ευλογιά είναι μεταδοτική σε τόσο μεγάλο βαθμό που μπορεί να μεταδοθεί κατά 90% αν βρεθείτε στο ίδιο δωμάτιο με έναν ασθενή, χωρίς καν να υπάρξει επαφή. Παρότι έχει ανακαλυφθεί το εμβόλιο της ευλογιάς, κάποιοι το κατηγορούν για φαινόμενα αυτισμού σε παιδιά, με αποτέλεσμα οι γονείς να φοβούνται να το χορηγήσουν στα παιδιά τους. Όπως καταλαβαίνετε, ο κίνδυνος να επανακάμψει αυτή η ασθένεια είναι σημαντικός. Τα συμπτώματά της είναι υψηλός πυρετός, κόκκινα μάτια και φλύκταινες σε όλο το σώμα.
4.) Leptospirosis.
desktop 1412801019 Οι 6 πιο επικίνδυνες ασθένειες από τον Έμπολα που θα έπρεπε να μας ανησυχούν!
Σίγουρα δεν έχετε ξανακούσει για την λεπτοσπίρωση, αλλά κάθε χρόνο 7 ως 10 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από αυτή την ασθένεια. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, πυρετό και φοβερή αιμορραγία από τους πνεύμονες.
5.) Τύφος.
desktop 1412801017 Οι 6 πιο επικίνδυνες ασθένειες από τον Έμπολα που θα έπρεπε να μας ανησυχούν!
Πρόκειται για μια ασθένεια που συναντάται συχνά μέχρι σήμερα, σε χώρες που δεν έχουν καλές συνθήκες υγιεινής και καθαρισμού του φαγητού. Υψηλός πυρετός και διάρροια είναι κάποια από τα συμπτώματα της ασθένειας.
6.) Δάγγειος Πυρετός
desktop 14128010171 Οι 6 πιο επικίνδυνες ασθένειες από τον Έμπολα που θα έπρεπε να μας ανησυχούν!
Σχεδόν αποκλειστικά, το τροπικό κουνούπι είναι ο υπεύθυνος της μετάδοσης της ασθένειας, η οποία εκδηλώνεται με παρόμοια συμπτώματα με της ευλογιάς: υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, πόνο σε μυς και αρθρώσεις και πολύ άσχημα εξανθήματα.
Πάντως δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε και να πανικοβαλλόμαστε με τον παραμικρό πονοκέφαλο. Θυμηθείτε να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής και όλα θα πάνε μια χαρά!


Οι 6 πιο επικίνδυνες ασθένειες από τον Έμπολα που θα έπρεπε να μας ανησυχούν! Οι 6 πιο επικίνδυνες ασθένειες από τον Έμπολα που θα έπρεπε να μας ανησυχούν! Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC on 14:30 Rating: 5
Από το Blogger.