Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑΦΤΗΚΕ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ

Η «γυναίκα αρκούδα» ή «γυναίκα πίθηκος» όπως συνήθιζαν να τη φωνάζουν, λόγω υπερτρίχωσης και υπερπλασίας των ούλων, θάφτηκε στην πατρίδα της, στο βόρειο Μεξικό, την Τρίτη, 150 χρόνια μετά το θάνατό της.



Πρόκειται για τη Julia Pastrana, η οποία γεννήθηκε στο Μεξικό το 1834, με αρκετά προβλήματα, τα οποία την είχαν καθιερώσει ως την πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο.
 Γι αυτό άλλωστε η ίδια είχε ονομαστεί «γυναίκα αρκούδα» ή «γυναίκα πίθηκος».
Κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1850 συναντήθηκε με τον Theodore Lent , ο οποίος την εξέθετε ως φρικιό σε τσίρκο σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, πριν την παντρευτεί. Το 1860, η Pastrana πέθανε στη Μόσχα μετά τη γέννηση του γιου της, ο οποίος κληρονόμησε τα προβλήματα της μητέρας του. Το νεογέννητο πέθανε λίγες μέρες αργότερα και έγινε, όπως και η νεκρή μητέρα του, ένα ταριχευμένο πτώμα που γυρνούσε από παράσταση σε παράσταση σε όλο τον κόσμο, για να καταλήξουν και οι δύο στο Πανεπιστήμιο του Όσλο στη Νορβηγία.

«Φανταστείτε τη σκληρότητα με την οποία αντιμετώπισε αυτή τη γυναίκα ο κόσμος. Πρόκειται για μια αξιοπρεπή ιστορία» δήλωσε ο Mario Lopez, κυβερνήτης της πολιτείας Sinaloa, ο οποίος επέμεινε στο δικαίωμα της γυναίκας να ταφεί, όπως και έγινε τελικά, 150 χρόνια μετά την τελευταία της αναπνοή.
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑΦΤΗΚΕ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑΦΤΗΚΕ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ Reviewed by Unknown on 23:27 Rating: 5
Από το Blogger.